OPINII  »  ROMÂNIA

S-a schimbat modificarea?

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2022 15:53 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 15:53

Deși 3 români din 4 au cerut demiterea neîntârziată a selecționerului, vezi sondajul GSP cu 23.000 de votanți, FRF a hotărât să nu rupă colaborarea cu Edi Iordănescu. S-a luat decizia după întâlnirea dintre președintele Burleanu, directorul tehnic Stoichiță și, evident, antrenorul Iordănescu jr. N-a fost nevoie să se mai reunească nici Comitetul Executiv, nici Comisia Tehnică și nici măcar Comitetul de Urgență, decizia s-a luat rapid.

Fără a ține cont de startul dezastruos din Liga Națiunilor, în care România, cu 3 puncte din 12 posibile, e pe ultimul loc, Burleanu i-a dat mână liberă lui Edi. I-a arătat încredere deplină. Ba l-a și sfătuit "să taie în carne vie". Ceea ce presupune, greșesc?, o acțiune de durată. Timp îndelungat.

Asta și în ideea, vă invit să nu râdeți, că „Nu putem accepta mediocritatea în teren". Frumos spus, dar cu o obiecție. În birourile de la sediul FRF e acceptată mediocritatea cu pricina?, iată o întrebare al cărei răspuns e, nu-i așa?, dinainte cunoscut.

Cu alte cuvinte, șefii federali și-au reafirmat suportul total pentru Iordănescu jr. Burleanu mai evaziv, Stoichiță apăsat, argumentând că Edi "merită să meargă în continuare. Merită pentru că e profesionist. Un om care știe fotbal".

Fără îndoială că știe. Nimic de reproșat la acest capitol. N-ar strica însă, dimpotrivă, să obțină și rezultate pe măsura priceperii. Ceea ce, din păcate, pare mai complicat în lipsa experienței. Și nu doar pare, chiar e.

Nu era însă numai elegant, ci și normal, ca lui Edi să i se permită să încheie actuala campanie. Din care vă reamintesc că naționala mai are de susținut două meciuri, ambele în septembrie. Cronologic, cu Finlanda în deplasare și cu Bosnia acasă. Odată învinsă în Finlanda, România n-ar mai avea însă, matematic, nicio șansă să evite ocuparea locului 4, de "lanternă roșie". Situație în care, conform contractului, Federația ar trebui să-l demită pe selecționer.

Atenție, nu c-ar putea s-o facă. Ar trebui s-o facă, obligatoriu, dacă naționala va fi ultima. E o clauză pe care Edi și-a asumat-o.

Mai nou însă, atât Burleanu și Stoichiță, cât și consilierul prezidențial Vochin, altfel cel mai logic dintre federali, cel mai limpede, au dat de înțeles că, indiferent de clasamentul final al grupei de Nations League, Edi se va bucura de sprijin în continuare. „Ca să reclădească echipa", s-a exprimat Stoichiță, completat de Vochin cu „Clasarea pe 4 va fi analizată atunci".

E și opinia mea că Edi trebuie lăsat să termine ce a început. Deși a început rău și mai degrabă încearcă marea cu degetul. Doar că am, s-o numesc cuviincios, o nedumerire. S-a modificat ceva conceptual, ca atitudine, ca interpretare, în aceste 5 luni de când Boloni, refuzând clasarea pe locurile 1 sau 2 ca obiectiv imediat, a declinat oferta FRF de a prelua naționala?! Cum de ce era valabil pentru un antrenor nu mai e și pentru altul, s-a schimbat modificarea sau ce?!

Iată încă o dovadă, dintr-un șir nesfârșit, că Burleanu și cei din jurul lui una vorbesc și alta fumează. Că se contrazic de la o zi la alta. O dovadă în plus, a câta?, menită să explice prăbușirea unui fotbal condus după ureche. Doar să explice, nu să și justifice.  


Comentarii (26)
torque07
torque07  •  21 Iunie 2022, 13:16

Pentru cosntruirea echipei aveam selectioner - Radoi. Venea de la tineri, cunostea, putea face incet incet echipa si in ultimul timp incepuse sa se vada ceva. In fine. L'ati dat afara. Pentru rezultate aveam selectioner - Piturca. Facea ce facea si ne califica, batea tot ce era de batut. L'ati dat afara ca nu jucam tiki taka, posesie, pase scurte. Acum a venit Editzu... cu materialul foarte slab la dispozitie incearca sa faca. Dupa 3 meciuri, chiar dupa doua cred, deja i se cerea demisia, chestie nemaivazuta nici in Ghana nici in Zimbabwe nicaieri. Doar la noi. Lasati omul sa-si faca treaba ca nici Guardiola nu face echipa in 2 meciuri si stiti si voi asta. De ce la Boloni i se cerea locul 1? Pt ca vroia 100.000 € pe luna, contract pe termen lung , masa, casa, masina de servici , menajera, maseor personal si un sclav sa-i numere banii. Un antrenor din liga a 2a franceza...fasssssss

cristi7575
cristi7575  •  21 Iunie 2022, 08:59

In sfarsit a aparut si domnul Ovidiu cu un comentariu sub ce crede, firav, neterminat parca si oricum tardiv,ca sa fie! P.S. In rest, presa a pus batista pe tambal si asteapta sfarsitu verii!

itu52
itu52  •  21 Iunie 2022, 08:51

"Să taie în carne vie". Mai greu, dar am reușit să pricep acest rebus. Nu este glumă, FRF a găsit explicația rezultatelor proaste din fotbalul nostru. Numai pentru asta și merită sprijiniți. Sunt geniali. Deci, fotbalistul român are „unghia de la piciorul mare, unghia de la piciorul stâng”, netăiată cam de multișor. Drept urmare carnea o acoperă și-i crează discomfort, îl face să calce-n străchini. Numai așa se explică jocul scremut și temător. Gata, dl. chirurg Iordănescu jr. are liber la bisturiu, vorba cuiva, „avem carne!”. Până-n toamnă umple naționala cu zmei.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează