SPORTURI  »  BOX  »  SPECIAL

FOTO Mike Tyson, editorial răvășitor: de unde a căpătat pasiunea pentru porumbei și momentul care l-a motivat să devină pugilist profesionist

Foto: Imago +14   FOTO
Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2021 12:54 / Actualizat marti, 23 februarie 2021 13:06

Mike Tyson, 54 de ani, unul dintre cei mai duri pugilişti din istorie, a fost în copilăria sa a fost o fire introvertită, singura lui bucurie fiind porumbeii pe care îi îngrijea.

Într-un editorial publicat în 2011 în New York Times, Mike Tyson a povestit cum a fost copilăria sa, dar și momentul care l-a determinat să se lupte. Pasiunea lui pentru porumbei e arhicunoscută, dar puțină lume știe că s-a apucat de box din cauza unui eveniment legat de păsările sale preferate.

Editorialul integral al lui Mike Tyson:

„Nu e secret că iubesc porumbeii. Au fost o fascinație pentru mine încă de când eram copil și continuă să îmi ofere un sentiment de pace și în prezent. Oamenii sunt curioși de ce sunt atât de pasionat de ei.

Răspunsul e simplu. Este pentru că ei nu sunt dificil de înțeles. Spre deosebire de oameni, care au capacitatea de a se manipula și înșela reciproc, porumbeii sunt păsări obișnuite. Dacă îi tratezi bine, dacă îi hrănești și le oferi un cămin sigur și multă iubire, te poți aștepta la o relație bună cu ei. Asta nu se întâmplă la fel și cu oamenii. Din experiențele de viață învățăm că, oferind cuiva decență și loialitate, asta nu ne va garanta că vom primi aceleași lucruri la schimb, deși ar trebui.

În copilărie am fost foarte introvertit și am simțit că nu mă pot integra nicăieri. În preajma porumbeilor pe care îi aveam, niciuna din nesiguranțele mele nu conta. Când mă uitam cum se ridicau deasupra mea, în acele momente mă simțeam și eu liber, la fel ca ei. Nu simțeam nevoia să mă gândesc la stomacul meu flămând, întrebându-mă ce voi mânca. Nu trebuia să îmi fac griji că ceilalți copiii vor încerca să mă hârțuiască sau să își bată joc de mine pentru că nu aveam bani să îmi cumpăr haine frumoase.

58de victorii are Mike Tyson în carieră. 44 dintre ele au venit prin KO

Porumbeii mei nu m-au judecat niciodată și nu m-au făcut să mă simt inadecvat. De fapt, a fost cea mai bună relație pe care am avut-o. Au fost total dependenți de mine pentru hrană și adăpost și m-am simțit onorat să fiu de folos, iar acest lucru m-a făcut să mă simt dorit și relevant.

De fapt, dacă nu ar fi existat porumbeii, este posibil să nu fi devenit campion mondial. Porumbeii au fost prima mea relație de iubire pe care am avut-o vreodată. Când un bătăuș care mă atacase a ucis una din păsările mele, în fața mea, am reacționat și am început să mă lupt cu el. Dacă nu ar fi fost acel băiat, care îmi rănise animalul iubit, poate că nu aș fi avut vreodată dorința de a lupta. Rănirea unei ființe inocente, pe care o iubeam și o prețuiam, a fost catalizatorul luptătorului care am devenit.

Acum sunt retras din box și duc o viață destul de normală... soție, copiii, o casă în suburbii, însă încă mai am porumbeii mei. Ei au avut parte de o călătorie umitoare alături de mine în drumul meu de la copil la bărbat. Au fost cu mine când nu aveam nimic. Au fost acolo și când aveam mai mulți bani decât ar fi contat. Dar bogăția și sărăcia nu a contat deloc când a venit vorba de porumbeii mei.

Din păcate, porumbeii primesc un tratament rău, în special de la oamenii din New York. Cu toate acestea, data viitoare când treceți pe lângă un porumbel pe stradă și vă gândiți să-l alungați din calea voastră, reamintiți-vă povesrea mea. Sunt păsări extrem de inteligente și probabil cele mai loiale. Fă-ți prieten un porumbel și nu vei fi niciodată singur!

Nu rata o SUPER GALERIE FOTO cu Mike Tyson și porumbeii săi:

+10 FOTO

Cine e Mike Tyson:

  • Mike Tyson și-a început cariera în 1985, fiind considerat unul dintre cei mai buni pugiliști din istorie. S-a retras în 2005;
  • Tyson a fost campion mondial la categoria grea la 20 de ani, cel mai tânăr din istorie. În 1992 a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol, fiind eliberat pentru bună purtare după 3 ani. La începutul carierei, „Ironman” Tyson a stabilit un record greu de egalat: a câștigat primele 19 meciuri prin KO, 12 dintre ele în prima rundă;
  • În 1986 a câștigat prima centură, WBC, și în 1987 a adăugat și centurile WBA și IBF. A fost primul și singurul pugilist care a deținut la categoria grea centurile WBA, WBC și IBF;
  • În 2005 s-a retras după ce a suferit două înfrângeri, mai întâi cu Danny Williams, apoi cu Kevin McBride. În toamna lui 2020 a revenit în ring pentru un meci cu Roy Jones Jr. (51 de ani), însă partida s-a încheiat cu o remiză.

Citește și alte știri despre Mike Tyson:

FOTO+VIDEO. Spectacol total în lupta dintre Mike Tyson și Roy Jones Jr. » Rezultat surprinzător: „Eu trebuia să câștig!”

Mike Tyson, declarații tulburătoare: „Să trăiesc e mai complicat! Da, abia aștept să mor”

Tyson ajutat de un medicament psihedelic pentru a se întoarce în ring! Ce a declarat „Iron Mike” la cântarul oficial

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează