OPINII  »  EDITORIAL

Săgeata otrăvită

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2022 15:03 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 18:48

Deși a avut o posesie a balonului dublă (67%) și un raport al cornerelor net favorabil (11-3), Universitatea Craiova a cedat clar în Gruia. Unde CFR a jucat mai bine, chiar dacă mai puțin. Corect, formația din Bănie a dominat după pauză, a pus și ceva presiune. Dar s-a ajuns aici și deoarece campioana i-a permis. 

Odată desprinsă la 2-0, e drept, servită de autogolul lui Găman, CFR s-a retras spre a-și menaja forțele. O așteaptă un program încărcat în Superligă și în Conference.

Nu trebuie uitat că marile ocazii din repriza secundă le-au aparținut totuși „feroviarilor”, prin Malele și Yeboah. Pe cât de posomorât, chiar lamentabil, s-a prezentat CFR joi la Pristina, pe atât de deschis și de cursiv a jucat ea duminică la Cluj jumătate de ceas. 

Apoi, cu sacii suiți în căruță de Găman, a tras obloanele. Marcă înregistrată, nu?

Ca atare, se poate spune că Dan Petrescu a câștigat în stilu-i caracteristic. Economicos, cu efort minimal. Dar și că Mirel Rădoi a pierdut fără stil. În compensație, acesta a șocat prin declarații, unele deplasate, altele chiar ridicole.

Nu s-a mulțumit cu falsa constatare că „Le-am făcut două cadouri”, când Muhar a înscris un gol de colecție șutând de la 25 de metri, ci a continuat, aberant, cu „După aspectul jocului trebuia să câștigăm în seara asta”!

Săgeata otrăvită
Dan Petrescu și Mirel Rădoi Foto: Imago

Poate că ex-selecționerul a văzut alt meci. Nu cel început de el cu 7 fundași de meserie (Papp, Găman, Mitrea, Al. Crețu, Vătăjelu, Bancu, Screciu), dar fără Andrei Ivan, atacantul său cel mai percutant?! 

Zău așa, cum să fi învins Craiova lui Rotaru când niciunul dintre fotbaliștii olteni folosiți în Gruia, niciunul, niciunul, n-a primit în GSP o notă peste 5, măcar una?! Dar 5 au luat 4, iar Găman chiar 3.

I-am dat dreptate lui Rădoi când s-a plâns de starea proastă a terenului. Care, mâncat de o ciupercă apărută din senin, a arătat sub orice critică. De aceea va și fi schimbat zilele astea. 

Atât că, spre deosebire de ce se întâmplă pe „Ion Oblemenco”, unde înlocuirea gazonului e suportată de Primărie, pe „Dr. Rădulescu” operațiunea, deloc ieftină, se efectuează pe banii lui Neluțu Varga et Comp. Se poate vorbi despre o oarece diferență, nu credeți?

„Nu mi-a plăcut echipa mea, dar nici cea adversă”, a mai apreciat Rădoi. De neoprit, acesta nu s-a abținut să-l ia la țintă pe Dan Petrescu cu o săgeată otrăvită: „Prefer să pierd așa decât să câștig în maniera asta!”.

Sigur, gusturile nu se discută. După cum și decența are limite variabile. Pe de altă parte însă, nu-i simplu să-l contești pe antrenorul Dan Petrescu, al cărui CV e luminat de 6 titluri de campion. 

Iar de către Mirel Rădoi, nici atât, socotind că acesta n-a demonstrat încă nimic de pe bancă la nivel de seniori. Ba a și ratat cu naționala toate obiectivele.

Din punctul de vedere al echilibrului, al măsurii, Rădoi și alții ar trebui să urmeze exemplul lui Gică Hagi. Rugat să comenteze recentele incidente provocate de fanii Rapidului la Tg. Jiu, Hagi a răspuns „Nu-s problemele mele, nu le judec eu”. 

Implicit, a lansat invitația ca fiecare antrenor să se ocupe de echipa lui și să nu se mai bage unde nu-i fierbe oala.


Comentarii (22)
jean_gabin
jean_gabin  •  13 Septembrie 2022, 14:49

Anticenzuro recunoaste ca ai mintit si du-te sa canti la alt botez. Tu nu poti gasi niciodata ceva ce exista doar in mintea ta.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  12 Septembrie 2022, 21:51
Postat de jean_gabin pe 12 Septembrie 2022, 18:45

Anticenzuro hai sa te vad ce iti poate pielea. Cred ca putin si nu vei gasi argumente. Scoate pe masa dovezile si dupa aceea vorbim.

Ce sa vorbim mă ?? Promite că dacă vin cu argumente dispari de aici....Simplu....Că acum este un meci cu Voluntari uite dacă promiți îți găsesc un astfel de articol cu Voluntari...

jean_gabin
jean_gabin  •  12 Septembrie 2022, 21:02

Anticenzuro ai disparut din peisaj cu argumente cu tot???Eu continui sa astept provincia.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează