SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

EXCLUSIV // VIDEO Mugur Tomescu, antrenorul lui Robert Glință, acuzat că i-a făcut avansuri unei sportive minore: „E o înscenare a mamei!”

Articol de - Publicat vineri, 08 noiembrie 2019 09:00

Campionatele naționale de înot se desfășoară în această săptămână la Miercurea Ciuc. Ștefan Gherghel (41 de ani), participant la trei ediții de Jocuri Olimpice în proba de fluture, critică modul în care a fost organizată competiția. Apoi, a făcut acuzații grave în privința antrenorului lui Robert Glință, Mugur Tomescu. 

Gherghel a încărcat pe facebook un clip video în care fundalul este acoperit de imnul Ținutului Secuiesc. În continuarea postării, Gherghel face acuze dure la adresa lui Mugur Tomescu, antrenorul lui Robert Glință, înotător calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Clipul postat de Gherghel

Postarea lui Gherghel

Felicitari FRNPM pentru ca obligati copiii sa stea sa asculte imnul secuiesc la Nationalele de Seniori ale Romaniei in Romania. Daca nimeni nu s-a sesizat nici anul trecut de ce sa nu repetam ilegalitatea. 

Ca sa nu uit, felicitari Federatiei si COSR pentru noul etalon al antrenorilor din Romania, prin alegerea noului antrenor, al lui Glinta, o persoana data/ fortata se plece din inotul romanesc prin 2003 pentru comportament inadecvat/ilegal cu o fetita de 15/16 ani. 

...Nu de alta dar unii dintre noi chiar incercam sa cladim o Romanie curata, transparenta si sigura pentru copiii nostri, dar vad ca celor de acolo, din Bucuresti, de la Federatie nu le prea iese. 

PS. Cel mai important lucru, bafta tuturor inotatorilor prezenti la Nationale!!!”, a scris Gherghel pe Facebook.

EXCLUSIV // VIDEO Mugur Tomescu, antrenorul lui Robert Glință, acuzat că i-a făcut avansuri unei sportive minore: „E o înscenare a mamei!”

Afirmații grave despre Tomescu

După postarea de pe facebook, Ştefan Gherghel, multiplu medaliat la Mondiale şi Europene, precum şi participant la trei Olimpiade (2000, 2004, 2008), a făcut dezvăluiri tulburătoare despre Mugur Tomescu, antrenorul la zi al lui Robert Glinţă, înotătorul calificat deja la JO 2020 Tokyo.

„În 2003, a ieșit la iveală un caz în care îi trimisese niște scrisori siropoase și-i făcuse niște declarații de iubire uneia dintre sportivele sale de la Dinamo, care avea 15, 16 ani. Deocamdată, nu vă pot spune numele ei. Dar lucrurile așa s-au întâmplat, iar clubul știe foarte bine situația. Depinde cât de mult își propun să îngroape aceste mizerii. 

Când a văzut scrisorile, mama fetei s-a dus imediat la Dinamo și a cerut socoteală, firește. A doua zi, Tomescu a dispărut din club, dar nu pentru că l-au dat afară, ci l-au obligat să se retragă discret, din proprie inițiativă. Cazul e de notorietate în lumea natației, iar dacă președintele federației, Camelia Potec, va spune că nu știe despre problema lui Tomescu, tot e vina ei că nu știe!

 Oricum, am înțeles că în anumite cercuri s-ar fi pronunțat că nu-l mai poate controla pe Glință, nu poate face nimic și mai bine stă în orice poziție și acceptă orice cereri ale băiatului decât să piardă o stea în devenire. Tomescu s-a aflat pe o listă de antrenori ceruți de Glință, iar federația n-a fost capabilă sau nu a îndrăznit să spună «fără Tomescu!»”.

„O înscenare a mamei fetei”

Mugur Tomescu a reacționat: „Nu e nimic adevărat! Știu despre aceste discuții, eu n-am văzut nicio scrisoare, dar îmi aduc aminte că a fost o înscenare din partea mamei unei fete pe nume Fabian, care sunt convins că a acționat la îndemnul cuiva din club, care dorea să mă elimine de la Dinamo. Nu s-a dovedit nimic. Dacă ar exista un înscris oarecare, nesemnat, neasumat, cum ar putea să mi-l atribuie mie?”.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
vvvvvv87
vvvvvv87  •  13 Noiembrie 2019, 00:27

Interesant articolul. Domnule Gafiuc, acesta nu este un articol sportiv. Va puteti lasa de meserie. Pe langa faptul ca nu are legatura cu sportul, nici nu ati investigat acuzatiile sau persoanele implicate. Domnul Gherghel, care incearca sa curete sportul, a uitat ca a fost suspectat de dopaj, nu? Oare incearca sa isi razbune fratele, Adrian Gherghel, fostul antrenor al lui Robert Glinta? Adrian Gherghel care a fost “concediat” intrucat a fost acuzat ca a furat bani de la Robert? Sa nu uitam de filmulet, doar o mica discriminare, ca sa nu il numesc rasist pe domnul Ioan Stefan Gherghel. Ar fi frumos sa dati jos de pe net acest articol, care face necinste sportului, publicatiei pentru care scrieti, dar si dvs. personal. Multumesc

sirenesialtestele
sirenesialtestele  •  08 Noiembrie 2019, 22:05
Postat de Christian Ciuca pe 08 Noiembrie 2019, 17:09

o fetita de saispe anisori deci... o micuta feticioara.

La asa articol de sport,asa comentarii.Ma asteptam! Este vremea ca acest sport sa primeasca atentia ce i se cuvine.Ziaristii au obligatia sa ridice nivelul competitiei prin prezentarea competitiei,a sportivilor si mai ales sa pregateasca publicul prin aducerea regulamentelor la vedere. Este un sport care a castigat mult public in lume si ar fi timpul sa ocupe si la noi spatii de prezentare.Ziarele ar avea de castigat mai mult decat daca se discuta mici barfe de culise. Veti descoperi ca exista material prin insasi disecarea regulamentelor de arbitraj si a aspectelor strict tehnice.Publicul avizat este in acest moment format din parintii,bunicii si unchi sau matusi ai sportivilor ce inoata,dar veti castiga repede si public nou.Dl Ciuca nu e genul de spectator de inot.El astepta doar o mica barfa.Eu provocaseam o discutie serioasa,dar la asemenea articol nu veti gasi decat niste ...Ciuca. Aaa...inca nu si-a mai facut nimeni barem pentru Europenele in bazin scurt.Baremele sunt timpi sub recordul national la toate probele.Asa am depistat si eroarea de la 200 mixt feminin.Timpul sportivei(categoria seniori)era cu mult sub barem.Ea nu avea cum sa bata record national la senioare fara sa-si faca barem de Europene.Incadrarea gresita(la categoria tineret)a adus si eroarea de declarare a recordului.Inca nu i l-au retras.Asteptam premierea de la inceputul anului.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  08 Noiembrie 2019, 17:09

o fetita de saispe anisori deci... o micuta feticioara.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează