OPINII  »  EDITORIAL

Securea războiului

Articol de - Publicat miercuri, 08 februarie 2023 15:25 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2023 15:42

Continuă la FCU Craiova 1948 scandalul dintre galerie și patronat, care nu face bine, evident, niciuneia din părți. Din păcate, acestea sunt la cuțite și nici nu par dispuse să ajungă curând la vreun acord.

Și mai pornit după ce arbitrul Chivulete a oprit în minutul 26 meciul de SuperLigă de la Sf. Gheorghe din pricina scadărilor xenofobe ale fanilor sosiți din Bănie, Adrian Mititelu le-a interzis acestora accesul la partida de-acasă cu U Cluj. Iar acum, înaintea confruntării de vineri cu Rapid, a anunțat oficial că nu-și asumă prezența propriilor suporteri în Giulești.

Încă mai mult. Sătul să tot fie înjurat pe banii săi, căci numai de la reînființarea clubului, din 2017, ar fi investit în FCU 15 milioane de euro, Mititelu i-a avertizat pe giuleșteni că, indiferent de consecințe, va retrage echipa de pe teren în cazul în care, primiți în stadion, ultrașii craioveni vor afișa bannere ori vor scanda injurii la adresa sa ori a familiei sale.

Și dacă nu s-a vrut o amenințare, anunțul din Bănie a sunat ca un ultimatum. Ca încă o probă că, provocat, AM joacă tare. Că nu mai lasă loc de bună ziua într-un moment în care unica soluție de depășire a impasului ar fi să se fumeze pipa păcii, nicidecum să se toarne iarăși și iarăși gaz peste foc.

Nu-i vorbă că nici ultrașii n-au rămas datori. Deranjați de faptul că Mititelu le-a sistat (versiunea lui) sprijinul financiar, aceștia l-au luat la țintă pe patron: "E singurul instigator la ură, singurul care dorește răul fotbalului, singurul capabil să oprească un meci după bunul său plac". Un fel de, exagerez?, dușman al poporului. Diavolul pe pământ.

Securea războiului

Întorcându-ne la subiect, circa 700 dintre membrii Peluzei Sud 1997, cei mai înverșunați adversari ai patronului, și-ar fi exprimat intenția de a asista la meciul de vineri. Situație în care, dat fiind acest schimb de "amabilități", s-a așteptat cu maxim interes răspunsul Rapidului.

El nu numai că n-a întârziat, dar s-a și dovedit, în opinia mea, logic. Echilibrat și realist. În sensul în care nici acționarul Victor Angelescu și nici Liviu Ungurean, liderul galeriei vișinii, n-au cedat presiunii puse de Mititelu. Dimpotrivă, ambii au declarat că-i vor primi pe fanii craioveni. Ba și că-i vor trata prietenește, respectuos, câtă vreme vor fi civilizați și nu vor ieși în decor. Nu vor scăpa hățurile.

Au precizat însă că la prima abatere, în eventualitatea unor scandări rasiste ori xenofobe, nu vor ezita să ceară evacuarea zurbagiilor. Pentru care nu va exista toleranță. "Dacă vor dori să vină la meci, e dreptul lor să-și cumpere bilete și nu-i poate opri nimeni. Oricine are dreptul să-și cumpere bilet", s-a pronunțat Victor Angelescu, poziție care ține de normalitate.

E de sperat că, indiferent de ce cred ei c-au de împărțit cu Adrian Mititelu, ultrașii din Peluza Sud vor recepționa corect mesajul și se vor comporta ca atare. Pentru că e timpul ca și la FCU Craiova să se îngroape securea războiului. Chiar e. 


Comentarii (24)
1.fcu
1.fcu  •  09 Februarie 2023, 09:00

Dle jurnalist, intrebati la Frf si Lpf cine e continuoarea pe plan sportiv a Univeraitatii Craiova si anuntati cititorii care nu stiu inca. Ati promis si nu v-ati tinut de cuvant.

1948
1948  •  09 Februarie 2023, 08:57

sunt curios cum va reactiona jandarmeria si oficialii clubului gazda cand suporterii ,in majoritatea covarsitoare apartinand minoritatii conlocuitoare, vor scanda binecunoscutele versuri la adresa oltenilor. Vor fi evacuati?

digei
digei  •  09 Februarie 2023, 07:11

Te intrebi daca oamenii aia merita sa aiba o echipa de fotbal in prima liga. Poate ca a merge pe stadion pentru ei inseamna de a-si elibera frustrarile in cel mai violent mod posibil. Ce rost avea sa mearga la Sepsi pe stadion pentru a-i injura pe unguri? Nu au nici un pic de judecata. Sa zicem ca vor inceta razboiul acum, peste 3 luni vor incepe altul. Nu, trebuie o legislatie impotriva exaltatilor agresivi, verbal sau fizic, fara diferentieri.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează