SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  INCIDENT

VIDEO. Conflictul dintre tatăl vitreg al Cătălinei Ponor și Poliția Locală » Imagini concludente și starea anchetei

Au apărut filmările cu încleștarea dintre Florin Bărbascu, tatăl vitreg al fostei gimnaste Cătălinei Ponor, și doi polițiști locali. Bărbascu are acum dosar penal pentru ultraj.
Au apărut filmările cu încleștarea dintre Florin Bărbascu, tatăl vitreg al fostei gimnaste Cătălinei Ponor, și doi polițiști locali. Bărbascu are acum dosar penal pentru ultraj.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 martie 2021 20:56 / Actualizat miercuri, 10 martie 2021 21:36

Au apărut filmările cu încleștarea dintre Florin Bărbascu, tatăl vitreg al fostei gimnaste Cătălinei Ponor, și doi polițiști locali. Bărbascu are acum dosar penal pentru ultraj.

Incidentul a avut loc într-o sâmbătă dimineață, 6 martie. În timp ce se îndrepta către sala de fitness „Cătălina Ponor Body Fit” din Constanța, pe care o administrează, Florin a intrat cu mașina pe o stradă cu sens interzis.

Filmările conflictului dintre poliţişti şi tatăl vitreg al Cătălinei Ponor

Bărbascu a fost abordat de doi agenți și i s-a solicitat să se legitimeze. Din imagini se observă că bărbatul încearcă să le prezinte poliștiștilor un document pe telefonul mobil, dovadă refuzată de agenți. Ulterior, Bărbascu dorește să intre în sală. Polițiștii se opun, astfel că între cei 3 se naște o altercație. Fără ca tatăl vitreg al Cătălinei Ponor să-i lovească pe oamenii legii, așa cum s-a vehiculat inițial. 

Conflictul s-a încheiat în interiorul sălii, unde un echipaj de poliție, chemat în sprijin de cei doi agenți locali, l-a încătușat pe Florin Bărbascu 

Tatăl vitreg al fostei gimnaste Cătălinei Ponor a fost reținut și plasat în control judiciar pentru 60 de zile. Este în desfășurare o anchetă, dar se analizează și o plângere făcută de administratorul sălii de fitness pentru abuz. Bărbascu s-a ales și cu dosar penal pentru abuz.

Avocatul bărbatului, Emil-Mihail Trentea Tatu, a oferit mai multe amănunte pentru Telekom Sport:

Între dl. Barbascu Florin şi Poliţia Locală Constanţa au existat 3 contacte.

1. Un prim contact a avut loc la momentul în care dl. B[rbascu a intrat pe stradă cu indicatorul rutier “accesul interzis cu excepţia riveranilor. Dl. Bărbăscu a fost oprit de agenţii de poliţie locală care sunt părţi vătămate în cauza şi i s-a solicitat să prezinte documentul de identitate.

Dl. Bărbăscu s-a conformat şi le-a înmânat celor doi documentul de identitate. Agenţii de poliţie locală i-au returnat buletinul şi i-au precizat că nu are voie să între pe stradă deoarece are domiciliul în afară arealului riveran.

Dl. Bărbăscu le-a menţionat agenţilor faptul că în datele de 18.02 şi 19.02 a fost anterior legitimat de alte echipaje ale poliţiei locale care, văzând faptul că dumnealui este administratorul societăţii care operează sala de fitness i-au comunicat faptul că atât dumnealui cât şi angajaţii societăţii au dreptul potrivit OUG 195/2002 în calitate de riverani să pătrundă pe arteră respectivă.

Dl. Bărbăscu a condus până în faţă sălii de fitness circa 50 metri pentru a întoarce, însă la prima manevră a constatat că este blocat de maşînă poliţiei locale.

2. Al doilea contact cu cei doi agenţi a avut loc după ce dl Bărbăscu a coborât din autoturism şi a încercat din nou să le prezinte celor doi pe telefonul mobil documentul din care rezultă calitatea să de administrator.

Astfel, după cum rezultă din imaginile camerelor de supraveghere, dl. Bărbascu avea în mâna telefonul mobil, avea o atitudine relaxată, lipsită de orice urmă de agresivitate.

Agenţii de poliţie locală au refuzat din nou să vadă documentul privind calitatea de administrator.

În momentul în care dl. Bărbăscu i-a invitat pe cei doi agenţi în sala de fitness pentru a le arată originalul documentului, fără niciun fel de avertisment, cei doi au folosit forţa, în mod nejustificat, excesiv, cu depăşirea atribuţiilor prevăzute de legea de organizare a poliţiei locale.

Dl. Bărbascu nu a acţionat decât în sensul de a fugi, de a scapă din prinsoarea celor doi, încercând să se refugieze, de frică, în sala de fitness. Dl. Bărbascu nu a lovit nciunul din agenţii de poliţie locală.

Dl. Bărbăscu a încercat să evite o agresiune nelegală, să fugă din faţă unui abuz fizic, din faţă unei violente exercitată asupra aă aşa cum rezultă şi din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale sălii, care cu bună credinţă au fost puse la dispoziţia anchetatorilor. Ulterior momentului agresiunii din partea agenţilor locali, aceştia s-au retras în afară sălii de fitness şi au chemat alte echipaje ale poliţiei locale deşi potrivit atribuţiilor acestora aveau din punctul nostru de vedere obligaţia de a contacta Poliţia Naţională.

3. După aproximativ 10 minute, timp în care dl. Bărbăscu a aşteptat calm în recepţia sălii de fitness, în sala de fitness, spaţiu privat neaccesibil publicului, au pătruns aproximativ 10 agenţi de poliţie locală care, în prezenţa avocatului, au procedat la incatusarea dlui Bărbascu în ciuda opoziţiei şi avertismentelor subsemnatului în sensul că aceştia comit o infracţiune.

Precizarea verbală a agenţilor de poliţie, justificarea pentru încătuşare a fost aceea că dl. Bărbascu a refuzat legitimarea.

Deşi li s-a precizat expres funcţionarilor publici de la poliţia locală că nu se refuză în niciun fel legitimarea iar dl. Bărbăscu avea o atitudine calmă, aceştia au înţeles să continue acţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal în opinia noastră, conducandu-l pe dl. Bărbăscu la Secţia 4 Poliţie Constanţa.

La sosirea la secţia 4 Poliţie Constanţa, agentul de serviciu de la Poliţia Naţională a solicitat funcţionarilor publici ai poliţiei locale să îl descătuşeze pe dl. Bărbăscu şi, abia la acel moment, a încetat infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal asupra acestuia.

Pentru aceste aspecte Dl. Bărbăscu va formula împotriva tuturor funcţionarilor publici prezenţi plângere penală.

Avem încrederea că atât ancheta care îl vizează pe dl. Bărbascu cât şi ancheta ce se va realiza în urmă plângerii penale formulate de acesta, vor aduce lumina cu privire la abuzul la care dl. Bărbascu va fi supus.

Prezentele informaţii nu reprezintă date din anchetă în desfăşurare şi reprezintă punctul de vedere al apărării.

- Avocat Emil-Mihail Trentea Tatu

Citește mai multe știri de actualitate:

Miss handbal vine la CSM București și înlocuiește o altă frumusețe! E măritată cu un fotbalist

SCANDALOS! Dată afară de club pentru că a rămas însărcinată » Jucătoarea a suferit un avort spontan

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  11 Martie 2021, 01:30

Clanul Politia Locala, care pur si simplu isi cauta de lucru pentru a justifica salariile nesimtite si agreseaza pe cine le pica lor pata apoi mai si mint pe fata asta e exempul pe carel dau RUSINEEE !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează