OPINII  »  EDITORIAL

O mică aroganță

Articol de - Publicat joi, 04 august 2022 14:19 / Actualizat joi, 04 august 2022 14:45

FCSB n-a avut un meci simplu la Dunajska Streda, dar nici unul foarte complicat. Echipa slovacă și-a arătat limitele, dovadă că, exceptând bara lui Szantho din lovitură liberă, nu și-a creat vreo altă ocazie de gol. Aș compara-o cu Saburtalo, minus implicarea georgienilor. Patosul lor.

Fără să seducă, FCSB a condus partida. A stat mai mult în terenul și în careul adversarei, din care motiv se poate spune că a câștigat pe merit. Cu regretul că n-a insistat în ultimele 25 de minute. Interval în care, aflată în superioritate numerică în urma eliminării lui Kruzilak (fault scos inteligent de Oct. Popescu), vicecampioana României putea și trebuia să se desprindă. În stil tipic dâmbovițean, ea s-a mulțumit însă cu puțin.

Ceea ce nu înseamnă că succesul de miercuri seara e de pus sub semnul îndoielii. Socotit conjunctural, norocos, fortuit etc. Și minimalizat. Nu, FCSB a fost mai bună și a obținut pe drept victoria, chiar dacă din unicul șut tras (de Tamm) pe spațiul porții slovace!

Să nu exagerăm cu exigența, ci să notăm că izbânda repurtată la Dunajska Streda e cu atât mai importantă cu cât ea îi ușurează formației din Berceni drumul spre grupele Conference League. Să nu compunem ode, dar nici să nu subestimăm succesul!

Personal, cred că afacerea e încheiată. Mă îndoiesc că FCSB va avea emoții în returul de la București. Asta și pentru că-s de acord cu Ilie Dumitrescu că „se vede un progres de când a sosit Dică”.

O mică aroganță

În altă ordine de idei, în absența lui Fl. Tănase (plecat în Emirate) și a lui Cordea (suspendat), FCSB a început în Slovacia cu proaspăt legitimații David Miculescu și Bogdan Rusu, folosiți 77 și, respectiv, 64 de minute. Niciunul n-a rupt gura târgului. Nu s-a remarcat. Era însă și greu, chiar imposibil, să se întâmple altfel în lipsa relațiilor de joc. Pentru că nu vii la echipă luni și intri titular miercuri, clar că n-ai avut răgazul să te acomodezi. Să-ți cunoști coechipierii. Să te încadrezi.

Gigi Becali însă, orgolios, a ținut să-i încerce pe cei pentru care plătise, sau va plăti, o căruță de bani, 1,7 milioane de euro numai pe Miculescu. Așa că s-a ambiționat și a făcut o mică aroganță, numai mică?, ca să demonstreze iarăși cine comandă. Cine e șeful.

Totuși, deși au ratat startul, cei doi pot deveni repede jucători de bază, în măsură să convingă că FCSB nu s-a păcălit când i-a luat.

A provocat oarece discuție și schimbarea la pauză a lui Fl. Coman, despre care unii și-au închipuit că l-a supărat pe Gigi. Pare-se că Florinel, tocmai uns căpitan după despărțirea de „Tase”, a acuzat o accidentare, înlocuirea lui fiind decisă de medic, nu de patron.

Posibil, ceea ce nu modifică însă datele problemei. Întrucât atunci când l-a numit pe Dică, Becali nu i-a promis că nu se va băga peste el, doar l-a asigurat că se va băga mai rar. Asta-i regula jocului la FCSB și cine n-o respectă suportă consecințele.


Comentarii (12)
cj1960i
cj1960i  •  05 August 2022, 14:57

Fault scos inteligent?

leu.mr
leu.mr  •  04 August 2022, 20:38

Nu as spune ca afacerea e incheiata. Slovacii ne-au dominat copios in 10 iar FCSB a facut enorm de multe greseli ... sper totusi sa ne calificam

jean_gabin
jean_gabin  •  04 August 2022, 19:44

Birdibel este ca de obicei Gica Contra…autorului. Ce ne-am face fara carcotasi ca el, cum am trece aceasta vara plina de covid?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează