SPORTURI  »  BOX  »  USYK VS. JOSHUA

VIDEO Ucraineanul Usyk l-a învins din nou pe Anthony Joshua! Scandal după meci: a aruncat centurile și a plecat din ring

FOTO: Guliver/GettyImages +25   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2022 08:45 / Actualizat duminica, 21 august 2022 09:52

Ucraineanul Oleksandr Usyk (35 de ani) este în continuare campion WBA, IBF, IBO, WBO și The Ring la categoria grea, după ce l-a învins din nou pe englezul Anthony Joshua (32 de ani).

Într-o luptă care a avut loc în Arabia Saudită, Usyk s-a impus după decizia arbitrilor, care au punctat 113-115, 115-113 și 116-112 în favoarea sa.

Lupta a fost una echilibrată în primele runde, cu un plus pentru sportivul din Marea Britanie. În ultimele 3 runde, Usyk și-a găsit ritmul, a găsit cele mai bune lovituri și a obținut a doua victorie în fața lui Joshua, după cea din 2021.

VIDEO. Anthony Joshua, nervos după înfrângerea cu Usyk

Decizia celor trei arbitri l-a nemulțumit pe Joshua, care a avut o reacție nervoasă. Mai întâi a aruncat centurile la marginea ringului și a părăsit ringul.

„Nu ești puternic! Cum m-ai bătut? Cum? Nu ai abilități. Eu am abilități”, i-a spus Joshua lui Usyk.

Ucraineanul Usyk l-a învins din nou pe Anthony Joshua! Scandal după meci: a aruncat centurile și a plecat din ring
FOTO: Guliver/GettyImages

Ulterior, s-a dus să discute cu Usyk și și-a schimbat radical atitudinea, spre surprinderea fanilor.

„Dacă mi-ați cunoaște povestea, ați înțelege pasiunea mea. Nu sunt un amator, care a fost considerat un star din tinerețe. Urma să mă duc la închisoare, dar m-am antrenat cât am putut și am vrut să lupt.

Îi răpesc acest moment lui Usyk și îmi pare rău. Dar e vorba de pasiunea pe care o punem în ceea ce facem. Acest tip m-a bătut în seara asta. E fenomenal, hai să-l încurajăm. Hai să-l aplaudăm pe campionul la categoria grea”, a spus Joshua în ring.

Usyk, victorie pentru Ucraina

„Dedic acestă victorie țării mele, Forțelor Armate și tuturor celor care o apără”, a spus Usyk imediat după meci, care l-a provocat la luptă pe Tyson Fury. 

„Sunt sigur că Fury nu e retras definitiv. Sunt convins că vrea să lupte cu mine. Vreau să lupt cu el. Dacă nu lupt cu Tyson Fury, nu voi lupta deloc!”, a adăugat Usyk.

M-am gândit că trebuie să plec pentru că eram supărat. Când ești nervos, poți face lucruri stupide. Nu îmi amintesc ce am spus în ring, am fost doar foarte supărat 

- Anthony Joshua, la conferința de presă

Citește și: 

Sadic! Benny Adegbuyi, făcut KO de Jamal Ben Saddik, în main event-ul galei Glory Kickboxing 81

Șoc în UFC: Kamaru Usman și-a pierdut centura după un KO violent! Leon Edwards e noul campion la semimijlocie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
rilu
rilu  •  21 August 2022, 17:09

Ce frizura de hipster are Usyk, lol

denieru
denieru  •  21 August 2022, 16:26

Antrenamentele cu Robert Garcia s-au vazut muult prea putin la Joshua. Au fost cateva miscari ale trunchiului si lovituri la corp, dar mult prea putin. Usyk a fost absolut fenomenal ! Sa te duci la razboi iar dupa sa te antrenezi pentru titlul Ring Magazine la grei, intr-o lupta cu Joshua, pe care nimeni nu il batuse de doua ori pana ieri. Usyk si-a castigat locul in Hall of Fame la Canastota cu performanta de aseara. De departe cel mai bun Cruiserweight care a boxat vreodata la categoria grea !

dobrin
dobrin  •  21 August 2022, 14:46
Postat de Mariann_77 pe 21 August 2022, 12:58

Doi boxeri foarte limitati..norocul lor ca e criza in America...americanii n-au mai dat un greu de zeci de ani..Deontay e o gluma proasta.

Tyson i-ar fi batut pe amandoi din prima runda, unul dupa altul :))))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează