OPINII  »  PREMIER LEAGUE

China FC campioană

Editorial Traian Ungureanu
Editorial Traian Ungureanu

Articol de - Publicat joi, 14 octombrie 2021 09:07 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 09:08

De o săptămână încoace, Premier League se joacă în umbra unei competiții net superioare: Olimpiada Ipocriziei. Toată lumea cu ego și editorial explică publicului nepriceput că la Newcastle a avut loc crima secolului. Newcastle, cel mai adorat totem proletar după Rapid, a fost cumpărată de Arabia Saudită!

Într-un cuvânt cu trei secțiuni: groaznic, respingător și imoral! Opresorii saudiți scot câteva sute de milioane din conducta de la brâu și pun mâna pe odorul britanic. Și încă nu s-a terminat. 

Conducta saudită aleargă după Antonio Conte, iar câțiva supermercenari așteaptă cu contul deschis: Navas, Coutinho, Ramsey, Sanchez, Lacazette. Înainte de asta, indignarea a perfectat alte transferări remarcabile: Biblia și Amnesty International au trecut în discursul de presă.

O clipă! Care e problema? Arabia Saudită e un regim criminal. Dacă așa stau lucrurile, atunci Premier League trebuie desființată odată cu Championship (divizia a doua). Recapitulăm. Aston Villa joacă pe bani egipteni. Man City abia apucă să cheltuie munții de bani împinși dinspre Emirate. 

China FC campioană
Fanii lui Newcastle au sărbătorit în fața stadionului, după ce au aflat că echipa a fost preluată de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite. Foto: Imago

Chelsea e perfect legitimă pe banii unuia dintre tolerații lui Putin. Dar majoritatea scalpurilor plătite gras stau la cingătoarea Chinei. Southampton și Wolves sunt proprietăți ale binecunoscutei democrații chineze. În Divizia a doua, West Brom, Reading, Barnsley și Birmingham reprezintă cât se poate de etic investiții chineze.

Vorbim, desigur, odată cu presa care tace, de China populară și comunistă, cu lagărele, temnițele și execuțiile ei menite să asigure diversitatea libertății de dispariție. 

Cum însă China e și partenerul de afaceri și proprietara establishmentului, a lumii de presă și academice britanice, Newcastle e de călcat în picioare pentru imoralitate. China FC e campioană. De club și de presă. 


Comentarii (12)
dragan
dragan  •  19 Octombrie 2021, 16:57
Postat de svenhassel pe 19 Octombrie 2021, 13:37

Premier League si-a pierdut identitatea, dupa cum prezenta publicatie este populata de paranoici agramati, dornici de umilinta, dar nimicnicia lor este demna de ignorat. La mai multe, domnule Ungureanu!

cum nu cred ca pluralul folosit-aici si asa-de tine e un plural de majestate, se pare, hasselaluno, ca ai ajuns sa-i insulti pe toti cei care populeaza (?) aceasta publicatie: cititori, comentatori si, fireste, realizatori! stiu, nu te-au cenzurat nici acum- prietenii (lor) stiu de ce!

svenhassel
svenhassel  •  19 Octombrie 2021, 13:37

Premier League si-a pierdut identitatea, dupa cum prezenta publicatie este populata de paranoici agramati, dornici de umilinta, dar nimicnicia lor este demna de ignorat. La mai multe, domnule Ungureanu!

dragan
dragan  •  18 Octombrie 2021, 20:20
Postat de svenhassel pe 18 Octombrie 2021, 09:10

“Prostul nu-i prost destul, daca nu e si fudul”- *** *** Felicitari pentru articol, pacat ca nu scrii mai des, domnule Ungureanu.

pina voi echilibra situatia, am sa-ti raspund, aluna, cu un proverb cules de pe malul Iordanului-mal, pentru cei ca tine inaccesibil: STII TU, STIE DUMNEZEU- STIU DOI, STIE TOATA LUMEA! incerc, hasselaluno, sa-ti spun ca esti, deja, incercuit!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează