SPORTURI  »  BASCHET  »  3X3

Baschetul a fost sportul rege în Constanța » Canada și Franța au dominat finalele FIBA 3x3

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 15:13 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 15:25

Canada, în circuitul profesionist feminin, și Franța, cu ambele echipe de tineret, au încheiat victorioase super-evenimentul de baschet 3x3 găzduit, timp de 5 zile, de Constanța.

Canada și-a confirmat supremația în FIBA 3x3 Women’s Series, după trei victorii de etapă de-a lungul sezonului și a dominat turneul final de la Constanța, pe care l-a încheiat fără înfrângere. 

Nord-americancele s-au impus cu 21-15 în fața marii rivale Franța, și-au luat astfel revanșa pentru înfrângerea suferită în finala Cupei Mondiale și au intra în posesia unui premiu în valoare de 40.000 de dolari.

Franța a dominat autoritar turneul final al FIBA 3x3 Nations League, competiție rezervată tinerilor sub 23 de ani, câștigând atât la masculin cât și la feminin. De altfel, francezii au nu mai puțin de șase succese în acest an în competițiile majore de baschet 3x3 la nivel internațional.

Ca de fiecare dată în România ne-am simțit excelent, dar aici la Constanța a fost cu totul și cu totul special, nu ne așteptam să primim atâta susținere din tribune. A fost un public minunat
Michelle Plouffe, cea mai valoroasă jucătoare a turneului

Naționala feminină a României a atins faza sferturilor de finală în FIBA 3x3 Women’s Series și a încheiat competiția pe locul șase, încasând un cec în valoare de 24.000 de dolari.

+7 FOTO

La tineret, România a reușit calificarea în sferturile de finală cu naționala masculin, locul 6 în clasamentul final, în timp ce fetele nu au depășit faza grupelor și s-au clasat pe locul 11.

CITEȘTE ȘI:

România va găzdui Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret » Când și unde va avea loc evenimentul
3x3
România va găzdui Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret » Când și unde va avea loc evenimentul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează