SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Marele maestru acuzat de Magnus Carlsen că trișează ar fi furat în peste 100 de jocuri de șah online

Hans Niemann
Hans Niemann

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 13:46 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 13:55

Potrivit unei investigații de 72 de pagini a siteului de specialitate chess.com, Hans Niemann ar fi trișat „probabil” în peste 100 de jocuri online disputate pe platformă.

Săptămâna trecută, americanul Hans Niemann a fost acuzat de campionul mondial Magnus Carlsen că a trișat într-o partidă disputată față în față de cei doi. Norvegianul nu a oferit dovezi, mulțumindu-se să spună că a simțit în timpul partidei că americanul nici măcar nu se concentra în momentele importante ale jocului. 

Mario Mutu, sfat pentru iubita de 18 ani, printre imagini cu tentă indecentă: „Școala nu te ajută să pui pâine pe masă, dar e un mare plus”
INTERVIU
Mario Mutu, sfat pentru iubita de 18 ani, printre imagini cu tentă indecentă: „Școala nu te ajută să pui pâine pe masă, dar e un mare plus”

„Hans Niemann a avut o evoluție statistic extraordinară”

Acum, o investigație efectuată de Chess.com spune că este probabil că Hans Niemann a înșelat „mult mai des” decât a recunoscut. Dar nu a găsit nicio dovadă că ar fi trișat în jocul său împotriva lui Carlsen sau în orice joc față în față, conform BBC

Tânărul de 19 ani, care a recunoscut la începutul lunii septembrie că a furat la jocurile online - dar „doar de două ori” -, i-a acuzat pe Carlsen și pe cei de la Chess.com că încearcă să-i ruineze cariera.

Chess.com, care l-a interzis pe Niemann pentru presupusa înșelăciune, susține că Hans Niemann a trișat inclusiv în concursurile online cu premii în bani și împotriva unor figuri „cunoscute” și foarte bine cotate, notează sursa citată. Raportul siteului a comparat mutările lui Niemann cu cele sugerate de computerele de șah - care sunt mult mai puternice chiar și decât cei mai buni jucători - și probabilitatea ca Hans să facă respectivele mutări. Chess.com a ajuns la concluzia că americanul ar fi trișat în peste 100 de partide. 

Rezultatele lui Hans Niemann sunt „statistic extraordinare”, a explicat Chess.com, care a adus aminte că americanul a escaladat remarcabil de rapid ierarhia din șah, ajungând de pe locul 800 în primii 50 din lume în doar 2 ani.  

Citește și alte știri de șah: 

Anchetă după acuzațiile lui Magnus Carlsen » Ce plan are Federația Internațională

Conflict nemaivăzut în istoria șahului! Legenda Magnus Carlsen boicotează un tânăr campion american, despre care se zvonește că trișează printr-un vibrator anal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
Dino
Dino  •  05 Octombrie 2022, 15:03

Tocmai din motivul asta concursurile trebuie sustinute fata in fata. Au fost cazuri si la poker, au castigat cateva concursuri online iar la WSOP s-au facut de ras. E foarte greu sa dovedesti in online ca nu avea ajutor sau ca nu trisa, putea de pe un alt laptop sa aiba jocul in onglinda vs un calculator puternic si el doar replica mutarile calculatorului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează