SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN RACICE Șase finale pentru România la Mondialele de Canotaj de la Racice » Toate informațiile și reacțiile sportivilor

Marius Cozmiuc - Sergiu Bejan, echipajul României de dublu rame masculin // foto: Cristi Preda +17   FOTO
Marius Cozmiuc - Sergiu Bejan, echipajul României de dublu rame masculin // foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat joi, 22 septembrie 2022 13:44 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 15:34

Rezultate entuziasmante înregistrate astăzi de sportivii români la Campionatele Mondiale de Canotaj din Racice (Republica Cehă). 

  • Corespondenții GSP la Racice, Luminița Paul și Cristi Preda, trimit reacții și imagini de la fața locului.

Ionela Cozmiuc (27 de ani) a încheiat pe primul loc semifinala A/B a probei de simplu vâsle feminin, categoria ușoară. Ionela a terminat cursa cu un timp de 07:42:07 și s-a calificat în finala A, programată vineri, ora 16:19, unde va intra pe culoarul 4.

Ionela Cozmiuc, în finala probei de simplu vâsle feminin

+13 FOTO

„Este o cursă de campionat mondial, așa că nu poate fi una ușoară, dar mi-am făcut cursa și am câștigat. Toate adversarele s-au ținut tare, erau în joc locurile pentru finală.

Eu mi-am făcut cursa mea după tactica pe care o pregătesc de acasă. Corpul a răspuns bine, răceala aproape a trecut, dar după efort este normal să avem tuse, strănuturi.

Deja m-am obișnuit cu această probă, chiar îmi place, eu sper să fie un campionat mondial care să se termine bine. Soarele s-a lăsat cam mult așteptat, am avut o vreme destul de de urâtă, însă este bine că a ieșit astăzi, la cele mai importante curse”, a reacționat Ionela după finalul probei.

Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu, în finală la dublu rame feminin

+13 FOTO

Tot în această dimineață, Denisa Tîlvescu (26 de ani) și Ioana Vrînceanu (28) au câștigat semifinala A/B a probei de dublu rame feminin, cu un timp de 07:11.04. Româncele au intrat astfel în finala A, programată sâmbătă, 24 septembrie, ora 14:34.

„V-am dat emoții? Eu nu mă uit nici la cursele colegilor mei pentru că trăiesc fiecare cursă intens, fie că sunt în barcă, fie că sunt pe margine. Am muncit azi ca să facem o cursă controlată, cu tot ce ne-am planificat de pe mal, am așteptat să vedem și rezultatele adversarelor din cealaltă serie și ne pregătim pentru finală.

Le cam știam oricum pe adversare, rămâne să ne uităm mai atent și la cursa pe care au făcut-o, am apucat să vedem foarte puțin, ultima parte, să vedem timpii și apoi să ne pregătim pentru sâmbătă”

Doamna Lipă mi-a strigat din tribună, că a fost agonie și extaz! Nu ne-am făcut cursa după celelalte echipe, încercăm să ne păstrăm viteza și atunci când este momentul să atacăm și să finalizăm.

Nu știu cât ține de soare sau ploaie, e bine însă că nu mai este atât de rece și putem să fim mai în regulă cu temperatura”, a declarat Denisa Tîlvescu după semifinală.

Echipajul Marius Cozmiuc - Sergiu Bejan, în finală la dublu rame masculin

+13 FOTO

Marius Cozmiuc (30 de ani) și Sergiu Bejan (25), echipajul României în proba de dublu rame masculin, au încheiat pe locul 2 cursa din semifinala A/B, cu timpul de 06:28.94, la 0.34 secunde sub echipajul din Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith și Thomas George). 

Românii au intrat în finala A, care va avea loc sâmbătă, ora 14:51. Ei vor concura pe culoarul 2.

„A fost o cursă frumoasă, chiar dacă nu am câștigat-o, a fost foarte bine și vom ști ce avem de făcut pentru finala de sâmbătă.

Resurse sunt, suntem antrenați, chiar vorbeam cu Marius după cursă că fizic suntem foarte bine, nu avem dubii că nu vom putea duce fiecare cursă până la capăt la cel mai înalt nivel. Mâine avem recalificările la opt plus unu, apoi finalele”, a reacționat Sergiu Bejan.

El a fost completat de colegul Marius Cozmiuc: „În sfârșit, a fost o zi frumoasă, cu soare, am reușit să fim la tricou, până azi a fost vânt, ploaie, vremea foarte răcoroasă și a trebuit să ne protejăm, să nu ne prindă vreo răceală”.

Finale la 4 rame feminin și masculin

+13 FOTO

Barca de 4 feminin a României, compusă din Mădălina Bereș, Magdalena Rusu, Amalia Bereș și Roxana Anghel, a obținut locul 2 în semifinala A/B, cu un timp de 06:45.14. Ele s-au calificat în finala A, care va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, ora 15:39.

Echipajul de 4 al României s-a calificat în finala A a probei de 4 rame masculin, cu timpul de 06:03.06 în una dintre semifinalele A/B de astăzi. Mihăiță Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci vor participa astfel în finala A, programată sâmbătă, 24 septembrie, ora 15:54.

Olandezii au plecat tare, au încercat să se distanțeze de noi, dar nu au reușit, am ținut aproape de ei, am fost aproape să-i batem, un pic ne-a mai trebuit. La fiecare concurs, nouă ne-a mers de la cursă la cursă mai bine, așa este și aici. Simt că în finală vom avea o cursă și mai bună
- Mugurel Semciuc

O cursă bună, mai avem un pic de recuperat pe finiș, am crezut că suntem înaintea lor, am rămas foarte puțin în spate, 10 sutimi, dar trebuie să avem grijă. A contat mult că am rămas lângă olandezi, că i-am presat, trebuie să ai un moral bun, să ai tărie să stai lângă ei, să te bați toată cursa, să-ți faci ritmul, să nu greșești nimic
- Mihăiță Țigănescu

Echipajul masculin de 4 vâsle, în finală

Echipajul României de 4 vâsle masculin al României (Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache) a încheiat pe 2 a doua semifinală A/B a probei, cu un timp de 05:49.85, și s-a calificat în finala A, programată sâmbătă, 24 septembrie, ora 16:26.

Mă bucur foarte mult că ne-a ieșit prima mie, am lucrat la Snagov la prima parte, a fost foarte bine pe viteza bărcii, control, am făcut ceea ce ne-am propus și îmi place să cred că unele greșeli le-am făcut în cursele în care ne-am permis, iar în finală va fi perfect de la start până la finiș. I-am simțit pe băieți încrezători, că putem și de aceea și acest loc 2, cu un echipaj foarte tare al Poloniei. Țipa doamna Lipă la noi, dacă dânsa e fericită, înseamnă că e bine. A fost o cursă de moral, iar sâmbătă vom pleca cu un plus din start
- Ciprian Tudosă

A fost o cursă frumoasă, ne-a ieșit prima parte, am stat acolo, cu ei, cum ne doream să stăm cu plutonul, pentru că până acum pierdeam prima parte mult și apoi trebuia să recuperăm. S-a simțit că a fost o cursă grea fizic, dar sunt încrezător pentru finală. Faptul că e un rezultat istoric în această probă înseamnă multe pentru noi, poate reușim să le dăm și colegilor care vin din urmă impulsul că se poate. România nu a avut niciodată barcă de patru vâsle în finală, medaliată, la Europene, Mondiale, putem să inspirăm
- Ioan Prundean

Sunt încrezător că suntem foarte buni, am muncit foarte mult, am dat totul în această cursă, dar putem să dăm un pic mai mult în finală, mereu se poate un pic mai mult. Am reușit o primă parte foarte bună, ceea ce nu prea am făcut noi până acum, sunt convins că o să facem un lucru frumos în finală
- Mihai Chiruță

Mai multe știri din sporturi: 

Sabrina, tânăra gimnastă cu visuri mărețe: „Vreau să devin campioană olimpică la Paris!” » Mama, Camelia Voinea, o călăuzește: „A suferit foarte mult. Fără mine, s-ar fi lăsat”

A surprins pe toată lumea! » Un celebru actor de la Hollywood a câștigat un turneu de jiu-jitsu brazilian: „Cel mai dur concurent pe care l-am avut”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Septembrie 2022, 18:40

...articol foarte bine scris ...pacat ca nu intereseaza pe nimeni ...cel putin la comentarii ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează