SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET 3X3

Începe show-ul la Constanța, unde au loc finalele FIBA 3x3 » Campioanele olimpice, mondiale și europene vin în România

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2022 13:29 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 13:29

Între 14 și 18 septembrie vor avea loc turnee finale ale FIBA 3x3 Nations League, competiție dedicată tinerilor sub 23 de ani, și FIBA 3x3 Women’s Series, competiție rezervată senioarelor. Anul acesta evenimentul are loc la Constanța

Naționalele României sunt prezente în ambele turnee. La tineret, România a reușit anul trecut să ocupe locul 2 în finala FIBA 3x3 Nations League la masculin, iar jucătorul constănțean Cristian Mâinea a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției.

Imagini absolut fabuloase cu antrenorul Italiei, după surpriza de la CE de baschet » A plâns, a sărit în brațele rivalului Antetokounmpo și a oferit declarații antologice: „Am șocat lumea, am șocat-o!”
CE de baschet
Imagini absolut fabuloase cu antrenorul Italiei, după surpriza de la CE de baschet » A plâns, a sărit în brațele rivalului Antetokounmpo și a oferit declarații antologice: „Am șocat lumea, am șocat-o!”

În circuitul feminin, România a reușit anul acesta un loc trei la Mastersul de la Ulaanbaatar, Mongolia. „Competiția în finala FIBA 3x3 Women’s Series va fi una acerbă. Campioana olimpică, Statele Unite, campioana mondială, Franța, câștigătoarea ediției precedente a circuitului feminin profesionist, Germania și campioana europeană din 2021, Spania, vor fi prezente la Constanța”, anunță organizatorii.

Canada, Lituania și echipa profesionistă Dusseldorf Zoos completează un tablou competițional stelar pentru evenimentul de gală al sezonului 2022 din FIBA 3x3 Women’s Series.

Alături de echipele tricolore, în finalele circuitului de tineret s-au calificat câștigătoarele celor 11 conferințe FIBA 3x3 Nations League care au avut loc pe patru continente, reunind la start un număr record de 57 de țări. 

Japonia, Mongolia, Lituania, Cehia, Kenya, Rwanda, China, Israel, Italia, Ungaria, Egipt sau Statele Unite vor fi țările care vor fi reprezentate cu cel puțin o echipă națională în turneul de la Constanța.

Pe lângă baschet vor exista și momente speciale. Demonstrații de slam-dunk cu atleți profesioniști, câștigători ai mai multor concursuri de acest gen. Un duel America vs. Europa în care Isaiah Rivera (Porto Rico), New Williams (SUA), Piotr Grabowski și Rafal Lipinski (Polonia) se vor duela pentru titlul neoficial de cel mai bun “zburător” din lume.

CSM Constanța va reprezenta România în circuitul mondial

Finala circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball a fost câștigată la categoria Open Masculin de către CSM Constanța, echipă care a obținut astfel biletele pentru circuitul mondial, urmând să reprezinte România în Mastersul de la Utrecht, 24-25 septembrie.

Clubul constănțean a reușit dubla, câștigând titlul de campioană și la feminin, ambele finale au fost fiind disputate împotriva marilor rivali de la Știința București, cele două cluburi disputându-și supremația în baschetul 3x3 românesc de-a lungul ultimelor două sezoane.

CITEȘTE ȘI:

Doncic și Antetokounmpo, duel de la distanță la Europeanul de baschet » Prestații excepționale ale coloșilor din NBA! Toate clasamentele
CE de baschet
Doncic și Antetokounmpo, duel de la distanță la Europeanul de baschet » Prestații excepționale ale coloșilor din NBA! Toate clasamentele

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează