OPINII  »  CFR CLUJ - FCU CRAIOVA 1-0 (D. PREL.)

You come to Cluj?!

Editorial Răzvan Luțac
Editorial Răzvan Luțac

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 00:35 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 00:36

Caz de macaz. Nu trebuie să-ți fie simpatic Mititelu ca să nu-ți fie simpatic Kovacs pentru meciul de baraj european.

Istvan Kovacs și-a luat mina de Răzvan Vasilescu în California Dreamin. Sigur, o are meci de meci. S-a uitat de sus la băieții în albastru și le-a șoptit: You come to Cluj, you need to respect legislation. Trece-i, mă, pe linia a doua!

Și i-a trecut tot el. La peronul principal era, uzat de atâtea bătălii, mărfarul vișiniu.

Macazul a stat în cartonașul arătat lui Bauza. Cu niște minute înainte, vreo șase, Muhar a luat galben pentru un fault mult mai dur. În limbaj de gradenă i s-ar zice portocaliu.

S-a terminat 1-0, același 1-0 făcut pentru viteza favorită a CFR-ului. Cea de garare.

You come to Cluj?!

Sună tâmpit, însă, în contextul ăsta, problema lui Kovacs e fix că e un arbitru decent. Nu contează că-i rezervă internațională. Ai nevoie de multe calități pentru a fi numărul 10, 15, 25 european.

Așa că, la cald, craiovenii spun multe. Se leagă de locul de reședință, de conducerea CFR-ului, de lucruri pe care le-ar invoca, în orice caz, și antrenorul advers.

Însă nu trebuie să-ți fie simpatic Mititelu ca să nu-ți fie simpatic Istvan Kovacs pentru ce-a făcut aseară.

Deranjantă e și superioritatea lui, una aproape de vameș sovietic. Îl văd în copilăria cu „frontiera” unui stat abia desprins din URSS, în care aproape oricine era obligat să aștepte pe linia a doua.

O linie imaginară. O a doua era trasată între tine și el, vameșul.

El își aprindea o țigară dubioasă, o pufăia plimbând-o cu dinții dintr-un colț în celălalt al gurii, scuipa și-ți cerea, domol, să mai faci câțiva pași în spate.

Așa treceau minute. Minutele deveneau ore, orele deveneau după-amieze și seri. Prin dreptul tău mai trecea, pe prima linie, câte un „corp diplomatic” în mașini fumurii.

„Biznismen”, îți transmitea, scurt și admirativ, aflat la al doilea pachet, omul intangibil.

Diferența? În vama ex-sovietică nu aveai nici VAR, nici camere, nici emisiuni de analiză. Aveai doar o combinație dubioasă de frustrare și nerăbdare la recurenta piesă de teatru.

La decenii distanță, chit că piesa de teatru a devenit circ, combinația a rămas. Plus că e bine, totuși, că avem reluări.


Comentarii (21)
Dobermannul
Dobermannul  •  02 Iunie 2023, 15:09
Postat de valentindragobete pe 02 Iunie 2023, 14:41

Penaltiul este deja perimat trebuie și mânăria cu var, așa a luat-o razna kovaciul pe persoana fizică

Asa e ... acum ma oftic ca am pierdut pariul dar voi castiga data viitoare. Sa vezi ce va urma in noul campionat ca au prins curaj smecherasii.

george.br
george.br  •  02 Iunie 2023, 14:57
Postat de albusibiu pe 02 Iunie 2023, 10:14

Baiatul asta de isi spune jurnalist stie ca la Bauza a fost al doilea cartonas galben sau crede ca s-a dat rosu direct? Baiatul asta stie oare ca pentru încercarea de a opri un contraatac (fie el pornit si de la celălalt careu) se da cartonas galben întotdeauna?

Nu serios?? Esti uluitor de inteligent! Unde-ai gasit, ma, in regulament asa ceva?? Arata-ne si noua sa ne luminezi! Sigur n-ai halucinatii sau doar iti place sa trancanesti??

valentindragobete
valentindragobete  •  02 Iunie 2023, 14:41
Postat de Dobermannul pe 02 Iunie 2023, 12:36

Ei asa da si eu tot de asta urmaresc pariind cu prietenii pe solutia pe care kovaciul o va gasi pentru a trimite kefereaua in Europa si am pierdut ca am zis ca va castiga cu penalti.

Penaltiul este deja perimat trebuie și mânăria cu var, așa a luat-o razna kovaciul pe persoana fizică

Vezi toate comentariile (21)
Comentează