SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Contract colosal pentru „cel mai bun analist din toate timpurile”: câștigă la TV de 5 ori mai mult decât a făcut-o în 16 ani ca jucător!

Charles Barkley // foto: Imago Images
Charles Barkley // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 13:04 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 15:16

Fostul jucător de baschet american Charles Barkley (59 de ani), MVP în NBA în 1993, s-a înțeles cu televiziunea TNT pentru un contract de analist întins pe 10 ani, care îi va aduce aproape de 200 de milioane de dolari!

Charles Barkley, fost jucător în NBA la Philadelphia 76ers, Phoenix Suns și Houston Rockets, MVP-ul campionatului în 1993 și de 11 ori prezent în All-Star Game, s-a înțeles cu TNT, televiziunea cu care colaborează ca analist sportiv pe baschet, în privința unui nou contract.

Acesta se va întinde pe 10 ani și-i va aduce lui Barkley, considerat de mulți a fi cel mai bun analist pe baschet din toate timpurile, o sumă de peste 100 de milioane de dolari, care „s-ar putea apropia de 200 de milioane”, după cum relatează New York Post.

Gigi Becali e gata să cedeze doi jucători la Cluj: „Da, mă, îi las!”
FCSB
Gigi Becali e gata să cedeze doi jucători la Cluj: „Da, mă, îi las!”

Contract colosal pentru Charles Barkley, „cel mai bun analist din toate timpurile”

Suma este colosală, având în vedere că Barkley a câștigat doar 40,6 milioane de dolari în cei 16 ani în care a jucat în NBA. De 5 ori mai puțin decât i-ar aduce contractul cu TNT, în cazul în care l-ar duce la bun sfârșit!

Momentan, Barkley este plătit de TNT cu 10 milioane de dolari pe an. Contractul actual va expira în 2025.

Barkley a anunțat de-a lungul timpului că ia în calcul să se retragă la 60 de ani, dar va mai rămâne în peisajul NBA pentru cel puțin câțiva ani. „Probabil că sunt zero șanse să rămân pentru toți cei 10 ani de contract, să fiu sincer”, spune el acum, conform Sports Illustrated.

În ultimii ani, sumele plătite analiștilor sportivi din SUA au crescut exponențial. Tom Brady, legendarul jucător de fotbal american de la Tampa Bay Buccaneers, are un precontract cu televiziunea Fox care se întinde pe 10 ani din momentul în care va intra în vigoare și îi va aduce 375 de milioane de dolari.

Mai multe știri din sporturi:

O campioană mondială a spus adio sportului la doar 27 de ani: „Sunt nerăbdătoare să încep un nou capitol”

Probleme pentru Florentin Pera înaintea debutului la CE de handbal! Selecționerul României nu se va putea baza pe mai multe jucătoare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  21 Octombrie 2022, 17:43
Postat de Danpinalty pe 21 Octombrie 2022, 14:56

mai baieti, fete, si oameni non binari, care scrieti prostiile astea, ati auzit de infaltie? cum puteti sa comparati 1 milion de dolari din 2022 cu un milion de dolari din anii '90? in anii '90 iti luai o casa in Beverley Hills iar in 2022 un apartament de 3 camere in Cluj. Paritatea nu este 1 la 1

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pErsanu02
pErsanu02  •  21 Octombrie 2022, 17:03

Nu am treaba cu basketball-ul , dar m-am gandit instant la Ilie Dumitrescu cand am vazut titlul. :))) Ilie Dumitrescu , mare antrenor ganditor conducator de club jucador dar cel mai important, cel mai mare analist din toate timpurile. Cica a castigat la Digi in prima saptamana mai mult decat ca castigat in cariera de antrenor si bani si victorii cu echipa :))))))))))))))) Cum raspundea el la telefon cand sunau impresarii :))))) din camera alaturata si il luau la misto ... eheee Sono ilie domitrescu alo P))))))))))))))

tipsy
tipsy  •  21 Octombrie 2022, 15:46

Barkley e un tip autentic si bun la suflet, are carisma, are si ceva umor, stapaneste mai ales arta autoironiei. Cu alte cuvinte, o prezenta placuta. Totusi, sa consideri cel mai bun analist un tip care de abia stie sa vorbeasca spune multe despre halul in care am ajuns noi toti ca societate. Caterinca sa fie!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează