SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Laura Pristăviţa trage un semnal de alarmă după scandalul de dopaj de la Braşov: „Cazul Corona trebuie să ne pună în gardă!”

Articol de , - Publicat luni, 09 decembrie 2019 13:00

E una dintre veteranele lotului din Japonia, din perspectiva vârstei. Laura Pristăviţa are 30 de ani, evoluează la Gloria Bistriţa şi acest Campionat Mondial a adus-o în luma reflectoarelor în cel mai important meci. Thriller-ul cu Ungaria, în care a făcut o a doua repriză excelentă, ea fiind cea care a scos şi lovitura de la 7 metri, din care am învins şi ne-am calificat în grupa principală.

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt  partidele pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

- Laura, e peste aşteptările tale ce a făcut România până acum la Mondial?
- Cred că e peste aşteptările tuturor, nu doar ale mele! Au fost multe meciuri, adversari diferiţi ca stil, rezultate care ne-au dezamăgit, dar şi victoria fabuloasă cu Ungaria. Cred că trebuie să păstrăm în minte doar părţile pozitive, cele care ne vor motiva pentru viitor.

- Cum îţi evaluezi prestaţia?
- Aş fi subiectivă, mai ales că n-am avut timp să revăd modul în care am jucat, trebuie să mă văd, nu să-mi fac o impresie doar gândindu-mă la fragmente şi fragmente din partide.
 

- Ce impact crezi că va avea asupra ta evoluţia bună pe care ai avut-o aici?
- Chiar nu m-am gândit, momentan sunt aici, încerc să ajut echipa. Ce impact va avea asupra mea? Chiar e interesant de văzut!
 

- Ne vom clasa între locurile 7 şi 12. Am fi putut mai mult?
- Eu mereu am crezut în naţională. Ca o părere a mea, cred că am fi putut să terminăm chiar şi mai sus. Acum, trebuie să profităm de cele două meciuri pe care le mai avem şi să ne îndepărtăm de acel loc 12 pe care suntem momentan.

"Să joc la Olimpiadă e visul copilăriei mele"

- Visezi că în vara lui 2020 vei fi prezentă la Tokyo?
- E visul meu de copil să particip la o Olimpiadă şi cât voi juca handbal nu voi renunţa la el.

- Ai mai trăit în carieră un meci cum a fost cel cu Ungaria?
- Da, dar nu cu echipa naţională!
 

- Urmează Suedia şi Japonia, cum le abordaţi?
- Să le câştigăm pe ambele şi apoi vom vedea pe ce loc ne vom clasa sau dacă vom ajunge să disputăm încă un joc, cel pentru poziţia a 7-a.
 

- Cum ar trebui să arate finalul turneului pentru ca România să iasă cu capul sus?
- Foarte important e ca noi, jucătoarele, dar şi cei din staff, să avem tăria să punem pe hârtie ce am făcut bine şi mai puţin bine, iar dacă după ce tragem linie, rubrica plusuri e mai plină, atunci o să ieşim cu capul sus. Mulţumite sută la sută nu avem cum să fim, din moment ce vom termina în afara primelor 6, dar trebuie să ţinem cont şi de ceea ce s-a întâmplat, cu multe situaţii neprevăzute, cu schimbări masive în lot, cu probleme. Startul a fost greoi psihic şi fizic.

"Trebuie să fie o alertă pentru toate jucătoarele"

- Care a fost reacţia ta când ai auzit de cazul de la Corona?
- Surpriză neplăcută. Fetele îmi sunt dragi, îmi doresc să treacă uşor, eu le sunt alături şi le susţin.

- O astfel de situaţie te pune mai mult în gardă, în sensul în care, când medicul îţi va propune ceva, să nu mai accepţi din start?
- Da! Eu eram oricum destul de atentă cu ce luam, dacă luam ceva. Mereu întrebam înainte: e permis, nu e? Acum, după acest caz, cred că o să verific eu personal tot ce voi lua la nivel de medicamente. E o întâmplare chiar nefericită pentru handbal ceea ce s-a întâmplat. E clar că e o alertă pentru noi, jucătorii, să fim mult mai atenţi la acest capitol!
 

- Ce îţi place cel mai mult aici, în Japonia?
- Am rămas surprinsă de disciplina lor: Pe de altă parte, mi se pare că sunt un pic cam stricţi totuși. Cu mâncarea m-am împăcat foare bine, e oarecum pe stilul meu, se pliază foarte bine. Îmi place cultura lor, îmi plac templele, nu am apucat să le văd prea mult, e unul pe lista mea, aflat aici, în apropiere, poate că îl voi vedea zilele acestea, dacă nu, cândva, când va veni şi vremea în care voi avea timp liber şi pentru mine. O să vin în vacanţă prin aceste locuri. Mă simt bine, m-am acomodat bine şi repede şi cu fusul orar, iar temperatura a fost perfectă! 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1735767466699239
Mike Che  •  09 Decembrie 2019, 16:18

Între timp EHF a anunțat că Bistrița ia locul Brașovului in grupe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează