OPINII  »  CSA STEAUA

Pe loc, repaus!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 17 iunie 2021 14:30 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 14:33

În ciuda intenției de a fi scurt, voi reproduce în întregime comunicatul postat zilele trecute pe site-ul CSA Steaua sub titlul "Clubul Sportiv al Armatei Steaua a fost felicitat de organizatorii Euro 2020". Textul sună astfel:

"În data de 12 iunie 2021, din cauza condițiilor meteorologice severe, stadioanele Arena Națională și Arcul de Triumf nu au mai putut fi folosite pentru efectuarea antrenamentelor oficiale ale echipelor reprezentative ale Austriei și Republicii Macedonia de Nord. Ca urmare a solicitării de urgență a reprezentanților UEFA și ai Federației Române de Fotbal, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a pus la dispoziția organizatorilor stadionul din Ghencea pentru efectuarea antrenamentelor ambelor echipe.

Ca recunoaștere a răspunsului prompt, a disponibilității arenei și a efortului depus de către colectivul clubului, în data de 15 iunie 2021, Robert Pongracz – Match Manager Euro 2020 a adresat Clubului Sportiv al Armatei Steaua o scrisoare de mulțumire".

Fără să mă amestec în nesfârșita și dăunătoarea polemică dintre CSA și FCSB, consider că e vorba aici despre o neînțelegere. Despre o confuzie. Despre niște borcane încurcate. Probabil că șefilor CSA, militari sau civili, li se pare normal să fie felicitați într-un asemenea caz, dar mie și altora, nu.

Pe loc, repaus!
Macedonia de Nord s-a antrenat pe stadionul Steaua înainte de meciul cu Austria

Totuși, felicitări pentru ce, pentru că oamenii din club și-au făcut datoria?! Că doar nu-și închipuie nimeni cu scaun la cap că statul român a investit 100 de milioane de euro în noua arenă din Ghencea numai ca să joace acolo, fie și în Liga 2, Bălbărău, Pacionel și Chipirliu?!

Dincolo de laudele cuvenite acestora și coechipierilor lor pentru promovare, nu trebuie uitat că ridicarea edificiului în discuție și urgentarea lucrărilor la el s-au înscris în planul național pentru Euro 2020. Că, mai concret, stadionul Steaua a fost desemnat din start drept gazdă pentru antrenamentele Macedoniei de Nord.

Și-atunci, de unde până unde atâtea felicitări și atâta bătut cu pumnul în piept, cât timp CSA Steaua a făcut ce trebuia să facă și era chiar obligat să facă?! Iată de ce, cu tot respectul, le-aș adresa celor din Clubul Sportiv al Armatei, autorilor comunicatului de mai sus, îndemnul prietenesc Pe loc, repaus! Ei au îndeplinit o sarcină de serviciu și nimic mai mult. 


Comentarii (11)
digei
digei  •  17 Iunie 2021, 21:14

Nu a solicitat nimeni laude, a fost cel mult un dialog protocolar. Noi nu le avem pe astea cu uzantele UEFA, cu o minima comunicare intre institutii, noi suntem mai din topor, dam mereu lectii de moralitate acolo unde chiar nu este cazul. asa comunica oamenii intr-o lume civilizata, schimbati dvs cutuma asta, propuneti UEFA ca dialogul sa fie intre FRF si UEFA, sa nu mai ajunga nici un mesaj la Clubul in cauza. Nu moare nimeni.

mzm1
mzm1  •  17 Iunie 2021, 18:25

Ar mai fi cateva intrebari. Un stadion nou, de 100 de mil. de euro, construit, deci, cu bani publici a devenit proprietatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua? Cum, prin ce inginerie? 3. Cine i l-a facut cadou? Sau daca i-a fost dat in administrare, atunci cum se explica faptul ca FRF si Primaria Capitalei trebuie sa-i roage pe alde Talpan sa puna la dispozitia Campionatului de fotbal european stadionul care nu e al lor?! Trebuie sa le dea ordin, nu sa-i roage! Si daca Talpan & comp nu voiau sa... murdareasca stadionul si refuzau solicitarea? In ce tara din lume se mai petrec, in fotbal, asemenea enormitati?

radu876
radu876  •  17 Iunie 2021, 18:21

eu nici nu cred ca pongracz a scris scrisoarea aia. de fapt, nici nu cred ca exista un stadion ghencea. nici euro 2020 nu cred ca e real.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează