SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

David Popovici, prima reacție după aurul cucerit la 100m liber: „E doar începutul! Sper că milioane de români m-au urmărit și că i-am făcut mândri”

David Popovici / Sursă foto: GSP +26   FOTO
David Popovici / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 19:34 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 20:07

David Popovici, noul fenomen al sportului românesc, a obținut o nouă medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după o luptă fantastică în finala probei de 100 de metri liber. 47.58 a fost timpul reușit de irezistibilul Popovici, care l-a depășit la limită pe francezul Maxime Grousset.

David Popovici a oferit o scurtă reacție imediat după încheierea probei, mesajul românului fiind unul cât se poate de clar: „E doar începutul”.

„Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția scurtă a lui Popovici, la interviul acordat în limba engleză. 

David Popovici, prima reacție după al doilea AUR la Campionatele Mondiale

Popovici a transmis un mesaj și în limba română pentru fanii prezenți în sala de la Budapesta și cei care l-au urmărit la TV: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus Popovici, care a fost ovaționat la scenă deschisă.

Câteva minute mai târziu, David Popovici a fost intervievat de Marian Olaianos, jurnalistul TVR prezent la Budapesta. Sportivul român a explicat sentimentele cu care s-a confruntat imediat după finalul cursei, a oferit detalii despre programul său din perioada următoare, fiind rugat apoi să se caracterizeze în câteva cuvinte:

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am terminat concursul în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit și că, într-un final, s-a și televizat acest concurs. Sper că, fără să exagerez, milioane de români m-au urmărit și că am reușit să-i fac mândri.

Urmează o vară plină, am un program încărcat. Pe termen scurt, urmează o mică pauză, o «reveneală.» N-a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordionar de tare. Asta mă face și mai optimist pentru ce va urma. Totuși, aș minți dacă aș spune că n-am fost într-o stare fizică bună aici. 

Sunt un puști care înoată repede. Un tip banal care e capabil, ajutat de oameni dedicați, să inspire alți oameni”, a spus Popovici. 

Înotul e un sport sănătos. Și fotbalul este. Susțin orice sport, susțin orice părinte care își trimite copilul să facă sport. Sportul e cel mai bun ambasador. Unchiul meu îmi mai spunea «Racheta României». Îmi place porecla, mai ales dacă ea reușește să inspire lumea.

- David Popovici

David Popovici câștigă AURUL la 100m, după un finiș incredibil!

Începând cu 19:22, David a intrat în bazin pentru ultima sa cursă la aceste Campionate Mondiale. Pe culoarul al 4-lea, cel al favoritului, fenomenul sportului românesc a reușit un finiș excepțional, întrecându-i în ultimele clipe pe francezul Maxime Grousset (47.64 - 23 de ani) și pe canadianul Liendo Edward (47.71 - 19 ani). A terminat la mai puțin de 10 centimetri în fața lui Grousset.

+22 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

DUBLĂ ISTORICĂ! David Popovici câștigă AURUL la 100m, după un finiș incredibil!

FOTO David Popovici e REGELE ABSOLUT al natației: campion mondial în proba de 200 de metri liber! Al 4-lea timp din ISTORIE

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
Cronos666
Cronos666  •  22 Iunie 2022, 22:24
Postat de numaioipraste pe 22 Iunie 2022, 20:15

Cum vb copilul asta la 17 ani si tava popescu face fractura la limba,dar a zis meme ca nu-ti trebuie scoala sa scrii o carte la jilava

Asa cum sunt sigur ca ai citit zilele acestea, acest copil pe langa pregatirea zilnica, ce se impune pentru a avea acest gen de performante, mai face si scoala pe bune. Si asta datorita parintilor si antrenorilor. Nu poti compara "Racheta subacvatica" si "firavul din Berceni".

Cronos666
Cronos666  •  22 Iunie 2022, 22:18
Postat de poison pe 22 Iunie 2022, 20:19

FC FCSB e terminată.

Ce treaba are echipa ciobanusului cu performanta acestui copil? Esti dovada clara ca voi toti cei de la fc matinalii bucuresti (talpanisti+dinamovisti) are ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  22 Iunie 2022, 21:02
Postat de poison pe 22 Iunie 2022, 20:19

FC FCSB e terminată.

Cine e fcfcsb

Vezi toate comentariile (21)
Comentează