SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Un mare șahist din Ucraina va reprezenta România: „Bun venit! Suntem mândri că ne-ai ales pe noi”

Kirill Shechenko (20 de ani), șahist din Ucraina, a ales să joace sub steagul României. 
Foto: Imago
Kirill Shechenko (20 de ani), șahist din Ucraina, a ales să joace sub steagul României. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 13:51 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 14:18

Kirill Shechenko (20 de ani), șahist din Ucraina, a ales să joace sub steagul României. Informația a fost împărtășită în mediul online chiar de către Federația Română de Șah. 

„Suntem fericiți și onorați să anunțăm că unul dintre cei mai tineri și mai de perspectivă șahiști din lume, marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko, a ales să joace șah sub steagul României. 

Se despart în vară » Internaționalul Vali Ghionea va pleca de la Dinamo, iar campioana României i-a găsit deja înlocuitor
DINAMO
Se despart în vară » Internaționalul Vali Ghionea va pleca de la Dinamo, iar campioana României i-a găsit deja înlocuitor

Kirill a devenit mare maestru în 2017, la doar 14 ani, iar în acest moment este numărul 78 mondial. În 2021 a câștigat medalia de aur cu echipa Ucrainei la Campionatul European de Șah pe Echipe. 

Bun venit, Kirill! Suntem mândri că ne-ai ales pe noi!”, a postat Federația Română de Șah, pe pagina oficială de Facebook. 

Richard Rapport, un șahist din Ungaria, a ales și el să reprezinte România

Richard Rapport (26 de ani), locul 14 mondial, a lăsat naționala Ungariei și a ales să reprezinte România în competițiile internaționale. 

Medaliat cu argint la Olimpiada din 2014 din Norvegia, Rapport a fost convins de o ofertă venită de la casa de pariuri Superbet, pentru a renunța la steagul maghiar și a reprezenta România, anunțul fiind făcut chiar de către tatăl său. 

„Principalul sponsor al Superbet Chess Classic Romania 2022, Sașa Dragic, miliardar născut în Serbia și proprietar al companiei Superbet, i-a făcut o ofertă irezistibilă de sponsorizare care i-ar da șansa reală să câștige titlul mondial în următorii ani. 

Din câte știu, Ricsi s-a hotărât și a acceptat oferta, care include un viitor loc la masă sub culorile României”, a declarat tatăl lui Richard potrivit hotnews.ro, în iunie 2022. 

VIDEO. Alireza Firouzja vs Kirill Shevchenko, la Campionatul Mondial de Șah Rapid, din 2021

Citește și: 

Unul dintre arbitrii români suspectați că ar fi aranjat un meci internațional pentru pariuri ilegale explică: „Am greșit în meci, dar marea mea greșeală e că am acceptat să arbitrez cu colegul meu”

Altă izbucnire! Djokovic a mers direct la arbitru și i-a cerut să-l dea afară din arenă: „E complet beat!” + noi emoții cu accidentarea la picior, Nole a primit tratament la vestiar

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (7)
belane
belane  •  20 Ianuarie 2023, 19:42
Postat de dobrin pe 20 Ianuarie 2023, 18:18

Haha... Nisipeanu reprezinta Germania, Sabina Foisor reprezinta SUA, pe noi ne reprezinta maghiarii cu ucrainenii :))))))

Nu exista comparatie intre Nisipeanu si Foisor si Rapport si Shevchenko la ora actuala. Bogdan Deac si David Gavrilescu vin tare din urma si ei.

belane
belane  •  20 Ianuarie 2023, 19:32
Postat de maradona79 pe 20 Ianuarie 2023, 15:22

Sahul este un sport care ar trebui sa placa marii majoritati a romanilor. Nu trebuie sa faci efort fizic. :))))))

Ia sa te vad pe tine jucand un meci clasic de sah in jurul a 60 si ceva de mutari care poate tine si 5 ore si cat de bine iti poti mentine concentrarea ! Cati jucatori de sah grand master level supraponderali ai vazut tu ?! Culmea, sunt mai multi fotbalisti profesionisti de fotbal supraponderali decat sahisti ! Pana si postura e importanta asa ca daca o sa vezi de cele mai multe ori 2 jucatori de sah cu posturi asemantoare sa stii ca nu-i intamplator.

dobrin
dobrin  •  20 Ianuarie 2023, 18:19
Postat de maradona79 pe 20 Ianuarie 2023, 15:22

Sahul este un sport care ar trebui sa placa marii majoritati a romanilor. Nu trebuie sa faci efort fizic. :))))))

Sahul e mai periculos... te obliga sa gandesti... pericol de cancer la creier :))))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează