SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a ajuns la 63 de sportivi

Ovidiu Ionescu pregătind un serviciu FOTO Imago Images
Ovidiu Ionescu pregătind un serviciu FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 25 aprilie 2021 21:45 / Actualizat duminica, 25 aprilie 2021 22:29

Sabrerul Iulian Teodosiu și jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu și-au asigurat în acest weekend biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo sporind astfel delegația României

România a avut mai mulți sportivi implicați în această săptămână în calificările pentru Jocurile Olimpice. Dintre ei doar sabrerul Iulian Teodosiu și jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu au reușit să obțină biletul pentru Japonia. 

Scrimerul în vârstă de 26 de ani a participat la turneul preolimpic de la Madrid, unde a trecut de Ivan Mandov (Bulgaria) cu 15-7, de Enver Yildirim (Turcia) cu 15-3 și în finală de Andriy Yagodka (Ucraina) cu 15-11. Este singurul scrimer român care a profitat de ultima șansă oferită, la turneul preolimpic mai participând Silviu Roșu și Mălina Călugăreanu (floretă), Bianca Pascu (sabie) și Mario Persu (spadă). Astfel, Federația Română de Scrimă va trimite la Tokyo doi sportivi: Ana Maria Popescu (spadă) și Iulian Teodosiu (sabie). 

Multe emoții 

În țara vecină, Portugalia, jucătorii de tenis de masă au luptat și ei pentru calificare. Ovidiu Ionescu, 31 de ani, a pierdut pe primul tablou în turul al treilea, însă pe cel de-al doilea, unde s-au întâlnit jucătorii eliminați de pe primul, a mers până la capăt, învingându-i pe Vladimir Sidorenko (Rusia) cu 4-1, pe Daniel Habesohn (Austria) cu 4-3 și pe Paul Drinkhall (Marea Britanie) cu 4-1. Va fi a doua ediție de Jocuri pentru Ovidiu Ionescu, după cea din 2016. 

Rareș Șipoș, 20 de ani, a ajuns până în semifinale pe primul tablou, fiind la un pas de obținerea biletului de Japonia, apoi pe cel de-al doilea a pierdut în turul al treilea. Federația Română de Tenis de Masă are calificați patru sportivi, pe lângă Ovidiu Ionescu, acolo merge și echipa feminină.

3 sportivi româniau obținut săptămână aceasta calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Larisa Iordache, Iulian Teodosiu și Ovidiu Ionescu

Români calificați la JO 

  • Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului) 
  • Baschet (4): echipa feminină de baschet 3x3 
  • Box (1): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg) 
  • Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin 
  • Ciclism (2): Vlad Dascălu mountain bike, 1 loc nenominal cotă parte la ciclism pe şosea 
  • Fotbal (18): echipa naţională olimpică 
  • Gimnastică artistică (3): Maria Holbură Marian Drăgulescu, Larisa Iordache 
  • Înot (2): Robert Glinţă și Daniel Martin (100 m spate) 
  • Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin - 1.000 m 
  • Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg); 
  • Scrimă (2): Ana Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie) 
  • Tenis de masă (4): echipa feminină formată din 3 jucătoare, Ovidiu Ionescu 
  • Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m).

Citește mai multe știri din sport:

Sorana Cîrstea, prima reacție după triumful superb de la Istanbul: „Vă spun sincer un lucru”

Horia Tecău a pierdut a doua finală alături de Krawietz! Cecul încasat de român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
neacaisa
neacaisa  •  26 Aprilie 2021, 15:51

nominalizez asa vreo 4-5 probe la care putem lejer sa luam medalie la canotaj: 8+1 fete (eu zic ca aici avem o sansa buna chiar la aur) dublu vasle fete dublu vasle categorie usoara fete dublu rame baieti patru rame baieti la alte sporturi situatia e complicata, la cum am vazut pe larisa ar trebui sa fie printre favoritele la barna pt o medalie, la alte probe e complicat. mai avem si alti sportivi care au ceva sanse, dar nu cred ca sunt neaprat printre favoriti: laura coman la tir, ana maria branza la spada, alin firfirica la disc, barca de canoe dublu, alina vuc la lupte. eu cred ca o sa castigam mai multe medalii decat la rio, nu cu mult totusi. cam cu 1-2 mai multe. dar e posibil sa nu luam nicio medalie de aur.

neacaisa
neacaisa  •  26 Aprilie 2021, 15:43

fara suparare, dar esti prost informat, eu cred ca vreo 3 medalii vor veni doar de la canotaj. ce e drept, la celelate sporturi, nu prea avem niciun sportiv favorit clar la medalie in vreo proba. poate doar loredana toma la haltere care in mod normal (daca nu va pierde locul) nu prea are cum sa rateze bronzul.

gago747
gago747  •  25 Aprilie 2021, 23:44

Dacă scoatem o medalie de bronz per total, sîntem în grafic, dacă medalia e de argint e overkill, iar dacă devine aur, putem declara sărbătoare națională.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează