SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CAMPIONATUL MONDIAL // Federația Română de Haos » Decizii peste noapte luate de FRH înaintea celei mai importante competiții din acest an

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 13:28

După ce marți au anunțat că Eliza Buceschi și Daria Bucur merg la Mondiale, FRH s-a răzgândit și lotul a plecat în Japonia fără ele. Elena Dache a fost chemată în ceasul al 12-lea.

  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Lucrurile continuă să ia o turnură neașteptată la lotul național de handbal feminin. Marți, Federația Română de Handbal a anunțat că din lotul care va pleca la Mondiale vor face parte și Eliza Buceschi și Daria Bucur.

Asta în ciuda faptului că acestea erau pe lista de 16 care au trecut pe la clinica din Brașov pentru tratamentul cu laseroterapie intravenoasă.

Noaptea a fost însă un sfetnic bun pentru oficialii FRH. Miercuri de dimineață, totul s-a schimbat cu 180 de grade. Buceschi și Bucur au fost anunțate că nu mai merg, iar în locul lor a mai fost convocată o singură jucătoare: centrul Elena Dache, de la Dunărea Brăila! 

Oficialii FRH s-au speriat, probabil, când au văzut că Muntenegru a decis să nu o mai ia la Mondiale pe Ivona Pavicevici, jucătoare de la Corona Brașov. Extrema stânga a recunoscut în Muntenegru tratamentul la care a fost supusă în România și a declarat că nu vrea să-și pună echipa într-o lumină proastă.

Așteptată pe scara avionului

„Tricolorele" au decolat spre Munchen cu zborul Lufthansa de la ora 12:55. Elena Dache a plecat de dimineață de la Brăila și a fost preluată în regim de urgență de reprezentanții Aeroportului „Henri Coandă". Ea a prins zborul în ultima clipă pentru a se alătura echipei.

Cu o zi înainte, alte două jucătoare de la Brașov fuseseră excluse din lot. E vorba de Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, cele care, alături de portarul Daciana Hosu, au fost chemate de Agenția Națională Anti Doping pentru a da explicații cu privire la tratamentul efectuat la clinica din Brașov.

În locul lor au fost aduse la lot Patricia Vizitiu (SCM Craiova) și Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare).

„Somnorilă" a pus condiția: fără Chiper

Oficialii FRH au discutat cu stafful tehnic al „naționalei" cu privire la jucătoarele care le vor înlocui pe handbalistele de la Brașov. S-au vehiculat patru nume: Patricia Vizitiu, Anca Polocoșer, Elena Dache și Laura Chiper

Când Tomas Ryde, cel supranumit în lumea handbalului „Somnorilă", a auzit însă numele extremei dreapta de la CSM București, a luat foc. „Fără Laura Chiper", ar fi spus Ryde, iar oficialii s-au conformat.

Asta în ciuda faptul că Laura Chiper era în București și-i era cel mai la îndemână să ajungă în cantonamentul „naționalei". Patricia Vizitiu a venit de la Craiova, Anca Polocoșer a aterizat miercuri dimineața de la Baia Mare, iar Elena Dache, cum am precizat mai sus, a ajuns în ceasul al 12-lea de la Brăila.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MONDIALE

  • Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă
  • Extreme stânga: Florica, Iuganu
  • Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer
  • Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache
  • Interi dreapta: Vizitiu
  • Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu
  • Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

VEZI ȘI:

CAMPIONATUL MONDIAL // Tomas Ryde, înainte de plecarea în Japonia: „Acesta este scopul nostru” + ce spune despre scandalul de dopaj de la Corona Brașov

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (19)
prima_la_stanga
prima_la_stanga  •  20 Noiembrie 2019, 22:42

Ursescule, daca ar incepe unul sa scrie articole despre tine si ti-ar gasi o porecla din asta... nu stiu, "Monospranceana" sau "Inaptul", cum te-ai simti?

1391972634181505
Adrian Popescu  •  20 Noiembrie 2019, 19:45

mea culpa...”rămân doar articolele”

1391972634181505
Adrian Popescu  •  20 Noiembrie 2019, 19:43

Domnul Ursescu nevoit să detoneze mai devreme bomba pregătită pentru Campionatul Mondial semnează din nou articole tendențioase despre handbal... Nu spune nimic despre poreclele primite de Pera, Tadici sau Burcea în schimb are o adevărată fobie despre antrenorii străini...Au trecut 7 zile de la declarațiile tehnice date de Ryde despre alcătuirea lotului și nici unul dintre”specialiștii”GSP sau din comisia Tehnică a cărei trâmbiță a devenit GSP nu au discutat tehnic, cu subiect și predicat ce a declarat Ryde. Domnul Ursescu cel care susține peste tot că Amorim și Gorbitz sunt cele mai frumoase și mai bune jucătoare de handbal și meritau premiile lui Neagu o comite din nou...În acest articol folosește din nou o dublă măsură...Dacă Zamfirescu care a ajuns rezervă la Vâlcea iar domnul Ursescu dă credit antrenorului, de ce nu dă credit antrenorului și în cazul Chiper, mai ales că Ryde a explicat decizia de a o lăsa acasă...De ce atunci când Ryde a spus că românca Zamfirescu merită să joace titulară domnul Ursescu a dat credit antrenorului Pera care a titularizat o străină...De ce nu l-a întrebat pe Pera ce părere are de afirm ațiile tehnice ale lui Ryde...Radu Naum analiza handbal, pe Luminița era o plăcere să o citești pe acest domeniu, dvs vorbiți doar de handbal...pe un domeniu unde rămâne doar articolele directorului Tolo despre Cristina Neagu...așadar nu sunteți obiectivi...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează