OPINII  »  EDITORIAL

Renaștere pe Anfield

Articol de - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 10:16 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 10:16

Liverpool a fost de-a binelea defunctă și a reînviat pentru meciul cu City

Întrebarea plăcut revoltată a comentatorilor englezi, după Renașterea de pe Anfield: unde a fost acest Liverpool, până acum? Pe scurt: nicăieri.

Liverpool a fost de-a binelea defunctă și a reînviat pentru meciul cu City. E drept, un semn apăruse cu o săptămână înainte, când Salah a fulgerat un hat-trick în 6 minute. 

Glasgow Rangers și cronicarii au numărat cu gura deschisă, dar tripla de pe Ibrox avea o valoare ascunsă: Salah readus în poziție ofensiv-centrală.

Mutarea lui Klopp a creat o grenadă autonomă în centrul defensivei adverse. City a fost surprinsă și Salah putea repeta hat-trick-ul. Însă renașterea de pe Anfield e mai complicată.

Renaștere pe Anfield
Salah a fost de neoprit cu City FOTO: Imago

Liverpool-City a fost nu numai cel mai bun, dar și cel mai atipic meci de club jucat în Europa ultimilor ani. Inversiune totală: City a jucat acasă cu un public ostil, iar Liverpool în deplasare cu un public aliat.

Klopp a creat un detașament de gardă în jurul lui Haaland, sub conducerea lui Joe Gomez, și a ordonat contre nebune, din orice poziție. Inclusiv din scandaloasa pasa-angajare-deschidere de 50 de metri a lui Alisson către îndepărtatul Salah.

City a jucat extrem de cursiv și a controlat tot ce nu a fost decisiv, îngăduind eroismul defensiv al lui James Milner, recrutat la 36 de ani pe o poziție de sacrificiu. Dar City, atât de fluidă în guardioleză, nu a vânat nimic. Golul anulat pentru fault putea decide meciul, dar faultul a decis anularea golului.

În fine, Liverpool a revenit cumva la starea de furie fără etape și explicații care șochează orice adversar. Cum? Printr-un răspuns irațional în situație de criză.

Lipsa de vlagă din acest sezon și obligația de a arăta că Man City nu e singurul club englez de talie mondială au creat starea de urgență și Liverpool a reapărut în variantă de război.

În cursul ciocnirii, Klopp a văzut roșu, Guardiola a murmurat This is Anfield! și City va fi campioană. Poate cu o singură înfrângere. În meciul cunoscut sub numele de Renașterea de pe Anfield.


Comentarii (6)
parpalache
parpalache  •  30 Octombrie 2022, 15:02

Mai ușor cu laudele!Coautor la„renașterea”lui Liverpool(când o fi murit?!),e ...Guardiola- care l-a ținut in teren pe fundașul Joao Cancelo,cu toate ca portughezul greșise nepermis de vreo doua ori!Și vorba...italienilor„non e due senza tre”,Cancelo...a mai greșit odata-de aceasta data din poziția de ultim aparator!

parpalache
parpalache  •  19 Octombrie 2022, 19:11

Liverpool era ravașita și City se juca cu ei ca pisica cu șoarecele!Dar Guardiola a pierdut meciul pe mâna lui!Ca nu l-a scos pe Joao Cancelo daca nu dupa prima,macar dupa cea de=a doua eroare!Și se știe ca intr-un meci dintre doua superechipe,o eroare decide meciul!Iar Cancelo a facut-o și pe a treia!Din poziția de ultim aparator!

666piturca
666piturca  •  19 Octombrie 2022, 19:10

"Poate cu o singua infrangere"... mai vedem. Cat a fost de pus la zid Klopp, (si ca orice neamt nu e prea maestru in the language of love) are dreptate despre cluburile-stat. Iar Guardiola, plangaciosul... "this is Anfield" - pai si ce ai vrea sa fie, vere?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează