SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROCUP

video Victorie în zi aniversară pentru U-BT Cluj în Eurocup! » Mihai Silvășan: „Publicul a contat mult”

Karel Guzman a fost unul dintre cei mai buni jucători pentru U-BT, cu 15 puncte și 3 recuperări. FOTO: EuroCup
Karel Guzman a fost unul dintre cei mai buni jucători pentru U-BT, cu 15 puncte și 3 recuperări. FOTO: EuroCup

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2022 16:31 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2022 16:36

U-BT Cluj a semnat, miercuri, a doua sa izbândă din grupa A a Eurocup, în urma victoriei cu Brescia, scor 91-86, sărbătorind astfel cei 103 ani împliniți chiar miercuri de clubul ardelean.

BT Arena încărcată de spectatori de la cei mai mici la adevărați veterani, cu culorile clubului pictate pe față, cu tricouri și fulare alb-negre, cu palmele pregătite pentru aplauze și vocile gata să se frângă la final după atât de multe strigăte. 

Miercuri s-au împlinit 103 ani de existență a U-BT Cluj-Napoca, zi în care echipa ardeleană a primit vizita italienilor de la Germani Brescia în grupa A din EuroCup. Zi care a avut o încheiere fericită, dar nu fără emoții.

Antrenorul de la lotul național s-a autosuspendat, după ce a fost acuzat de o gimnastă de violență fizică și verbală: „Ne dădea câte o palmă peste cap sau cu șutul în fund și ne înjura”
DECIZIE
Antrenorul de la lotul național s-a autosuspendat, după ce a fost acuzat de o gimnastă de violență fizică și verbală: „Ne dădea câte o palmă peste cap sau cu șutul în fund și ne înjura”

U-BT Cluj, ajustări la pauză

Gazdele s-au luptat din greu timp de 40 de minute, în prima parte pentru a destabiliza eficacitatea ieșită din comun a oaspeților de la linia de 3 puncte. La un moment dat, Brescia era pe drumul de a stabili un nou record al EuroCup în ce privește aceste aruncări, deținut deocamdată e UNICS Kazan și LDLC ASVEL Villeurbanne, cu 20 de reușite. 

La pauza mare, italienii aveau 12 din 18 încercări, în timp ce clujenii izbutiseră și ei 7, dar erau conduși cu 51-49.

Apoi însă, în partea secundă, U-BT Cluj a făcut ajustările necesare, blocând tentativele adversarilor și recuperând foarte bine. Brescia a mai înscris doar de 3 ori din 12 încercări de 3 puncte în ultimele două sferturi, iar gazdele au strălucit la recuperări, 31-25. Toate acestea au dus la victoria gazdelor, care erau conduse cu 83-82 cu 4 minute înainte de final, dar au remontat spectaculos pentru 91-86.

Fericiți pentru victorie, dar nu putem să ne ascundem problemele. Ei au marcat 86 de puncte pe terenul nostru, trebuie să fim mai buni în apărare. 

- Leo Meindl, jucător U-BT

Mihai Silvășan: „Publicul a contat mult”

„A fost un meci foarte intens, atât fizic, cât și mental. Fiecare echipă a avut șansa să se impună. Mă bucur că noi am câștigat. Evident și publicul a contat mult. Le mulțumesc fanilor pentru felul cum ne-au încurajat. Îmi era puțin frică de acest meci, deoarece nu am avut un joc intens de aproape trei săptămâni. Am reacționat foarte bine în repriza a doua, ne-am apărat agresiv și nu le-am mai dat oportunități ușoare să marcheze”, a declarat apoi, în conferința de presă, antrenorul Mihai Silvășan.

Următorul meci pentru U-BT va fi miercurea viitoare, 30 noiembrie, în deplasare contra turcilor de la Frutti Extra Bursaspor.

Victorie în zi aniversară pentru U-BT Cluj în Eurocup! » Mihai Silvășan: „Publicul a contat mult”
Spectatorii au umplut tribunele BT Arena, echipați cu accesorii în alb-negru. FOTO: U-BT Cluj

Fiecare meci este dificil în EuroCup. Am avut în plus față de italieni aportul fanilor, ne-au ajutat enorm. Mă bucur că am reușit să câștigăm la final. 

- Emanuel Cățe, jucător U-BT

Casetă meci

U-BT CLUJ-NAPOCA: Guzman 15, Meindl 15, Richard 13, Gordici 13, Stipanovici 13, Cățe 13, Bircevici 7, Sanders 2. 
Antrenor: Mihai Silvășan

BRESCIA: 86 Della Valle 16, Petrucelli 15, Gabriel 14, Cournooh 14, Akele 9, Moss 7, Odiase 4, Laquintana 4, Cobbins 3. 
Antrenor: Alessandro Magro

Clasament Grupa A

1. Joventut Badalona 4 victorii-1 înfrângere 
2. Mincidelice JL Bourg en Bresse 4-1 
3. Frutti Extra Bursaspor 3-2
4. Umana Reyer Venezia 3-2
5. Prometei Slobojanske 3-2 
6. Germani Brescia 2-3 
7. U-BT Cluj-Napoca 2-3
8. Ratiopharm Ulm 2-3 
9. 7Bet-Lietkabelis Panevezys 2-3 
10. Cedevita Olimpija Ljubljana 0-5

CSO Voluntari, victorie cu Norrkoping și păstrează șanse

CSO Voluntari a învins în deplasare echipa suedeză Norrkoping Dolphins, 77-70 (23-26, 17-15, 14-5, 23-24), miercuri seara, într-un meci din Grupa H a FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a reuşit a doua sa victorie în grupă, ambele cu formaţia scandinavă (75-60 în tur). 

După acest succes, ilfovenii păstrează şanse de calificare în faza următoare a competiţiei. Toddrick Gotcher a fost cel mai bun om de la Voluntari, cu 21 puncte și 3 recuperări. În celălalt meci al grupei, SCM „U” Craiova a cedat acasă cu 81-102 în faţa echipei germane HAKRO Merlins Crailsheim. 

SCM ocupă primul loc, cu 9 puncte, fiind deja calificată în faza următoare. Pe poziția secundă se află HAKRO Merlins Crailsheim, 8 p, pe trei este CSO Voluntari, 7 p, iar Norrkoping Dolphins ocupă ultimul loc, 6 p

VIDEO. Rezumatul meciului U-BT CLUJ - BRESCIA 91-86

Citește și:

Fiica legendarului Kobe Bryant a obținut un ordin de protecție împotriva unui hărțuitor care nu-i dă pace de doi ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează