OPINII  »  EDITORIAL

Gary cel Viteaz și Opinia de Aur

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 11:16 / Actualizat joi, 16 martie 2023 11:19

Noua victorie a lui Gary Lineker e mai largă decât toate vechile izbânzi pe teren. Cu un singur tweet, Lineker a informat zeci de milioane de followers și cititori ai netului incendiat că Guvernul Britanic e nazist. 

Guvernul plănuiește să oprească migranții traficați prin Canalul Mânecii. În codul moral al lui Lineker scrie că așa ceva e inacceptabil. Același cod nu spune nimic despre setea de celebritate și fuga de fiscalitate a lui Gary, apărătorul oropsiților. 

Spre deosebire de răcanii englezi, Lineker primește, pentru una emisiune BBC pe săptămână (Match Of The Day/MOTD), 1,2 milioane lire. Din grijă pentru oropsiți, Lineker nu a semnat un contract de angajare, ci un acord de colaborare, prin propria firmă, și e taxat mult mai palid decât fraierii cu slujbe de rând.

Gary cel Viteaz și Opinia de Aur
Gary Lineker

Dar măreția lui Lineker vine din altceva: fostul vârf joacă pe extrema stângă. Adoptat de trupa care stabilește ce e bine, câte sexe există după primele două și cine e rasist, Lineker e de neatins. La o zi după tweet-ul cu pricina, toată crema de pe partea stângă a tortului cu două părți stângi a sărit în apărarea Martirului. Căci, folosind argumentul "Cine nu e de părerea mea e fascist", Lineker a repetat singura judecată a stângii.

A urmat capitularea. BBC a decis că Lineker trebuie readus la MOTD, de unde fusese suspendat temporar. BBC legalizează astfel încălcarea regulilor BBC, când infracțiunea vine de la stânga. Dacă Lineker i-ar fi declarat comuniști pe cei ce au adus în fotbal îngenuncherea antirasistă, ar fi urmat apocalipsul. Repetând însă singura opinie admisă, Lineker a fredonat Opinia de Aur. Stânga a fost servită și ăsta e singurul lucru important. Acum, și în fotbal.

BBC a pierdut pe propria mână. Acum, militanții care fac majoritatea instituției pot dicta pe față, remorcați de bravura lui Gary cel Viteaz.

Fotbalul a pierdut pe propria platformă. MOTD are o bază globală, cu zeci de milioane de fani. Din acest motiv, platforma e râvnită de exhibiționiștii profesioniști ai stângii. Lineker a transformat fotbalul în cameră de ecou. În numele libertății de exprimare. A singurei opinii admise.


Comentarii (24)
bull28
bull28  •  19 Martie 2023, 03:30

Îți trebuie un grad foarte ridicat de tupeu ca să scrii un asemenea articol. Nu te deosebești cu nimic de personaje precum Suella Braverman,Priti Patel,Rishi Sunak și alții ca ei din așa-zisul Partid Conservator ( care nu mai este demult Partid Conservator ,ci o rămășiță dezgustătoare a UKIP-ului) ,personaje cărora ar trebui să le reamintească cineva că dacă era această lege acum câțiva zeci de ani ei nu ar mai fi avut șansa să se "aciuiască" pe meleagurile insulare.

Poliakov
Poliakov  •  18 Martie 2023, 13:02

Nu era mai bine sa nu publicati acest articol? Era mai bine.Si dvs ati jucat in dreapta extremei drepte,cu Nuti si Matrozul Chior...Amestecam fotbal cu politica?Pacat,va credeam mai inteligent.Sper ca ati inteles,legendele(Lineker,de exemplu)au intotdeauna dreptate.Sper ca stiti cine e Lineker...?

romanq
romanq  •  17 Martie 2023, 22:04
Postat de pdirac59 pe 16 Martie 2023, 23:23

Mult respect Domnule Ungureanu. Daca ne vom afla vreodata in acelasi oras as fi onorat sa va cumpar un pranz. N'as fi putut scrie mai bine, mai clar, sau mai placut. Voi adauga aici asta: si spalarea de minte lucreaza eficient. Oameni inteligenti accepta aceasta cotitura marxista. Daca va aduceti aminte de Preda: intr'unul din romane vorbeste despre venirea comunistilor cu "NU E BINE": "Nu e bine sa nu mergi la defilare" "Nu e bine sa faci bancuri" "Nu e bine sa te vada la biserica" "Nu e bine sa te vaieti" Muncesc intre intelectuali in medicina Americana. Nu e bine sa vorbesti despre faptul ca mastile obisunite NU opresc vurusurile; Nu e bine sa aduci aminte ca exista cromozomi X si y; Nu e bine sa spui ca mastile N95 necesita fitting si chiar si cele ajustate nu lucreaza de-adevaratelea mai mult de o ora; Si e remarcabil ca barbati Americani cu diplome mari si certificari multiple tac cand faci un comentariu care "NU e bine" exact cum tacea un grup de ingineri in Romania 1988 ca nu stia nici unul daca sunt sau nu securisti de fata.

Păcat că pe Gsp nu sunt iconițe din alea ca pe facebook, că aș da niște ha-ha-uri la comentariul de râsul curcilor scris de pdirac59

Vezi toate comentariile (24)
Comentează