SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  OCTAVIAN BELLU LA 70 DE ANI

EXCLUSIV GSP. Octavian Bellu și gestul neașteptat al Sandrei Izbașa: „Cu ea a fost o luptă fantastică”

Sandra Izbașa și Octavian Bellu // FOTO: Guliver/GettyImages +23   FOTO
Sandra Izbașa și Octavian Bellu // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 17 februarie 2021 13:24 / Actualizat miercuri, 17 februarie 2021 13:44

Ediție de colecție a Gazetei Sporturilor, astăzi, în ziua în care Octavian Bellu împlinește 70 de ani. În interviul-eveniment acordat ziarului, cel mai medaliat antrenor din istoria sportului mondial vorbește și despre un moment special petrecut la Jocurile Olimpice de la Londra, cu Sandra Izbașa în prim-plan.

Octavian Bellu a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre gestul Sandrei Izbașa. 

„A fost un gest al Sandrei, care la Londra a venit în fața ziariștilor și mi-a pus medalia de gât, a spus că «Aceasta este a dumneavoastră». Cu ea a fost o luptă fantastică să o conving să facă sărituri, ura aparatul și spunea că nu e capabilă, că nu poate. Pur și simplu, a fost o medalie fantastică. Nici nu-și imaginea atunci că o poate câștiga”, a spus Bellu pentru Gazeta Sporturilor.  

Sandra Izbașa: „Trebuia să împărțim medalia”

Despre acel moment, a vorbit și Sandra Izbașa.

„Cea mai puternică și de suflet amintire pe care o am alături de dumnealui vine de la ediția Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, acolo unde imediat după ce am cucerit medalia de aur la sărituri, am simțit nevoia să îmi dau jos medalia de la gât și să i-o ofer dumnealui, căci o câștigasem împreună și simțeam că trebuie să o împărțim într-un fel sau altul. Entuziasmul și emoția cu care a primit-o i se citeau perfect în ochii care deveneau din ce în mai umezi, o dată cu ai mei...”, a spus dubla campioană olimpică.

Performanță aruncând cu petale de trandafiri nu se poate face, ea înseamnă muncă, străduință, suferință. Îmi asum și greșelile, poate mi-am ieșit din sărite sau nu știu ce, deși toată lumea m-al lăudat pentru răbdare, echilibru, n-am avut ieșiri necontrolate
- Octavian Bellu

VIDEO Octavian Bellu a împlinit 70 de ani

Citește mai multe știri din ediția specială a Gazetei Sporturilor, dedicată lui Octavian Belu:

EXCLUSIV Mesajul Nadiei Comăneci pentru Octavian Bellu: „Să rămâi cu aceste calități superbe pe care le ai”

Octavian Bellu dezvăluie, la 70 de ani, care e cel mai mare câștig al carierei

Interviu-eveniment cu cel mai medaliat antrenor din istoria sportului mondial: „Tot ce am și tot ce n-am datorez gimnasticii”

Gimnastele care au lucrat cu Octavian Bellu vorbesc despre clipele care le-au marcat

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează