SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CAMPIONATUL MONDIAL // Tomas Ryde, înainte de plecarea în Japonia: „Acesta este scopul nostru” + ce spune despre scandalul de dopaj de la Corona Brașov

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 11:53

Tomas Ryde (59 de ani), selecționerul naționalei de handbal a României, a oferit declarații înainte de plecarea în Japonia, acolo unde se va disputa Campionatul Mondial. Evident, acesta nu a ocolit subiectul momentului în sportul românesc, anume scandalul de dopaj de la Corona Brașov.

  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, scopul nostru este să reușim să câștigăm o medalie. Suntem pe drumul cel bun, dar nu va fi deloc ușor să mergem în grupa principală.

Am la dispoziție în continuare soluții. Într-adevăr, nu e deloc ok să existe astfel de cazuri în sport”, a declarat Ryde pe aeroport.

Prezentare » Kumamoto, orașul de 650.000 de locuitori în care se desfășoară turneul final

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit luni seară în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial, care începe pe 30 noiembrie (Detalii pe larg AICI)
  • Primele reacții oficiale: Alexandru Dedu, președintele FRH - AICI, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului - AICI
  • Pe cine convoacă Tomas Ryde în locul celor trei jucătoare: AICI  
  • Între timp, nicio jucătoare de la Corona Brașov nu a mai fost inclusă în lotul României pentru Campionatul Mondial

CITEȘTE ȘI: Elena Dache, convocată de urgență la echipa națională!

Imagini de la plecarea lotului național de handbal în Japonia 

+15 FOTO

FOTO: Cristi Preda

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MONDIALE

  • Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă
  • Extreme stânga: Florica, Iuganu
  • Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer
  • Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache
  • Interi dreapta: Vizitiu
  • Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu
  • Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

VEZI ȘI:

Scandalul de dopaj de la Corona Brașov ia proporții! Muntenegru a lăsat-o acasă pe Ivona Pavicevic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  20 Noiembrie 2019, 19:11

Unde e armata de Gică-Contras la datul cu părerea despre lot, despre situația jucătoarelor antrenate de Mariana Târcă! Acum nici un antrenor nu și-ar dori a se trezi într-o astfel de situație. O medalie e mult în contextul actual. Cât despre hateri: plimbați ursul băieții!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Noiembrie 2019, 14:10
Postat de vladutz13 pe 20 Noiembrie 2019, 13:51

E greu sa intre in grupa principala dar isi propune medalie... ce non-sens. Franta, Rusia, Norvegia matura pe jos cu noi

Exact la asta ma gandeam si eu. Iti propui ca obiectiv sa iei medalie dar nu stii daca treci de grupe. Ca si cum un candidat la medicina si-ar propune premiul Nobel ... doar ca e cam grea admiterea si nu stie sigur daca trece de ea.

vladutz13
vladutz13  •  20 Noiembrie 2019, 13:53
Postat de cornelconasu pe 20 Noiembrie 2019, 13:11

Mă da nimeni nu l-a luat pe ziaristul care a zgândărit ***, să îi spună : mă băiatule astea sunt jucătoare din lotul național , nu sunt substanțe dopante , deci nu e nici un risc să fie depistate cu ceva , stai deoparte nu face pe tine ! Aceeași soluție proastă ca și cu strigatul de mesaje...nu știu cum pe stadion !!! Ieșim noi mereu să arătăm că au strigat unii nu știu ce , vai ce grav....vai nu se poate ! Ziariști sportivi.....niștecăcănari care nu știu cum să iasă în evidență cu știri de senzație chiar dacă trebuie să calce pe cadavre ! Generație de ...”scormonitori ”școlită de Tolontan !

Nu a fost descoperita de niciun ziarist treaba asta... a fost anunt oficial al agentiei antidoping. Care si asa au actionat probabil peste limita regulamentelor. In situatii din astea investigatia e tinuta secreta pana nu se clarifica lucrurile, asa este fair-play fata toti cei implicati.... aici vedeti ca au anuntat pe toata lumea. De ce?? Tocmai ca sa protejeze Nationala.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează