OPINII  »  EDITORIAL

Să le fie rușine!

Articol de - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 15:10 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 16:20

După câteva prestații mai de Doamne ajută, Andrei Chivulete și-a dat iarăși în petic. A comis-o grav și repetat la Chindia-Rapid, 2-2, el și asistentul Sebastian Gheorghe contribuind din plin la vicierea rezultatului. 

Într-un meci în care, cu doi eliminați, Chindia a rămas în 10 din minutul 33 și în 9 din 45+2, Rapid abia a reușit să egaleze in extremis, ba și dintr-un ofsaid kilometric!

Vineri, Chivulete a greșit toate deciziile importante. Nu i-a scăpat niciuna. Iar ele au avut aceeași direcție, în detrimentul Chindiei. A început cu eliminarea lui Corbu și, consecvent, a sfârșit cu validarea golului lui Marzouk din minutul 90, când marocanul se găsea, fără dubii, în afara jocului! Ceea ce, de necrezut la experiența lui, Sebastian Gheorghe n-a văzut.

Când i-a arătat direct cartonașul roșu lui Corbu, „centralul” a socotit că fundașul Chindiei a faultat ca ultim apărător. Prima eroare, întrucât în apropiere se mai găsea un târgoviștean, Căpușă. Plus că Stahl nu era în situație iminentă de gol. 

A doua eroare a constat în detaliul că ținerea lui Stahl de către Corbu, de netăgăduit, s-a terminat în careu, nu în afara acestuia. Cum ținerile se judecă după locul în care se termină, Chivulete avea datoria să fluiere penalty, nu să-l trimită pe Corbu la cabină. Să-i dea doar avertisment.

Și eliminarea lui Căpușă a fost eronată. AC i-a arătat acestuia al doilea „galben” pentru, pasămite, o lovitură în figură administrată lui Bălan la jumătatea terenului. Sancțiune exagerată. Cine analizează atent momentul poate lesne observa că atacantul rapidist s-a autoexpus. Practic, intrând cu capul în cotul adversarului, Bălan și-a căutat-o singur. Iar Chivulete s-a păcălit.

Să le fie rușine!
Andrei Chivulete a făcut praf meciul Chindia - Rapid 2-2 (foto: Raed Krishan/GSP)

La golul care a stabilit rezultatul final, vinovățiile trebuie împărțite între arbitrul de centru și cel de linie. Acesta are scuze în măsura în care, cu 7-8 jucători între el și balon, n-a putut sesiza că, înainte de a ajunge la Marzouk, mingea a fost deviată de un coechipier al acestuia, de Săpunaru. E ceea ce, bine plasat, Chivulete trebuia să remarce și să nu ia în seamă semnalizarea de la tușă. Atunci însă nu l-ar mai fi chemat Chivulete!

Altfel, silită să evolueze o întreagă repriză în dublă inferioritate numerică, formația dâmbovițeană nu numai că s-a apărat organizat și lucid, cu devotament, dar a și marcat două goluri în 9 oameni! Spre lauda lui Emil Săndoi și a băieților lui, puține echipe au izbutit asemenea ispravă. N-au decât să se supere vajnicii fani giuleșteni, însă Chindia merita victoria. Măcar pentru eroismul ei.

La rându-i, Rapid s-a dovedit încă o dată fidelă șieși. Propriei tradiții, etichetei de „farmecul vieții”. Echipă imprevizibilă, capabilă să entuziasmeze azi și să decepționeze mâine, ori invers, ea a dezamăgit crunt vineri. Nu degeaba căpitanul Săpunaru declara după meci. „Am fost penibili, de Cascadorii râsului. Trebuie să ne fie rușine!”.

Da, exact așa au stat lucrurile. Din păcate, la Cascadorii râsului s-a încadrat și brigada lui Andrei Chivulete, „centralul” notat cu 3 în Gazetă. Delegat des în ciuda unor gafe uriașe, AC ilustrează pasa neagră traversată în prezent de arbitrajul românesc. Pasă neagră ori chiar criză, Vassaras și Burleanu știu de ce.


Comentarii (20)
dubluv
dubluv  •  22 Noiembrie 2021, 11:33

"Sa le fie rusine!", "Nu-si asuma nimic!", "Mai vinovat decat Radoi!", "Din gura e usor!", "Koeman out, Laporta cand?", "Pericolul G. Becali", "Lasati-l sa plece pe Radoi!", "Arbitru repetent", "Ca la noi la nimeni!". Cateva din titlurile ultimelor articole ale maestrului. Doar eu cred ca omul asta are o problema? PS1: Semnele de exclamare de la sfarsitul titlurilor nu imi apartin, sunt ale maestrului! !!!!!!!! PS2 Corect se scrie "Lasati-l pe Radoi sa plece!" !!!!!!!!!!

ironicc
ironicc  •  22 Noiembrie 2021, 08:45

stim ca esti suporter al clonei oltene asa ca faptul ca balacaresti pe aici despre acest meci nu ne surprinde deloc. La meciurile fecalliote, la *** oltene nu comentezi ; cum sandoi e oltean cum urli pana la luna ....dar te intelegem, ai o varsta ! Dar asta nu inseamna ca te si respect ! Astept cu mare interes si momentul cand te vei zborsi cu aceiasi verva si la meciurile echipelor favorite.... pana atunci mai baga o tigara

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ali.bec
ali.bec  •  22 Noiembrie 2021, 08:17

Tov director, ce s-a întâmplat cu acea bârfa la adresa președintelui pe baza unui filmuleț de whattsapp? Oare v-ați lovit de o mică tentativa de jena? Ar fi de necrezut.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează