SPORTURI  »  ALTELE  »  C.M. DE NATAȚIE

„În România, vorbim doar de lucruri care nu aduc valoare țării!” » Camelia Potec nu s-a abținut, după triumful lui Popovici: „Sprijinul statului? O să spună David mai multe”

Camelia Potec / Sursă foto: Facebook@Open Your Heart +11   FOTO
Camelia Potec / Sursă foto: Facebook@Open Your Heart

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 22:53 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 23:06

Camelia Potec (40 de ani), președintele Federației Române de Natație, consideră că David Popovici nu primește suficientă atenție în țară, în ciuda performanțelor de excepție reușite de noul fenomen din sportul românesc, medaliat cu aur în probele de 100 și 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de la Budapesta. 

  • În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.
  • Luni, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei!
  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație

„Sunt două victorii care atestă valoarea lui David Popovici. E singurul care reușește această performanță, are cele mai multe titluri de seniori la nici 18 ani. 

Ne place ce citim în presa internațională, dar la noi în țară vorbim doar de lucruri care nu aduc valoare țării, în loc să vorbim de ce s-a întâmplat, de performanțele lui de excepție și de faptul că întreaga lume vorbește despre el”, a spus Camelia Potec, la plecarea de la sala din Budapesta. 

Trimișii GSP la Budapesta au surprins primul lucru pe care l-a făcut David Popovici după primirea medaliei de aur
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
Trimișii GSP la Budapesta au surprins primul lucru pe care l-a făcut David Popovici după primirea medaliei de aur

Camelia Potec: „David Popovici face performanțe pentru România de la 11 ani”

În continure, Camelia Potec a fost întrebată despre sprijinul pe care David Popovici l-a primit din partea statului, refuzând însă să intre în detalii de natură financiară. Ea a mai dezvăluit ce dialog a purtat cu președintele Federației Internaționale de Natație, imediat după ce Popovici a pus mâna pe cel de-al doilea aur în decurs de trei zile.

„David Popovici s-a antrenat numai în România, iar în ceea ce privește sprijinul din partea statului e o discuțe lungă. O să-l las pe David să vorbească despre acest lucru duminică, atunci când se întoarce în țară. David nu primește o pungă de bani. Primește doar ceea ce cere și de ce are nevoie pentru a-și îndeplini obiectivele. Dacă va dori ceva în plus, bineînțeles că va avea parte de lucrurile pe care le cere. 

Nu-mi permit să vorbesc despre alte ramuri. David Popovici se întoarce cu două medalii de aur din Ungaria, atât. Ne-a arătat de foarte mult timp că are talent, știam acest lucru. Se pregătește la lot de 5 ani de zile, face performanțe pentru România de la 11 ani. 

Sunt sigur că poate duce aceste performanțe mai departe. A arătat că poate gestiona presiunea. Președintele Federației Internaționale mi-a transmis că poate ar fi o idee pentru David să fie singurul din istorie care să câștige trei medalii, la 100, 200 de metri, dar și la 400 de metri liber. Înseamnă că îl vede pe David capabil să reușească acest lucru”, a mai declarat Camelia Potec, în dialogul purtat cu reprezentanții media. 

FOTO / David Popovici a sărbătorit cu părinții succesul din Ungaria

+7 FOTO

David Popovici câștigă AURUL la 100m, după un finiș incredibil!

Joi, la ora 19:22, David a intrat în bazin pentru ultima sa cursă la aceste Campionate Mondiale. Pe culoarul al 4-lea, cel al favoritului, fenomenul sportului românesc a reușit un finiș excepțional, întrecându-i în ultimele clipe pe francezul Maxime Grousset (47.64 - 23 de ani) și pe canadianul Liendo Edward (47.71 - 19 ani). A terminat la mai puțin de 10 centimetri în fața lui Grousset.

Citește și alte știri despre David Popovici: 

Ce urmează pentru David Popovici » 3 concursuri majore în 60 de zile!

DUBLĂ ISTORICĂ! Incredibilul David Popovici câștigă al doilea AUR mondial, după un finiș de senzație! Primul înotător campion la 100m și 200m după 49 de ani

Luare de poziție fermă, după succesul fabulos al lui David Popovici: „E momentul unei revoluții în sport”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
lulu
lulu  •  23 Iunie 2022, 12:39
Postat de catalynn pe 23 Iunie 2022, 02:35

Ești degeaba mă! Banii care ii primește de la CS Dinamo de unde vin!? De la DDB!? Nu! Tot de la Stat cum erau și cei oferiți de Steaua. Steaua are câteva principii de la care nu s-a putut abate, Dinamo însă văd ca da: nu ii puteau oferi un salariu mai mare decât al unor sportivi consacrați precum Ana Maria Popescu si cum fondul de salarii este bugetat strict nu au vrut sa dea afara alți juniori pt a putea aloca banii respectivi lui David. Mai mult, fiecare secție are bugetul său, salariul lui Pacionel nu are treaba cu cele de la alte secții. Și da CSA are o contribuție uriașă, l-au ajutat atunci când era un ilustru necunoscut, dacă nu o făceau azi nu știa nimeni de David.

C.S.A-ul ăsta într-adevăr are o conducere minunată:să ții în liga a2-a o echipă de fotbal care-ți consuma circa 5-6 mil euro pe an,echipă fără nicio performanță ,de care nu a auzit nimeni în fotbalul mare,ba mai mult este confundata ,în toate statisticile internaționalecu F.C.S.B.(de fapt adevarata Steaua)și să nu-ti permiți sa-i faci un contract unui sportiv dublu campion mondial ,care te-ar fi costat de cca 30 ori mai puțin, asta da gândire managerială!Dinamo,chiar dacă nu mi-e drag ,a investit sume mult mai mici intr-o echipă de handbal cu care face performanță în Europa,au în curte un dublu campion mondial și au privatizat echipă de fotbal dându-și seamă că nu au resurse ,ca și club departamental,pt.sustinere.Pe când un control al Curții de Conturi la C.S.A ?

risc_mix
risc_mix  •  23 Iunie 2022, 12:33

De ce nu-mi publicati postarile ma neomarxistilor? Ca nu laud minciunile lui Potec? Gata frate, s-a terminat cu libertatile de orice fel. Ori spui ce vor ei ori...pa. Pana si amaratii astia de la gsp cenzureaza la greu.

arhiducele
arhiducele  •  23 Iunie 2022, 09:53

Păi ne place anonimatul și non valorile, dacă condamnații au emisiune TV și fac rating explicându-ne cum să facem performanță. In două zile uităm și ne continuăm drumul spre minimalism.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează