SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana Maria Popescu face dezvăluiri tari, la două luni după argintul de la Tokyo: „Pe românește, în finală mi-am băgat picioarele”

Ana Maria Popescu / foto: GSP +47   FOTO
Ana Maria Popescu / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 10:40 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 15:18

La două luni după Jocurile Olimpice, spadasina Ana Maria Popescu (36 de ani) a făcut dezvăluiri interesante despre finala cu Sun Yiwen de la Tokyo. Românca s-a întors cu o medalie de argint din Japonia, după un parcurs remarcabil și o finală pierdută la limită.

„Nu din cauza genunchiului am pierdut finala”, spune Ana Maria Popescu, o sportivă care a avut multe de îndurat din cauza accidentărilor. Spadasina își reproșează o mișcare făcută în finala decisă în urma „minutului de aur”. 

„La Tokyo, nu din cauza genunchiului am pierdut finala. El s-a comportat extraordinar. Știu sigur de ce-am pierdut finala. Pentru că scrima se joacă pe aprins becul. Iar eu am început acţiunea cu piciorul.

Pe româneşte, mi-am băgat picioarele. A fost o greşeală copilărească. Doar că în tensiunea de acolo, nu am realizat că am început acţiunea cu piciorul în loc să fie braţul în faţă. Am simţit din prima secundă în care am început să fac pasul. Dar aşa trebuia să se întâmple”, a mărturisit Ana Maria Popescu, într-un interviu acordat celor de la Libertatea

Ana Maria Popescu: „M-am născut în România pentru că aici era nevoie de mine”

Sunt de părere că m-am născut în România pentru că aici era nevoie de mine şi aici am putut să mă dezvolt. Nu sunt genul de patriot căruia îi flutură steagul la intrarea în casă, dar mie România mi-a dat ocazia să muncesc aici şi să fac ceea ce-mi place. Şi îi sunt datoare. D-aia voi rămâne aici: îmi vine să schimb lucrurile, nu vreau să fug

 - Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform Libertatea

Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Sun Yiwen
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
Ana Maria Popescu, în finala de la spadă, cu Sun Yiwen, la Jocurile Olimpice
(foto: Raed Krishan - Tokyo)
+43 FOTO

Minutul de aur a decis finala de la Tokyo

La ediția din acest an de la Jocurile Olimpice, Ana Maria Popescu a adus României prima medalie, una de argint. În finală, românca a cedat la limită în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11. Finala a fost decisă pe muchie de cuțit. În minutul de aur, chinezoaica a fost cea care a punctat prima și a luat aurul.

VIDEO Cum s-a pregătit Ana Maria Popescu pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citește și alte știri din sport: 

Serena Williams împlinește astăzi 40 de ani, dar viitorul în circuit e sub semnul întrebării: „Nu știu dacă vrea să se oprească sau să mai joace”

VIDEO+FOTO Luptă incredibilă pe stadionul lui Tottenham: Oleksandr Usyk e noul campion la categoria grea! L-a învins la puncte pe Anthony Joshua: „Șocant!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
petrucj
petrucj  •  29 Septembrie 2021, 12:01
Postat de dubluv pe 26 Septembrie 2021, 20:03

de unde ai inteles tu ca i-am luat apararea lui Novak? In general ai probleme de intelegere? Ai dreptate 100% cu adultii care alearga dupa o minge umflata, diferenta este ca pe ei nu ii vezi cersind bani de la stat pentru ca au dat ei tare in minge. Stiu ca primesc, dar pe ei nu ii auzi cerand bani, asa cum a cerut Ana Maria (care de altfel a primit pana acum o avere de la buget si o sa mai primeasca).

Mai cauta sa vezi cum aia de la Poli Iasi plangeau dupa banii primariei anul trecut. Mai incearca!

4156396997742191
Draguta Stanescu  •  27 Septembrie 2021, 00:45

Problema nu este cu medalia de argint pentru care te felicităm! Problema este cu comportamentul și limbajul folosit! Ce, e greu sa faci si sport si sa ai si un comportament civilizat Câteodată, victoriile obținute, desigur muncite și cu sacrificii,conduc spre ceva tulburări comportamentale si de exprimare !Te asiguram ca te înțelegem ,dar gata, e prea mult, mai lăsa si pe alta data!

polistul68
polistul68  •  26 Septembrie 2021, 23:50
Postat de dubluv pe 26 Septembrie 2021, 16:51

"Du-te tu, minstrule, sa iei medalie de aur, daca te crezi atat de bun!". Asta e declaratie de bun-simt? Stiu ca nu astea au fost cuvintele, dar semnificatia asta a fost.

Amice...comentam ce a spus acum, sau ce a spus acum 3 luni ? Comentariile acestea, sunt referitoare la articolul acesta..simplu..nici eu nu sunt de acord cu reactia ei pe aeroport, a fost deplasata..dar orice om greseste..acuma a povestit clar cum a pierdut finala, si un confrate de-al nostru, a spus un lucru urat la adresa ei...atat....hai sa judecam sportivul, rezultatele lui..atat...ca daca i judeci membrii trupei Ac/DC cat de buni parinti sunt pt copii lor, ar trebuii decazuti din drepturi...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează