SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Peter Seisenbacher, campion olimpic la judo, va fi anchetat într-un dosar de abuz sexual contra minorilor

Articol de - Publicat luni, 02 decembrie 2019 21:47 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 11:25

Peter Seisenbacher, 59 de ani, austriacul care e campion olimpic la judo în 1984 (Los Angeles) și 1988 (Seul), a fost extrădat de autoritățile ucrainene în Austria, unde va fi acuzat de abuz sexual contra minorilor, relatează agenția de presă EFE, citată de Agerpres.

Fostul sportiv în vârstă de 59 de ani se află în prezent în spatele gratiilor la Viena și urmează ca un judecător să decidă dacă va elibera un mandat de arestare preventiv.

Peter Seisenbacher a plecat din Austria în decembrie 2016, înaintea demarării procesului în care era acuzat de abuz sexual împotriva a două sportive minore pe care le-a antrenat între 1997 și 2004. 

Acesta a fost arestat în vara lui 2017 în Kiev și a solicitat să fie judecat în libertate, susținând că faptele sale s-au prescris conform legislației din Ucraina. 

Seisenbacher riscă 10 ani de închisoare, iar cele două părţi din acest proces pot face apel împotriva acestui verdict. 

După ce s-a retras ca sportiv, Seisenbacher a antrenat lotul masculin, de unde a fost demis în 1991, iar apoi a fost antrenorul loturilor din Georgia şi Azerbaidjan.

Peter Seisenbacher, campion olimpic la judo, va fi anchetat într-un dosar de abuz sexual contra minorilor

Vezi și:

Judd Trump a fost eliminat de la UK Championship de Nigel Bond, număr 98 mondial, care a devenit profesionist în anul nașterii lui Trump!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează