SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

UPDATE Guvernul a introdus noi categorii în etapa a doua de vaccinare împotriva Covid-19! Ce sportivi beneficiază

Guvernul a decis introducerea unor categorii noi în etapa a doua de vaccinare împotriva Covid-19.
Guvernul a decis introducerea unor categorii noi în etapa a doua de vaccinare împotriva Covid-19.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 16:40 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 16:43

Guvernul a decis introducerea unor categorii noi în etapa a doua de vaccinare împotriva Covid-19.

UPDATE 20 ianuarie - MTS confirmă introducerea sportivilor în etapa a doua de vaccinare

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că sportivii din loturile naționale și olimpice, precum și sportivii calificați individual la JO de la Tokyo, vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti COVID-19.

„Ministerul Tineretului și Sportului marchează o mare reușită și vine cu o veste bună, așteptată de toată lumea sportului românesc: sportivii din loturile naționale și olimpice, precum și cei calificați individual la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și membrii staff-ului acestora, vor fi vaccinați în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, cea care include populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Această măsură a fost aprobată în cadrul ședinței de guvern de astăzi și vine ca urmare a necesității ca evenimentele sportive din acest an, cel mai important fiind reprezentat de Jocurile Olimpice, dar și pregătirea sportivilor în vederea participării la acestea, să se desfășoare cu riscuri minime din punct de vedere al securității sanitare”, se arată în comunicatul emis de MTS.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie - 8 august. Comitetul Olimpic Internațional nu obligă sportivii să se vaccineze, dar autoritățile din România vor să elimine orice risc. 

Prin intermediul unei Hotărâri Guvernamentele care va intra în vigoare mâine, vor fi incluși în etapa secundă a vaccinării și„sportivii componenți ai loturilor naționale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificați individual la jocurile olimpice precum și staful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi”.

Categoriile incluse de Guvern în etapa a doua de vaccinare:

  • personal-cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului, respectiv Parlament, Curtea Constituțíonală, Preşedinţie, Guvern, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României, ministere şi instituţii subordonate acestora
  • personalul în activitate din cadrul celorlalte instituții din sistemul național de apărare națională, ordine publică și securitate națională, precum și executorii judecătorești, interpreții și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției și avocații înscriși în tabloul avocaților întocmit potrivit Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat,republicată, cu modificările și completările ulterioare.
  • personalul navigant român maritim și fluvial;
  • personalul român care își desfășoară activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol)
  • personalul român care își desfășoară activitatea pe unități mobile de foraj marin (nave tip FPSO și nave tip FSU).
  • personalul care lucrează în domeniul pompelor funebre, direct implicat în manipularea cadavrelor umane;
  • personalul din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului/serviciul public de asistență socială care își desfășoară activitatea în relație directă cu beneficiarii;
  • persoanele care asigură asistență medicală și socială persoanelor prevăzute la pct.(iii) al lit.a);
  • personalul din administrația publică locală;
  • lucrătorii din agricultură și din industria alimentară de alimente esențiale;
  • personalul din Administrația Națională de Meteorologie
  • membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare de carieră și reprezentanțelor organizațiilor internaționale din România, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc, deținători de cărți de identitate special emise de Ministerul Afacerilor Externe;
  • personalul civil și militar care urmează să execute misiuni în afara teritoriului național, inclusiv membrii de familie care îi însoțesc la post, anterior plecării în misiune;
  • inspectorii sociali din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și a structurilor subordonate acestora.
  • personalul Curții de conturi a României și ai camerelor de conturi judeţene şi a municipiului Bucureşti
  • personalul din cadrul aparatului central și local al Consiliului Concurenței

VIDEO. Klaus Iohannis s-a vaccinat împotriva Covid-19

Citește și alte știri despre campania de vaccinare: 

Sorana Cîrstea a plecat spre Australian Open și a vorbit despre coronavirus: „Decât să mai am un an ca 2020, prefer să mă vaccinez de 5 ori”

VIDEO Glume în serie pe net, după ce Klaus Iohannis și-a arătat mușchii când a fost vaccinat împotriva Covid-19!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
adyy25
adyy25  •  20 Ianuarie 2021, 19:35

Era un jurnalist de aici care scria ca pune pariu ca perlele lui Becali se vor vaccina anticovid sarind randul. Stiti cumva care e jurnalistul?

969907806361734
Nedelcu Dan  •  20 Ianuarie 2021, 17:58

"Comitetul Olimpic Internațional nu obligă sportivii să se vaccineze, dar autoritățile din România vor să elimine orice risc. " Cu alte cuvinte vor fi obligati sa se vaccineze, daca vor sa ajunga la Tokio.

remarque
remarque  •  20 Ianuarie 2021, 10:34

in mare majoritate, cei care au adus Romania unde este

Vezi toate comentariile (3)
Comentează