SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Lacrimi de campioană » Ana Maria Popescu a câștigat Grand Prix-ul de la Doha și a izbucnit în plâns la festivitate

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 20:13

Liderul mondial Ana Maria Popescu (35 de ani) a câștigat Grand Prix-ul de la Doha, iar la festivitatea de premiere a plâns de emoție și bucurie. E o victorie care o apropie semnificativ de Jocurile Olimpice de la Tokyo 

De când a început sezonul, Ana Maria Popescu nu se mai dă jos de pe podium. Trei concursuri, trei clasări între primele trei, dintre care două pe cea mai înaltă treaptă. Spadasina de 35 de ani vânează biletul de Tokyo, iar când Ana își pune ceva în minte, e clar că îl va obține.

La Doha, azi, scrimera "tricoloră" a început ziua cu un duel cu Camille Nabeth (Franța), de care a trecut cu 15-10, apoi a întâlnit-o pe  Katrina Lehis (Estonia), pe care a învins-o cu 15-9.  

Pe măsură ce ziua avansa, confruntările deveneau din ce în ce mai complicate, cel puțin pe hârtie, Ana având de tras în optimi de finală cu Hyojung Jung din Coreea de Sud. De ce era complicat? Pentru că nu-i place deloc stilul asiatic, dar rezultatele din ultimele întâlniri par să o contrazică. 

A trecut de spadasina din Coreea cu 15-6, dominând întâlnirea de la un cap la altul. Mai greu i-a fost cu Katharine Holmes din SUA, un duel în care Ana a revenit spectaculos și care a avut nevoie de un minut în plus. 10-9 a fost scorul, Ana reușind tușa de aur în ultimele secunde.  

O mulțumire spre cer  

Cu medalia asigurată, spadasina "tricoloră" a dat recital în semifinale, arătând fluență și inspirație în acțiuni: ea a trecut de rusoaica Tatiana Andrușina cu 15-5. În finală, a așteptat-o italianca Mara Navarria, o reeditare a ultimului act de la Doha din 2017. 

Ana și-a dorit cu ardoare victoria și a obținut-o inteligent, depășind-o pe adversara sa cu 15-9. S-a lăsat pe genunchi după ultima tușă, epuizată de încă o zi perfectă, încheiată cu lacrimi în ochi, cu privirea spre cer și cu un șoptit "Mulțumesc, tata!". Părintele căruia îi trimite un sărut după fiecare victorie a decedat în 2011.  

Este pentru a treia oară când românca se impune la Doha, după victoriile din 2009 și 2017. În acest sezon, Ana Maria Popescu a ocupat prima poziție în etapa de Cupă Mondială de la Tallinn și locul al doilea la cea de la Havana. Cu trei etape înainte de încheierea perioadei de calificare, Ana e foarte bine poziționată și are asigurat în mare proporție biletul pentru Tokyo, a cincea sa prezență la o ediție a Jocurilor Olimpice.

8 concursuri Grand Prixa câștigat Ana Maria Popescu în carieră

16 medaliia obținut Ana Maria Popescu în concursurile de Grand Prix

5.000 de dolarieste premiul pentru ocuparea primului loc la Grand Prix-ul de la Doha, singurul concurs unde se oferă și premii în bani

Competițiile care urmează și care punctează pentru clasamentul de calificare la JO 

7-8 februarie: Cupa Mondială Barcelona 
6-8 martie: Grand Prix Budapesta 
20-21 martie: Cupa Mondială Chengdu 

Podiumurile Anei de la întoarcerea pe planșă, din 2017 

Campionate Mondiale 
- locul 2 în 2018 

Grand Prix 
- locul 1 la Doha în 2017 
- locul 1 la Budapesta în 2019 
- locul 1 la Doha în 2020 
- locul 3 la Cali în 2019 

Cupa Mondială 
- locul 1 la Tallinn în 2019  
- locul 2 la Havana în 2020

Vezi și: 

Merg la Tokyo! Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
356842884821025
Ioan Urzica  •  26 Ianuarie 2020, 21:47

FELICITARI ! O mare sportiva si un mare caracter !

897509776962786
Dinu Cozma  •  26 Ianuarie 2020, 21:42
Postat de catalynn pe 26 Ianuarie 2020, 20:52

Stelista get beget, bravo Ana Maria și succes in continuare! PS: îl așteptam pe Viorel fcsbistul sa plângă cu lacrimi de crocodil ca da Armata bani pt sport :-))))

armata nu trebuie să bage bani în sport, punct. ana maria a reprezentat românia și a fost finantată de fed. de scrimă. care e finanțată de minister. nu a reprezentat steaua. nu a fost finanțată de csa. banul public trebuie investit în sport, dar nu în societăți comerciale, ci în federații pe bază de proiect. catalynn, lasă steaua liberă și citatele de acolo, îți omoară cei doi neuroni, nu e firesc ca statul prin guvern să bage bani publici într-o echipă de fotbal care concurează cu echipe private, astra, cfr, viitoru, care trebuie să lupte să-și facă bugetul.

catalynn
catalynn  •  26 Ianuarie 2020, 20:52

Stelista get beget, bravo Ana Maria și succes in continuare! PS: îl așteptam pe Viorel fcsbistul sa plângă cu lacrimi de crocodil ca da Armata bani pt sport :-))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează