OPINII  »  FCSB

Nici vorbă de penalty!

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2022 16:06 / Actualizat luni, 19 septembrie 2022 18:24

Cine n-a văzut duelul de pe „Oblemenco” și aude că Universitatea a învins-o pe FCSB cu 2-1 după ce Oaidă a înscris golul decisiv în proprie poartă își poate închipui că formația din Bănie a avut noroc. Că i-a surâs șansa și pentru că, între altele, Dawa a ratat în minutul 80 o ocazie imensă.

De spus însă că Universitatea a meritat succesul, ea câștigând pentru că Rădoi a dovedit mai multă inspirație decât Dică. Un plus de maturitate. Caseta tehnică susține afirmația că gazdelor li se cuvenea victoria. Cu excepția șuturilor pe poartă, 7-4 în favoarea FCSB, Craiova a fost superioară la toate celelalte capitole. Posesie (52%), pase (434-392), cornere (6-2) etc.

Apropo de pase, cea mai frumoasă, de maestru, i-a aparținut lui Jovan Markovici, care i-a oferit o „filtrantă” luminoasă lui Al. Crețu în prelungirile primei reprize. Tot Markovici a deviat și mingea care-l va lovi în genunchi pe Oaidă și se va duce în plasă.

Așa supraponderal cum e, cu gabarit depășit, Jovan a fost, părere mai largă, omul meciului, deși Rădoi l-a înlocuit spre final (78). Nu numai că el a obținut penalty-ul de 1-0, hotărâre corectă a „centralului” Radu Petrescu după ce Tamm l-a împins din spate pe vârful Craiovei, dar Markovici trebuia să mai primească un 11 metri. Când Haruț l-a faultat clar în careu. Surprinzător, RP n-a reacționat și nici arbitrul VAR nu l-a tras de mânecă!

Nici vorbă de penalty!
Oltenii, nedumeriți de decizia lui Radu Petrescu

De la Craiova s-au mai remarcat, alergând mult și cu folos, Nistor, Bancu, Screciu și Al. Crețu. În schimb, de la FCSB, căpitanul Fl. Coman și Cordea, ambii convocați la națională, au decepționat. Ca și marile promisiuni Oct. Popescu și Miculescu, anonimi perfecți. Incluși la „și alții”.

Înlocuit la pauză, ca și cu Dunajska Streda și Rapid, căci cu Hermannstadt, cu Mioveni și cu Anderlecht n-a jucat deloc, Florinel nu-și mai regăsește ritmul dinaintea accidentării. Vrea, dar nu-i mai iese. 

Ca atare, să mă scuze Edi Iordănescu, prezența lui pe lista selecționaților pentru ultimele întâlniri din Liga Națiunilor se justifică mai puțin. Sau chiar nu se justifică.

Privind intens discutatul 11 metri urmare a căruia FCSB a egalat, părerea mea, și nu numai, e că Petrescu a greșit. Nici vorbă de penalty! Bancu și Compagno s-au ciocnit involuntar, iar italianul și-a lovit, fără intenție, adversarul cu capul în figură. Mai degrabă fault în atac, întrucât Bancu nu l-a blocat pe Compagno. Nu i-a tăiat calea. Zău așa, ce-ar fi trebuit să facă olteanul, să se dea la o parte?!

Jenant, Radu Petrescu și, din camera VAR, Andrei Chivulete au dezbătut minute în șir până să convină că se impune dictat penalty. Aș îndrăzni să mă mir, cu permisiunea șefului de import al CCA, că la un meci cu miză ce angaja o echipă din Capitală au fost delegați un „central” din București și un arbitru VAR de asemenea din București!

De acord că nu-i un capăt de țară. Să nu dramatizăm, nu? Dar cum am fi comentat dacă la o partidă importantă a Universității ar fi oficiat doi craioveni, să zicem, Sebastian Colțescu pe teren și George Găman în camera VAR?! Oare ni s-ar fi părut normal?! Ori s-au terminat arbitrii din țară și nu mai sunt disponibili decât cavaleri ai fluierului din Capitală, Kir Vassaras?!


Comentarii (76)
Dobermannul
Dobermannul  •  20 Septembrie 2022, 17:19
Postat de anticenzuralasport pe 20 Septembrie 2022, 12:55

Când arbitrul care l a eliminat pe Enjouma desi trebuia elimanat Rată,când nu a văzut penalty cu eliminare că doar asta a spus GSP și CFR la faza asemănătoare de la meciul cu turcii.. și arbitrul Bârsan primește meci acum este clar răsplată pentru sabotaj !!!La fel cum unicul arbitru pe care l cunosc și a făcut 7 greșeli mari de arbitraj într-un singur meci contra aceleiași echipe și acum a ajuns vârful arbitrilir in activitate tot sabotaj este...Și vorbești de arbitrii de la Craiova ??? Pai noi suntem învățați mă cu Coltescu că asta doar a făcut 4 greșeli de arbitraj potriva noastră și era acum și asta răsplătit sa arbitreze in Europa dacă nu era faza cu rasismul...Voi să vorbiți de arbitraj când o să dați exemple echivalente...Gaman și asta știm ce poate când a ghidonat un meci cu ASA care nu a trecut c in terenul advers o repriză ...!!!

Tu te uiti la meci nu citesti ce spun "specialistii" si repeti apoi ce au spus aia ca papagalul.

Dobermannul
Dobermannul  •  20 Septembrie 2022, 17:09
Postat de elmagnifico2bad pe 20 Septembrie 2022, 11:20

Auzi parere de ziarist cu greutate: "Cu excepția șuturilor pe poartă, 7-4 în favoarea FCSB, Craiova a fost superioară la toate celelalte capitole." :)))))) Pai da, la cornere, auturi, injuraturi, scuipati... si toate cele care conteaza cu adevarat.

Vrem competenta si echidistanta si ei nu pot.

Llllll
Llllll  •  20 Septembrie 2022, 15:56

Galben la Octavian Popescu pentru simulare, pe când trebuia lovitura libera de la 16 m asta nu mai zice nimeni nimic!in fine ăștia de la Craiova au primit cel mai gratis penalty posibil in meciul cu Mititelu .

Vezi toate comentariile (76)
Comentează