OPINII  »  EDITORIAL

Sacul de box

Articol de - Publicat duminica, 25 iulie 2021 16:54 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 17:03

Am anticipat că sud-coreenii se vor agita, că vor pune osul. Deoarece un alt eșec, ulterior celui surprinzător din întâlnirea cu Noua Zeelandă, i-ar fi scos din cursă și i-ar fi trimis acasă. 

Nu ne-am așteptat însă, chiar nu!, ca fotbaliștii noștri să evolueze alandala. Confuz, moale, de nerecunoscut. Pe alocuri, penibil. Jenant.

Astfel, după ce-am bătut Hondurasul grație unui autogol norocos, am pierdut cu Coreea de Sud la fel, căci mingea deviată de Marius Marin (veriga slabă) în poarta lui Aioani a însemnat începutul sfârșitului. 

Iar golurile pe care "tricolorii" le-au încasat în minutele 59, 84 (penalty) și 90 n-au făcut altceva decât să materializeze superioritatea asiaticilor. În condițiile în care, dacă e de remarcat cineva din formația folosită de Rădoi, acela trebuie să fie tocmai portarul Aioani.

Sud-coreenii au deschis scorul și l-au majorat pe merit. Ei au jucat mai bine. Au dominat, au presat, au forțat pe întreg parcursul partidei. Până la eliminarea lui Ion Gheorghe, decizie exagerată, dar și după. Mai ales după, când reprezentativa noastră, în ciuda schimbărilor, n-a izbutit să echilibreze jocul. A fost o umbră. Sac de box.

Să spunem, cu scuze pentru locul comun, că am pierdut o bătălie, am pierdut-o urât, dar nu și războiul. Că duelul cu neozeelandezii, ultimul din grupă, ne-ar putea aduce totuși calificarea

Va fi însă obligatoriu ca norocul să-și întoarcă fața către Pașcanu et Comp., iar echipa să arate altfel. Să aibă măcar ambiție și dăruire. Pentru valoare e însă foarte târziu. Căci de unde nu e, și aici nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Sacul de box
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)

În fine, deși n-am reținut nicio idee în prestația elevilor săi, nu știu dacă trebuie să ne mire prezența lui Mirel Rădoi pe banca unei formații care, din pricina boicotului cluburilor (inclusiv străine), nu-i naționala U23, ci o echipă încropită. A doua ori chiar a treia în funcție de criteriul vârstei. 

Nu cumva selecționerul, responsabil de prima reprezentativă, avea mai multă treabă în țară decât să se ocupe de o formație-fantomă, de la care nu-i de crezut că vreun jucător va ajunge curând să îmbrace tricoul naționalei?! Iar dacă România Olimpică trebuia să se facă de râs, era musai să se facă în frunte cu selecționerul?!

Sigur ar trebui să ne întrebăm ce caută în Japonia, și pe banii cui, întreaga conducere federală, Burleanu, Vișan, Bodescu și ceilalți?!

 Dacă-și permite să plimbe până la Tokyo atâția băgători de seamă, reiese că FRF are vistieria plină și-atunci de ce se tot plânge?! 

Să-i dea FIFA și UEFA alte fonduri, s-o îndoape, ca să poată șefii cheltui în voie, nu? Și să vină băieții cu cădelnița să ne convingă că n-am văzut ce-am văzut.


Comentarii (26)
dragdim
dragdim  •  26 Iulie 2021, 13:29

Dacă nu ne prezentam, pierdeam cu 3-0, așa echipa asta a arătat ca e mai slaba decât una inexistentă. Hai sa ne concentram atenția asupra celor care au mers la Tokio sa demonstreze ceva și sa lăsam turiștii să-și vadă in continuare de vacanța.

sakamoto
sakamoto  •  26 Iulie 2021, 10:54

Urmaresc fotbalul romanesc din 1963, dar un selectioner mai penibil decit radoi, n-am mai vazut! In tot timpul jocului, s-a zbatut pe marginea terenului-precum pestele pe uscat-a dat milioane de sfaturi, indicatii pretioase-pe care nu le baga nimeni in seama-si-a *** *** precum un copil de un an-facinduse de risul curcilor. Televiziunea japoneza l-a prezentat mereu pe acest penibil-curat caraghioz-mai tot timpul-rusinea Romaniei. Cit vom fi obligati sa-l mai vedem pe acest nenorocit incapabil? Pina cind?In situatia in care rezultatele echipelor conduse de radoi sint dezastruoase. Un sut in fund=un pas inainte!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1938014689560793
Mihai Bota  •  25 Iulie 2021, 23:35

Nici alte nationale nu sunt cu prima echipa. Nici macar coreeni.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează