SPORTURI  »  BASCHET  »  3X3

România va găzdui Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret » Când și unde va avea loc evenimentul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 15:07 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 15:17

După o pauză de trei ani, cauzată de pandemie, Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret se vor desfășura în premieră în România, între 5 și 9 octombrie, la Circul Metropolitan București.

Cele mai bune 40 de echipe naționale, 20 la masculin și 20 la feminin, se vor duela pentru titlul suprem în arena care în 2018 a găzduit Campionatele Europene de Baschet 3x3. Nu mai puțin de 27 de țări vor fi reprezentate în competiție, inclusiv România, din postura de țară organizatoare.

România va găzdui Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret » Când și unde va avea loc evenimentul

Tricolorii au ocupat locul 12 la ultima ediție, cea din China 2019, dar și-au trecut în palmares un succes răsunător împotriva naționalei Statelor Unite în competiția masculină, 21-18, în faza grupelor. Fetele au încheiat atunci competiția pe locul 10.

„Evenimentul găzduit de Circul Metropolitan va fi un adevărat festival urban de sport și distracție, cu o zonă pentru fani care va include gaming, jocuri și concursuri având ca temă baschetul, momente de entertainment în pauzele dintre meciuri, un food court și multe altele”, anunță organizatorii evenimentului de la București.

CITEȘTE ȘI:

MTK a câștigat Cupa Sepsi la baschet feminin! Cum s-a descurcat campioana României
Cupa Sepsi
MTK a câștigat Cupa Sepsi la baschet feminin! Cum s-a descurcat campioana României

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează