OPINII  »  EDITORIAL

Anul Persoanei

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 15:06 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 15:07

2022 a lucrat exclusiv cu Dosare Personale. Nicio mare echipă n-a apărut sau confirmat. Mondialele au fost câștigate de o echipă bună, dar nu istorică, remorcată de un veteran genial. 

Obsedat de Cadre, 2022 a folosit Mondialele pentru a concedia, promova sau încorona figuri individuale.

Cel devastat de propriul ego

Duelul Messi-Ronaldo a luat sfârșit. 15 ani de rivalitate, gelozie și comparații s-au tranșat, în două săptămâni, cu o apoteoză și o deraiere. Messi a devenit complet, ducând după el o echipă fragilă mental și e, acum, al 5-lea astru în constelația sacră, alături de Di Stefano, Pele, Cruyff și Maradona. 

Ronaldo nu a reușit să prindă un loc pe orbită. Devastat de propriul ego și consumat de propria imagine, Ronaldo și-a amețit coechipierii, a ratat Mondialele și a sfârșit cu un transfer inutil și indecent în interiorul seifului central, dar în afara fotbalului.

Anul Persoanei
Cristiano Ronaldo a fost prezentat oficial la Al-Nassr

Cu Benzema, Franța câștiga Mondialul

Cealaltă arie personală care a dat sens Mondialelor a fost expansiunea lui Mbappe. Triplul asasinat din finală a fost la un pas de crima perfectă. Va urma.

Acoperit de Mondiale, fotbalul de club a lucrat tot personal. Dacă jumătatea a doua a fost Anul Messi, prima a fost Anul Benzema - parte prea puțin înțeleasă a Deceniului Ancelotti. 

Cu Benzema în teren, Franța putea câștiga Mondialele. Dar n-a fost anul echipelor. Deschamps și anturajul au intrat într-un duel personal, iar asta demonstrează că fotbalul e azi, și în bine, și în rău, o ciocnire de personalități.

Șocul Haaland

Erling Haaland a dus până la cap această tendință și continuă să înscrie indiferent de ce face sau nu face Man City. Haaland e cel mai mare șoc trăit de campionatul englez de la apariția lui Ardiles și Villa, în 1983, la Tottenham. 

Care cade, pe mâna lui Conte, în paralel cu declinul conjugat Man U-Liverpool. De altfel, Premier League se joacă tot la nivel personal. Eddie Howe și Mikel Arteta au devenit vedete cel puțin egale cu jucătorii pe care îi antrenează.

Suita personală anunță un viitor la fel de individual. La orizont se încălzește Myhailo Mudryk, un ucrainean de 21 de ani, recomandat de mulți pentru un apropiat Balon de Aur și racolat rapid de Arsenal.


Comentarii (5)
bicaridica
bicaridica  •  09 Ianuarie 2023, 22:51
Postat de GabrielMihail87 pe 09 Ianuarie 2023, 16:24

De departe, cel mai bun editorialist din aceasta publicație. Un strop de poezie si de romantism in aceasta maree gri nu strica nicicând. Respect, Traian Ungureanu!

Master and commander, Traian Ungureanu. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

GabrielMihail87
GabrielMihail87  •  09 Ianuarie 2023, 16:24

De departe, cel mai bun editorialist din aceasta publicație. Un strop de poezie si de romantism in aceasta maree gri nu strica nicicând. Respect, Traian Ungureanu!

Poliakov
Poliakov  •  07 Ianuarie 2023, 10:57

Un "columnista" de nivelul dv. nu ar trebui sa scrie de umplutura... Acum, ca transferul lui C. Ronaldo vi se pare indecent... nu sunteti admiratorul Premier League, cel mai" indecent"campionat?! Ati uitat de Chelski?Bine ca ati amintit de Ucraina,nici nu se putea altfel...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează