SPORTURI  »  BASCHET  »  TRAGEDIE

Kobe Bryant a murit! Ziua în care Kobe Bryant a câștigat Oscarul: „Mă bucur că noi, baschetbaliștii, facem mai mult de atât”

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 23:34

Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari baschetbaliști ai istoriei, a murit la 41 de ani, în urma unui accident de elicopter petrecut în Calabasas, California. 

VIDEO // Imagini de la locul accidentului

Impactul lui Kobe a depășit de ani buni granițele baschetului. Renumit pentru mentalul puternic, Bryant a devenit și un bun afacerist. Și-a încheiat cariera în NBA în 2016 cu 330 de milioane de dolari câștigați pe teren. 

A început să investească cu cap în ultimii ani din cariera de jucător și încă din 2014 avea 13 companii în portofoliu. Bryant a rămas aproape de sport, fiind mentorul mai multor staruri din NBA, Luka Doncic, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, MVP-ul Giannis Antetokounmpo, dar și al tenismanului Novak Djokovic.

În urmă cu doi ani, Kobe și-a mai trecut o performanță remarcabilă în CV: câștigarea unui premiu Oscar! Filmul „Dragă baschet” s-a impus la categoria „Cel mai bun scurt metraj”. „Ca baschetbaliști, noi ar trebui să ne ținem gura și să driblăm. Mă bucur însă că facem mai mult de atât”, spunea Bryant după primirea premiului.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FGMA%2Fstatus%2F1221527981710966784&widget=Tweet

Kobe Bryant a intrat în NBA direct de pe băncile liceului. În 1996, acesta era cel mai tânăr jucător din istoria NBA la acel moment (18 ani, 2 luni și 11 zile). 

Bryant a câștigat două medalii olimpice de aur și 5 titluri NBA. 

+12 FOTO

Vezi și: 

Kobe Bryant a murit! Gică Hagi, mesaj pe Facebook după aflarea teribilei vești

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează