OPINII  »  EDITORIAL

Vorbe goale

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2022 14:03 / Actualizat marti, 11 octombrie 2022 14:19

Părerea mea, și nu numai, e că n-am căzut bine în preliminariile pentru Euro 2024, ci foarte bine. Cum ne-am dorit. 

Ne-a surâs șansa în momentul în care sorții au repartizat România într-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Întrucât la turneul final din Germania se vor califica primele două clasate, naționala noastră ar trebui să se găsească printre ele. Ar fi logic să se întâmple astfel și conform ierarhiei FIFA la zi, în care ordinea e Elveția (locul 15), România (53), Israel (76), Belarus (97), Kosovo (107) și Andorra (151).

Ca să citez din Gazetă, vezi pagina 1 a ziarului de luni, "Dacă nici acum, atunci când?", de unde și concluzia c-ar trebui să-i mulțumim norocului că ne-a ajutat. Să fim bucuroși, însă și îngrijorați. În ideea că, dacă uităm de meciul cu Bosnia de luna trecută, câștigat cu 4-1, dar în fața unui adversar venit la București cu multe rezerve, nu putem fi foarte optimiști. 

Din pricină că România a terminat ultima în Divizia B a Ligii Națiunilor și a retrogradat. Asta în vreme ce, fără să spargă norii, Israel și Kosovo, cu care probabil vom concura pentru locul 2 în condițiile în care Elveția pleacă din pole-position, par în progres. Ori chiar sunt. Inclusiv la nivel de cluburi.

Indiscutabil însă că avem o șansă importantă și datoria s-o fructificăm. Din păcate, în loc să judece situația realist, cu picioarele pe pământ, selecționerul și președintele FRF s-au lansat îndată după tragerea la sorți într-o serie de declarații aiuritoare. Mai puțin ori deloc legate de temă.

Vorbe goale

Într-un stil încărcat la care n-ar strica să renunțe, Edi Iordănescu a ținut un discurs corporatist. La rându-i, Răzvan Burleanu ne-a băgat și mai tare în ceață, vânzându-ne niște chestii generale la preț de noutăți.

A surprins (oare?) și deranjat că, refuzând să-și asume un obiectiv clar și să se refere la cursa spre Euro 2024 cu subiect și predicat, șeful Federației a bătut câmpii ca de obicei. Să-l ascultăm făcând teoria chibritului și să ne amuzăm: "Această campanie nu este despre noi și ceilalți, ci despre cum noi putem să ne depășim... În primul rând sperăm să putem inspira un număr cât mai mare de copii să joace fotbal și să inspirăm dezvoltarea academiilor" etc. Baba și mitraliera, nu altceva!

De acord cu toate aceste banalități. Evident, se recomandă să fie bine ca să nu fie rău. Dar mai departe, nimic despre calificarea la Euro 2024, niciun angajament, niciun plan, nimic, nimic?! Numai vorbe goale și, consecință a lor, o frică de răspundere ușor de sesizat.

Ți-ai propus calificarea sau nu, spune ce gândești, nu ne mai plimba și duce cu zăhărelul, abordare ce i-a înfuriat pe mulți dintre foștii "tricolori". Mai ales pe componenții așa-zisei Generații de Aur. Dintre aceștia, Florin Răducioiu nu s-a mai putut abține și a identificat afirmațiile prezidențiale drept "minciunele"! Corect spus, nu găsiți? Ăsta-i omul și nici n-avem ce aștepta altceva de la el. 


Comentarii (25)
Utb48
Utb48  •  12 Octombrie 2022, 11:44

Burleanu e politician de meserie. Ca orice politician, când nu mai are scuze, duce vorba de la subiect. Creează ambiguități, piste false, baga în ceață, orice ca să ii fie pierdută urma.

Utb48
Utb48  •  12 Octombrie 2022, 11:28

Burleanu e de meserie politician. Ca toți politicienii, când nu mai au scuze, baga generalități, cu scopul de a crea ambiguități, de a baga în ceață, de a le pierde urma.

torque07
torque07  •  12 Octombrie 2022, 00:13
Postat de birdibel pe 11 Octombrie 2022, 19:12

Adevarul este ca felul in care Burleanu a condus fotbalul romanesc in ultimii opt ani a inspirat foarte mulți copii talentați. I-a inspirat sa NU mai joace fotbal. Rezultatul a fost scăderea nivelul ligii si al echipei naționale, ajunsă rușinea Europei, subiect de glume pentru cititorii lui L’Equipe. Cum sa-si ia Burleanu angajamentul ca se va califica din cea mai ușoară grupa posibila? Asta ar însemna ca își ia o raspundere, ca ar trebui da dea socoteala in caz de nereușită. El nu e pregătit sa faca asta. In capul lui “sa ne autodepășim” înseamnă ca in loc de ultimii in grupa vom termina penultimii. Probabil înaintea Andorrei. Dar numai dacă ne autodepășim…

Si ca de opt noua ani nu mai avem echipe in Champions league si ne chinuim cu vikins si anonimi din kosovo tot vina lui Burleanu ah? :))))) La noi totul se rezuma la selectioner si la Burleanu. Adica ce spune GSP. Deci cam atat reusim noi sa intelegem. Ce ne spune Ioanitoaia si Geambasu. Cand o sa ai fotbal intern bine pus la punct si cu 5 echipe in cupele europene, atunci sa vorbiti de nationala, de guardiola, de platini la frf si alte povesti. Pana atunci ia si informeaza-te despre cine a adus fotbalul PÂNĂ la Burleanu intr-o mizerie de zici ca-i prima liga din Ghana. Aia au stat 20 de ani si singurul lucru lasat papagalului de burlenica au fost datorii. Si atat. Mitica bisnitaru sef in fotbal cu 2 clase mai mult ca trenul a stat acolo 20 de ani si nimeni nu i-a zis nimic. Pt ca se mergea inca din inertie si avea "grija" de toti "pretenii". Nu se vedea ca nu se face NIMIC pt viitor. Acum cand a ajuns cutitul la os ne-am trezit. Dar nu sa cerem sa se schibe cu adevarat ceva. Naah. Selectioneru domle. Ala e problema. Si burlenica. Meritam sa zambim amar la.o victorie chinuita cu Andora si sa va ia la misto moldoveanu de la FRF cu vorbe frumoase.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează