SPORTURI  »  BOX  »  ACUZE

Leonard Doroftei acuză din Canada: „Am încercat să lupt pentru investiția mea și am fost făcut cerșetor”

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 februarie 2021 12:00 / Actualizat sambata, 20 februarie 2021 13:47

Leonard Doroftei (50 de ani), fost campion mondial WBA la categoria ușoară, se află în Canada, de unde a vorbit despre plecarea sa din România.

Fostul pugilist se află împreună cu familia în Quebec de la jumătatea lui 2019, fiind supărat după ce și-a pierdut barul pe care-l avea în Ploiești.

  • Leonard Doroftei a fost înștiințat în 2017 de Primăria Ploiești că trebuie să părăsească spațiul din centrul orașului, unde avea afacerea familiei, un PUB. Motivul invocat de autorități a fost legat de faptul că exista un risc seismic ridicat la respectiva clădire.

„Probabil greșeala vieţii mele a fost că m-am apucat de «cârciumărie», domeniu pe care nu-l cunoşteam. Am vrut să fiu în box, dar nu am reuşit. Era un sistem unde unii controlau şi nu am avut loc.

Plecarea în Canada a fost o decizie luată în familie, cu toate că poate mi-aş fi dorit altceva. Familia decis aşa. Am avut datoria să o urmez. Ani negri au fost în spatele deciziei şi nu m-au ajutat să-i contrazic. Dimineaţa până seara eram în prăvălie. 

Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor. Când un ploieştean a scris un articol prin care spunea că sunt cerşetor, atunci am simţit că e gata! Luptam pentru ce era al meu. Atunci am spus «Gata, nu mă mai lupt. Plec!». În conditiile în care atunci cand am venit acasă obţinusem cetaţenia canadiană. Am lăsat Canada şi am venit acasă. Nu mă poate acuza cineva ca aş fi trădător. 

+29 FOTO

Eram obligat să investesc în acea locaţie. Am semnat un contract făcut să mă pună in genunchi. Nu am avut ispiraţia să consult un avocat, să mă gândesc de ce îmi dau oameni aceia un spaţiu mie”, a spus Doroftei pentru Gold FM, citat de as.rom.

24 de meciuri a susținutDoroftei la profesioniști. A câștigat 22, unul s-a încheiat nedecis, iar unul singur l-a pierdut. A deținut titlul mondial WBA la categoria ușoară și a luptat pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, dar și pentru centura WBC

VIDEO Rudel Obreja nu-l iartă pe Lucian Bute: "Dacă nu eram eu, nu era niciodată atât de celebru! A ajuns în Canada datorită mie"

Citește mai multe știri din sportul românesc: 

EXCLUSIV Campionul prizonier și înfometat » Imagini sfâșietoare cu cel mai titrat cal de la secția de echitație a CSA Steaua » „Viața lui e în pericol” vs „Astea-s aberații”

Interviu cu selecţionerul Adi Vasile, aflat în izolare din cauza COVID-19: „A fost cel mai ciudat meci din viață!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
dubluv
dubluv  •  20 Februarie 2021, 15:04

Leonard, nu ne-am pus niciodata problema ca ai tradat Romania. Pentru simplul fapt ca nu ne pasa de ce faci tu.

gigi44
gigi44  •  20 Februarie 2021, 14:24

Eu nu inteleg de ce s a tot victimiza Mosu? Plange ca i s a luat spatiul care oricum nu era al lui...si de ce i s a luat? Pt ca blocul avea bulina rosie in caz de cutremur si mai ales dupa Colectiv nimeni nu si-a asumat raspunderea unei tragedii daca aoarea un cutremur si spatiul era dat de primarie cu buna stiinta in bloc cu bulina!!... Deci despre ce vorbim? Si ni eni nu l a facut cersator asta e asa sa emotioneze publicul. Cu tot respectu, si stima mea, mosu nu are dreptate. I s a oferit si spatiul de la stadionul Petrolul, drept compensatie... Dar nu vb de asta....dar na..vremurile se schimba si acolo a dat faliment. El plange dupa gloria din 2007 de la carciuma dar s a dus!

iobag
iobag  •  20 Februarie 2021, 14:07
Postat de persanu pe 20 Februarie 2021, 13:25

Ai fost prea baiat bun cu cei din jurul tau din cauza asta ai ajuns si la fhundul sacului. Te-ai bucurat cand ai primit spatiul acela dar nu te-ai gandit atunci cand ai decis sa investesti in el ca guvernele se schimba la fi si legile deci ai sansa sa pleci dea colo oricand. Cand te apuci de afaceri iti trebuie mai mult creier decat in ring ... iti trebuie mintea limpede in primul rand iar mai apoi cu luciditatea dobandita iti poti asterne visurile , pe foaie iar mai apoi in realitate. Ciudat este un singur lucru , ai castigat sute de mii de euro si ai reusit sa iti faci doar un bar , unde in ploiesti ??? Daca ai fi venit in centrul vechi din Bucuresti ai fi dat lovitura ... numele iti aducea si reclama dar probabil tot apropiatii ti-au sugerat sa ramai la ploiesti sa te fure in liniste ... Pacat ca nu ai stiut sa profiti de faima ta Dorine ... suflet mare . Restul ca ai luptat pentru Romnaia bla bla bla ... astea sunt clisee. Ai luptat in primul rand pentru tine si familia ta ... restul este fotosinteza... Pentru Romania au luptat oamenii printre gloante ....

Nu stiu cat ai urmarit cariera lui Doroftei, dar el a luptat in mare parte pentru Romania, abia apoi pentru el. Nu trebuie sa faci neaparat surf printre gloante pentru asta. Diferenta e ca macar soldatii aia sunt glorificati ocazional, chiar daca degeaba. Daca ar fi luptat in primul rand pentru el ar fi avut o cariera cam la fel ca Bute, cu meciuri cu multi mediocri, mai putini pumni in cap primiti si s-ar fi retras umilit, dar bogat.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează