SPORTURI  »  BASCHET  »  CE DE BASCHET

VIDEO+FOTO Imagini absolut fabuloase cu antrenorul Italiei, după surpriza de la CE de baschet » A plâns, a sărit în brațele rivalului Antetokounmpo și a oferit declarații antologice: „Am șocat lumea, am șocat-o!”

Gianmarco Pozzecco, selecționerul naționalei de baschet masculin a Italiei, a făcut spectacol după calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European.
Gianmarco Pozzecco, selecționerul naționalei de baschet masculin a Italiei, a făcut spectacol după calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European.

Articol de GSP - Publicat luni, 12 septembrie 2022 17:57 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 18:48

Gianmarco Pozzecco, selecționerul naționalei de baschet masculin a Italiei, a făcut spectacol după calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European.

Italia a produs prima mare surpriză a Campionatului European de baschet. A trecut în „optimi” de Serbia lui Nikola Jokic, MVP-ul ultimelor două sezoane din NBA, scor 94-86.

Gianmarco Pozzecco, show total la CE de baschet 

Gianmarco Pozzecco a fost în centrul atenției. La scorul de 57-63, selecționerul în vârstă de 49 de ani a fost sancționat cu al doilea fault tehnic și a fost trimis în tribune. Înainte de a-și părăsi locul, Pozzecco și-a strâns elevii, i-a îmbrățișat, apoi a izbucnit în plâns.

Imagini absolut fabuloase cu antrenorul Italiei, după surpriza de la CE de baschet » A plâns, a sărit în brațele rivalului Antetokounmpo și a oferit declarații antologice: „Am șocat lumea, am șocat-o!”

Gianmarco a trăit ultimele secunde la intrarea pe tunelul către vestiare. A fost cu greu ținut de colaboratori, ca un leu în cușcă. În momentul în care sirena a anunțat victoria, întreaga echipă a Italiei a pornit spre el. Fiesta a fost declanșată.

Gianmarco Pozzecco: „Am șocat lumea! Și l-am îmbrățișat pe Giannis!”

Spectacolul lui Pozzeco a continuat și în fața microfoanelor. 

„Când am început să joc baschet, eram cel mai scund din clasă. Toți râdeau, mă întrebau ce vreau să fac. «Ce vrei să faci în viață?». Le-am zis mereu că vreau să joc baschet, asta am spus mereu! Toată lumea râdea... Așa s-a întâmplat și astăzi. Am șocat lumea, am șocat lumea!

L-am îmbrățișat pe Giannis. Nu îmi vine să cred. L-am strâns în brațe. Îmi iubesc jucătorii. Am plâns când am fost eliminat. Le-am zis să nu își facă griji, că sunt războinici adevărați, sunt cei mai buni! Iubesc sportul ăsta”, a spus Gianmarco Pozzecco. 

În timp ce alerga spre vestiare, în calea lui Pozzecco a ieșit Giannis Antetokounmpo. Starul lui Milwaukee Bucks se pregătea pentru „optimea” cu Cehia. Antrenorul italian i-a sărit în brațe, a strigat „Te iubesc, Giannis”, apoi și-a continuat sprintul către petrecerea peninsularilor. 

E cel mai bun meci din istoria baschetului italian. Ați văzut 12 jucători care au dat tot ce au avut pe parchet. Nu am văzut niciodată un jucător ca Jokic. Nu este doar genial, dar și o persoană foarte bună, la fel ca Giannis Antetokounmpo. Trebuie să spun asta pentru că e pur adevăr
- Gianmarco Pozzecco

Cum arată sferturile de finală ale Europeanului de baschet

  • Germania - Grecia (marți, 20:30)
  • Spania - Finlanda (marți, 18:15)
     
  • Slovenia - Polonia (miercuri, 21:30)
  • Franța - Italia (miercuri, 18:15)

Citește și alte știri din baschet: 

VIDEO Doncic și vedetele Sloveniei s-au înghesuit în taxi, înaintea debutului la Europeanul de baschet » Ce s-a întâmplat cu autobuzul și cum s-au răzbunat pe parchet

GALERIE FOTO Un fiu al lui Michael Jordan e într-o relație cu fosta nevastă a lui Scottie Pippen. Diferență uriașă de vârstă între ei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
rilu
rilu  •  13 Septembrie 2022, 12:52

Sportul meu preferat... in Romania nivelul e unul amator pacat. Sper sa avem si noi in viitor o nationala cu rezultate in Europa dar raman cu speranta...

zb59
zb59  •  13 Septembrie 2022, 03:15

Clown!:))

talpaiadului
talpaiadului  •  12 Septembrie 2022, 20:16

Asta e mai ceva ca Sumudica :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează