SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

PLAY-OFF NBA // VIDEO A început play-off-ul NBA, primul fără LeBron James după 14 ani » Curry, Harden și Antetokounmpo au fost decisivi în primele meciuri

FOTO: Reuters +6   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 15 aprilie 2019 21:55

În ultimele 2 nopți au început toate cele 8 dueluri din prima fază a play-off-ului NBA. Este primul play-off, începând din sezonul 2004-2005, fără LeBron James, fața ligii din ultimii ani. Seriile se joacă pe sistemul cel mai bun din 7 meciuri, primul la 4 victorii.

Conferința de Est

1. Milwaukee Bucks (locul 1 în sezonul regulat)

  • 121-86 Detroit Pistons (locul 8 în sezonul regulat)

Milwaukee a plecat ca favorită în acest duel, iar balanța s-a înclinat și mai tare o dată cu anuntul că Blake Griffin, vedeta lui Detroit, nu va putea juca din cauza unei accidentări. Astfel, prima partidă a fost dominată de la cap la coadă de Bucks, care au condus chiar și la 43 de puncte. A contribuit la această diferență și eliminarea discutabilă din sfertul 3 a lui Andre Drummond, pivotul lui Pistons, pentru un fault mai dur asupra lui Giannis Antetokounmpo. Și, dacă tot am pomenit de grecul lui Milwaukee, acesta a fost cel mai bun marcator al meciului cu 24 de puncte, dintre care două au venit după un slam-dunk genial de la linia de libere.

2. Toronto Raptors (locul 2 în sezonul regulat)

  • 101-104 Orlando Magic (locul 7 în sezonul regulat)

Marea surpriză a primelor meciuri a avut loc în Canada. Orlando a reușit, cu un D.J. Augustin senzațional (26 de puncte, 6 pase decisive), să „fure” prima partidă chiar în fieful lui Raptors. Toronto este cunoscută în ultimii ani (cu excepția sezonului 2015-2016) ca o echipă care dezamăgește în play-off, după niște sezoane regulate excelente. Orlando pare o echipă imprevizibilă și rămâne de văzut dacă va putea să producă surpriza în această serie.

3. Philadelphia 76ers (locul 3 în sezonul regulat)

  • 102-111 Brooklyn Nets (locul 6 în sezonul regulat)

O altă surpriză în Est s-a consemnat în Philadelphia. Performanțele excelente ale lui Jimmy Butler (36 de puncte, 9 recuperări) și Joel Embiid (22 de puncte, 15 recuperări) nu au fost suficiente pentru gazde, iar Brooklyn Nets s-a impus în deplasare. Se așteaptă o serie destul de echilibrată, Brooklyn, cu D'Angelo Russell în prim-plan, făcând o figură frumoasă în acest sezon.

4. Boston Celtics (locul 4 în sezonul regulat)

  • 84-74 Indiana Pacers (locul 5 în sezonul regulat)

Boston s-a impus în cel mai defensiv meci al acestei runde, după o primă jumătate de meci controlată de Indiana. Totul s-a rupt în sfertul 3 pentru galbeni-albaștri, care au reușit doar 8 puncte în această perioadă. Rămâne însă un duel echilibrat, în care, cel mai probabil, tot apărarea va avea rolul central.

Conferința de Vest

1. Golden State Warriors (locul 1 în sezonul regulat)

  • 121-104 Los Angeles Clippers (locul 8 în sezonul regulat)

Curry. Curry. Curry. De 3 ori. Conducătorul lui Golden State a jucat senzațional, reușind 38 de puncte (69% dintre aruncări reușite), 15 recuperări și 7 pase decisive. Acesta a fost secondat de Durant (23 de puncte), iar Warriors s-au impus destul de lejer în ciuda unor prestații bune ale lui Harrell și Lou Williams la Clippers. Cei de la Golden State sunt favoriți pe hârtie pentru al treilea titlu consecutiv și, în mod normal, ar trebui să treacă de Los Angeles fără mari probleme.

+7 FOTO

2. Denver Nuggets (locul 2 în sezonul regulat)

  • 96-101 San Antonio Spurs (locul 7 în sezonul regulat)

În ciuda diferenței de 5 locuri din clasamentul sezonului regulat, duelul dintre Denver și San Antonio este preconizat să se decidă la cele mai mici detalii. Denver a fost surpriza sezonului regulat, cu Jokic, care a reușit ieri un triple-double (10 puncte, 14 recuperări, 14 pase decisive), Harris și Murray în prim-plan. De partea cealaltă, Spurs este la primul sezon fară Parker, Ginobili și fară fostul MVP Kawhi Leonard. Totuși, cu noul venit DeRozan și cu Gregg Popovich, antrenorul ce are de ieri cele mai multe victorii din istoria NBA, Spurs rămâne o echipă redutabilă. Astfel, se așteaptă ca toate partidele din această serie să se decidă la diferențe mici, exact ca prima. Rămâne de văzut în favoarea cui.

3. Portland Trail Blazers (locul 3 în sezonul regulat)

  • 104-99 Oklahoma City Thunder (locul 6 în sezonul regulat)

Primul episod al duelului mult așteptat dintre Damian Lillard (30 de puncte) și Russell Westbrook (24 de puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive) a fost câștigat de „Dame”. Portland a condus tot timpul în prima partidă, diferența fiind și de 19 puncte la un moment dat. S-au mai remarcat CJ McCollum (24 de puncte) și Enes Kanter (20 de puncte, 18 recuperări) la Blazers și Paul George (26 de puncte, 10 recuperări) la OKC.

4. Houston Rockets (locul 4 în sezonul regulat)

  • 122-90 Utah Jazz (locul 5 în sezonul regulat)

„Bărbosul” James Harden a fost decisiv pentru Houston și a demonstat de ce este unul dintre cei mai letali jucători pe plan ofensiv din NBA. 29 de puncte, 8 recuperări, 10 pase decisive. Aceasta este linia statistică a lui Harden în meciul de azi-noapte, în care Rockets s-au impus clar la 32 de puncte. Pentru a avea șanse, Utah trebuie să găsească un remediu pentru jocul ofensiv al texanilor, după ce Harden&co. au avut aseară peste 50% dintre aruncări reușite, un procentaj foarte bun într-un meci de play-off.

Topul celor mai spectaculoase faze ale primei etape

La noapte, spectacolul din NBA continuă cu meciul 2 din duelurile Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets și Golden State Warriors - Los Angeles Clippers.

Articol de Andrei Stroe

Vezi și: 

VIDEO Tiger Woods a renăscut la 43 de ani » A câștigat Masters-ul de la Augusta și e aproape de o performanță fantastică

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
hexan
hexan  •  11 Iunie 2019, 03:35

Si cu articolul asta am ramas...(referitor la play-off-ul NBA 2019) Apropo, peste câteva ore poate sa fie gata finala, Toronto are 3-1 și va începe meciul 5...

tonyys
tonyys  •  16 Aprilie 2019, 10:08

In sfarsit un articol si despre baschetul din NBA.

2419968194693494
Luciana Ion  •  16 Aprilie 2019, 00:21

Super articol

Vezi toate comentariile (3)
Comentează