SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Ce obiective are David Popovici pentru Campionatul European de la Roma: „Așteptările sunt mai ridicate” + Când intră în concurs

David Popovici
David Popovici

Articol de GSP - Publicat marti, 09 august 2022 11:57 / Actualizat marti, 09 august 2022 13:08

David Popovici (17 ani), dublu campion mondial, se pregătește acum de Campionatul European de natație de la Roma. Tânărul înotător a vorbit la plecarea din țară despre obiectivele sale la competiția din capitala Italiei. 

  • Campionatul European de natație are loc în perioada 11 – 21 august, la Roma
  • David Popovici va concura la patru probe: 100, 200 și 400 metri liber și ștafetă 4×100 liber.

„Presiune nu e sigur, aşteptările sunt mai ridicate, dar din fericire nu ne-am raportat niciodată la aşteptări şi nu o să o facem niciodată. Mi-a purtat noroc ( n.r. - Roma), am amintiri foarte frumoase din bazinul ăla, e superb. Abia aştept să mă întorc şi să îmi creez nişte amintiri frumoase. 

Am un pic alt statut, să zicem că anul trecut am reuşit să mă lansez în cariera mea de înotător profesionist acolo şi abia aştept să văd ce pot să scot anul ăsta din Roma. Vreau să mă întorc cu cât mai multe medalii, bineînţeles, ăsta e un bonus. Dar, ca întotdeauna, obiectivul principal este să mă distrez, să ne distrăm împreună cu prietenii. 

400m liber e un proiect interesant. Nu ştiu cum va ieşi, însă o să fie frumos. E o probă nouă unde mă voi putea întrece cu înotători consacraţi de 400m liber, eu fiind un newcomer în lumea asta, în proba asta”, a declarat David Popovici la plecarea spre Italia potrivit as.ro.

Programul lui David Popovici la Europenele de la Roma

Vineri, 12 august

  • Calificări 100 metri liber (sesiunea de dimineață)
  • Semifinale 100 metri liber (ora 19:33)

Sâmbătă, 13 august

  • Finala 100 metri liber (ora 19:22)

Duminică, 14 august

  • Calificări 200 metri liber (sesiunea de dimineață)
  • Semifinale 200 metri liber (ora 19:11)

Luni, 15 august

  • Finală 200 metri liber (ora 19:06)

Miercuri, 17 august

  • Calificări 400 metri liber (sesiunea de dimineață)
  • Finală 400 metri liber (ora 19:53)

Citește alte știri despre natație: 

Arc peste timp la București! Jim Montgomery și David Popovici, o întâlnire istorică
NATAȚIE
Arc peste timp la București! Jim Montgomery și David Popovici, o întâlnire istorică
David Popovici a primit Ordinul Național „Steaua României” de la Klaus Iohannis! Mesajul Președintelui: „Fac un apel clar către autorități!”
NATAȚIE
David Popovici a primit Ordinul Național „Steaua României” de la Klaus Iohannis! Mesajul Președintelui: „Fac un apel clar către autorități!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează