SPORTURI  »  BASCHET  »  PRELIMINARII

Rezultate șocante în preliminariile Europeanului de baschet feminin » România a fost umilită de Ungaria, după un start de 0-25

FOTO: fiba.basketball
FOTO: fiba.basketball

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 18:08 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 18:22

Preliminariile Campionatului European de baschet feminin continuă să ofere rezultate șocante. Pe listă s-a înscris și eșecul suferit de România contra Ungariei, scor 40-99.

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit un eșec umilitor al primei reprezentative de baschet feminin. „Acvilele” pregătite de Dan Calancea și Alina Șerban au găsit greu calea spre coș, iar primul sfert s-a încheiat cu un dezastruos 4-32. 

Maghiarele au redus din motoare și s-au impus la o diferență de 59 de puncte, scor 99-40. Punctele României au fost reușite de Armanu (9), Podar (8), Vîrjoghe (8), Panait (5), Vaida (4), Ardelean (2), Fota (2) și Ghizila (2).

România, fără șanse la calificare

„Tricolorele” fac parte din Grupa C preliminară, alături de Spania, Ungaria și Islanda. Prima clasată merge direct la Campionatul European de anul viitor. Acolo ajung și cel mai bine clasate 4 ocupante ale pozițiilor secunde.

Rezultate șocante în preliminariile Europeanului de baschet feminin » România a fost umilită de Ungaria, după un start de 0-25

Nu a fost singurul rezultat șocant înregistrat joi în preliminariii. Turcia a învins Albania cu 140-44, Spania a trecut de Islanda cu 120-54, iar Germania a dispus de Bosnia, scor 97-58.

Dan Calancea: „Diferența de experiență și-a spus cuvântul”

„Din păcate, jucătoarele noastre sunt în marea lor majoritate lipsite de experiență și acest lucru cred că s-a vazut foarte mult. Sunt șase jucătoare tinere care au debutat în naționala de senioare a României. Așa cum spuneam și înainte de meci, în acest moment este o diferență foarte mare între noi și naționala Ungariei, dar dacă se are răbdare cu această generație de jucătoare tinere cred că în câțiva ani se poate construi ceva solid.

Așa a făcut și adversara noastră, care se bazează pe o echipă construită și omogenizată încă de la junioare. Așadar, în ciuda faptului ca am pierdut categoric, personal am încredere în aceste tinere. Deți le-am spus înainte de joc că nu există nici un fel de presiune și să aibă atitudine, să joace fără trac, fetele au inceput foarte timorate”, a fost analiza făcută de selecționerul Dan Calancea, potrivit FRBaschet.

VIDEO. Filmul umilinței suferite de România în fața Ungariei

Citește și alte știri din baschet: 

VIDEO Victorie în zi aniversară pentru U-BT Cluj în Eurocup! » Mihai Silvășan: „Publicul a contat mult”

Sepsi, succes important în Turcia! Urmează derby-ul cu Rapid

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
contandino
contandino  •  26 Noiembrie 2022, 10:15

problema nu este doar la nivel de echipa ci si la nivel de jucatoar, chemi la nationala o jucatoare care nu stie sa stea in tere, nu stie sa faca un dribling sau lasa adversara sa arunce de unde vrea muschii ei si asta sub privirile antrenorului care era mai bun la o formatie de lautari! cu o echipa adunata din curtea scolii nu cred ca se faceau la un moment dat 25-0 singurul capitol la care au excelat jucatoarele noastre au fost tatuajele de parca frumusetea feminina trebuie estompata cu *** tatuate pe maini, gat si mai stiu eu unde!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dorutzu_27
dorutzu_27  •  25 Noiembrie 2022, 21:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  25 Noiembrie 2022, 20:21

„dacă se are răbdare cu această generație de jucătoare tinere cred că în câțiva ani se poate construi ceva solid.” Nu cred ca se pot aduce imbunatatiri semnificative, carențele sunt prea mari.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează