OPINII  »  EDITORIAL

Obicei prost

Articol de - Publicat vineri, 24 septembrie 2021 14:16 / Actualizat vineri, 24 septembrie 2021 14:23

Întrucât duelul de campionat dintre CFR și CSU Craiova, disputat luni în Gruia, a fost aprig, mulți au presupus că meciul dintre aceleași echipe, programat joi în Cupă, dar în Bănie, va fi și mai încins. Universitatea să caute revanșa, iar CFR să confirme. Din păcate, cei cu așteptări s-au înșelat.

Această a doua partidă n-avea cum să fie deosebită, din moment ce, față de cea precedentă, ambii tehnicieni au menajat majoritatea titularilor. În consecință, Craiova a început numai cu Screciu și cu Houri, iar Clujul, și mai grijuliu, doar cu Deac! Așa a apărut Universitatea cu un atac de „grădiniță”, Câmpanu 20 de ani, Markovici 20, Baiaram 18, iar CFR, printre alții, cu veteranul Hoban (curând 39) și cu puștiul Gondiu (19), cu numai 11 minute mari și late jucate în L1, contra FCSB pe 25 mai.

Logic că o asemenea confruntare n-a oferit un fotbal atractiv, ci unul șchiop. O luptă oarbă și fără lumină, purtată mai ales în zona centrală. Cu o sumedenie de pase alandala, acțiunile frumoase fiind puține, iar fazele de poartă și mai puține. Grație unui „trasor” expediat de Houri din afara careului, care l-a prins nepregătit pe portarul Figueiredo, a învins Craiova. Formația care, acceptați locul comun, parcă a dorit mai mult. Care a insistat mai tare.

Universitatea se putea detașa chiar la 2-0, dar Koljici a ratat în prelungiri o ocazie monumentală. CFR și-a creat o unică șansă de gol, "capul" lui Cestor, respins salvator de Lazar.

Obicei prost

În condițiile date, schimbările au decis victoria, gazdele dispunând de resurse superioare. Nu c-ar avea o echipă mai bună, dar un lot mai bun, disponibil în ziua respectivă. Pentru că Reghecampf a apelat pe parcurs la Bancu, Nistor, Gustavo, Koljici și A. Ivan, ultimii 3 introduși încă de la pauză, în timp ce Petrescu, silit de împrejurări, a răspuns cu Ciobotariu, Graovac, Sigurjonsson, Celar (poftim?!) și Gâdea. Clar, avantaj Craiova, despre care se poate spune că mai degrabă a câștigat cu banca decât cu garnitura de start.

Calm și echilibrat la final, Dan Petrescu a reproșat din nou FRF că, neacceptând sistemul capilor de serie la tragerea la sorți, a făcut posibil ca deținătoarea la zi a Cupei și campioana en titre să se întâlnească încă din „16-imi”! Avea dreptate, perfectă dreptate. Ar fi fost în interesul competiției, dar și al reprezentării internaționale, ca un astfel de meci să se joace mai târziu. Se subînțelege de ce.

Pe de altă parte însă, dacă nu i-a putut folosi pe accidentații Susici, Debeljuh, Alibec și Omrani, 3 atacanți deci!, „Bursucul” oricum îi mai avea la dispoziție pe Bălgrădean, pe Manea și pe Camora, pe Burcă și pe Bouhenna, pe Bordeianu și pe Păun, pe Costache și, forțând nota, pe Culio, pe care a preferat să-i menajeze.

De acord, CFR continuă cursa și în Conference League, unde o victorie aduce 500.000 de euro. Ea e singura formație românească rămasă în Europa, respect pentru asta, jos pălăria! Totuși, întreb, nu arunc cu pietre, chiar toți cei amintiți mai sus trebuiau odihniți?!

Multiplu campion ca antrenor, Petrescu n-are în palmares, în ciuda trofeelor obținute în țară, ca și în Rusia și China, niciun triumf în Cupă. Iat-o însă pe CFR păstrându-și obiceiul de a părăsi prematur această întrecere, fiind mereu eliminată devreme. Obicei prost, nu-i așa?


Comentarii (18)
poli_4_ever
poli_4_ever  •  26 Septembrie 2021, 13:43
Postat de senin pe 24 Septembrie 2021, 18:49

Și CFR (cu Bursucu antrenor) , și clona CraiOlga (cu Reghekampf antrenor) sunt doua gloabe , echivalente a doua neputincioase cu pile ***

Daca aia de la Cfr si Craiova sunt gloabe ce sunt fecesebistii eliminati de o echipa aflata in Kazahstan pe loc de retrogradare?

dodo001
dodo001  •  24 Septembrie 2021, 19:37
Postat de senin pe 24 Septembrie 2021, 18:49

Și CFR (cu Bursucu antrenor) , și clona CraiOlga (cu Reghekampf antrenor) sunt doua gloabe , echivalente a doua neputincioase cu pile ***

Doua gloabe care zburda prin Romanica. Hai ma lași!? Dar cine zici ți ca merita mai multa atenție?

2456334408024644
Vasile Vasile  •  24 Septembrie 2021, 19:20
Postat de jean_gabin pe 24 Septembrie 2021, 16:08

Auzi Vasile Vasile Vasile nu are voie Dl Ioanitoaia sa iisi dea parerea despre abordarea lui Dan Petrescu fata de cupa Romaniei dar ai tu… Vrei sa zici ca este momentul sa ne radem.

Inainte "sa te razi" ar fi mai indicat sa te pui la punct cu limba romana,daca nu-i prea tarziu,apoi sa te intrebi tu de ce ai avea dreptul sa ma cenzurezi pe mine,daca eu nu am dreptul sa imi "dau cu parerea" despre ce scrie ioanitoaia!?Si citeste ce am scris eu cind ma critici,nu ce crezi ca a scris ioanitoaia !Esti un pic penibil,nu crezi ??

Vezi toate comentariile (18)
Comentează