SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM București a câștigat clar derbyul cu Minaur Baia Mare, 28-23, și are punctaj maxim după 7 etape

Crina Pintea a fost imposibil de ținut de băimărence FOTO Dan Potor (Brașov)
Crina Pintea a fost imposibil de ținut de băimărence FOTO Dan Potor (Brașov)

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 21:27 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 21:31

Minaur a suferit prima înfrângere din campionat, dar a arătat că încă nu poate emite pretenții în lupta la titlu. Evoluție excelentă pentru Dedu, Neagu, Pintea și Lazovici

Minaur-CSM București 23-28 (11-18)

CSM București rămâne singura echipă neînvinsă după etapa a 7-a a Ligii Florilor, disputată marți și miercuri, la Brașov, în sistem turneu. Minaur Baia Mare, echipă care a declarat că vrea să intre în lupta la titlu, alături de CSM București și SCM Rm. Vâlcea, în actualul sezon, nu le-a pus însă prea mari probleme bucureștencelor. Totul s-a jucat în prima repriză, când apărarea CSM-ului a blocat perfect ofensiva Minaurului. Portarul Denisa Dedu a fost omul meciului, cu cele 18 parade strânse până la final. Echipa lui Adi Vasile a avut posibilitatea să marcheze goluri ușoare pe contraatac și faza a doua, iar diferența a crescut constant. S-a ajuns la 7 goluri diferență până la pauză: 18-11.

Guri de tun

Interii CSM-ului, Neagu și Lazovici, au jucat și ei excelent, secondați de pivotul Crina Pintea. De partea cealaltă, la Minaur, au ieșit în evidență tânăra Andreea Popa, Linn Blohm și sârboaica Jovana Kovacevici, dar interul stânga a avut un procentaj de reușită mai scăzut ca de obicei. S-a terminat 28-23 pentru CSM, cu repriza a doua câștigată de Minaur, 12-11, dar și cu tinerele jucătoare pe teren în ultimele minute. La CSM, tânăra Ștefania Stoica (18 ani) a marcat primul gol din carieră pe prima scenă din România!

"Este greu să ai șanse să învingi CSM București când începi meciul de maniera în care am făcut-o noi. Am comis multe greșeli, practic le-am oferit mingea celor de la CSM București și acestea au fructificat fiecare șansă. Obiectivul nostru nu este acela de a câștiga titlul, în vară am adus 10 jucătoare, avem un prim 7 nou de la o extremă la alta și avem nevoie de omogenitate. E doar etapa a șaptea, tot ce ne dorim este să terminăm campionatul până la capăt, să ne batem la un loc pe podium pentru că sunt condiții speciale în acest sezon", a declarat antrenorul Costică Buceschi.

"Îmi doresc să nu mai avem fluctuații"

De partea cealaltă, Adi Vasile era foarte mulțumit de evoluția fetelor sale, mai ales în prima repriză. "Ne-am făcut jocul ușor prin prestația din apărare. Dar vreau să rămânem mai concentrați, asta le-am spus și fetelor. În primele 10 minute din partea a doua am băgat Minaurul în joc, s-au apropiat de noi, dar am avut capacitatea să ne concentrăm și să câștigăm. Nu mai vreau însă astfel de fluctuații", a declarat antrenorul CSM-ului.

Minaur-CSM București 23-28
Minaur: Kovacevici 5, Lavko 4, A. Popa 3, Laslo 3, Tănasie 2, Fujita 2, Blohm 2, Araujo 1, Borș 1. Antrenor: Costică Buceschi 
CSM București: Neagu 8, Lazovici 5, Pintea 4, Dembele 3, C. Martin 3, Chiper 2, Smeets 1, Klikovac 1, Stoica 1. Antrenor: Adi Vasile

CSM București a câștigat clar derbyul cu Minaur Baia Mare, 28-23, și are punctaj maxim după 7 etape
Bucuria ”tigroaicelor” după succesul cu Minaur FOTO Dan Potor

Dedu nostalgică

MVP-ul partidei de aseară, Denisa Dedu a crescut la Brașov, orașul său natal, iar la final și-a adus aminte de începuturile ei în handbal. "E un sentiment plăcut pentru mine să intru în această sală, să joc aici. Am crescut aici, am făcut primii pași în handbal, am amintiri plăcute. Sigur că am plecat, a urmat o altă etapă în viața mea, dar Brașovul îmi va rămâne mereu la suflet", a declarat Denisa Dedu.

Rezultate complete etapa a 7-a

Activ Ploiești-Dacia Mioveni 17-21 
Rapid București-U Cluj Napoca 30-23 
CSM Slatina-Măgura Cisnădie 12-25 
HC Zalău-SCM Craiova 24-18 
Gloria Bistrița-Dunărea Brăila 32-25 
Gloria Bistrița-SCM Rm. Vâlcea 19-21
Minaur Baia Mare-CSM București 23-28

Clasament după 7 etape

1. CSM București 21p
2. Măgura Cisnădie 16
3. Minaur Baia Mare 16
4. SCM Rm. Vâlcea 15
5. Gloria Buzău 12
6. Dunărea Brăila 12
7. Gloria Bistrița 12
8. HC Zalău 9
9. SCM Craiova 6
10. Rapid 6
11. Dacia Mioveni 6
12. CSM Galați 6
13. CSM Slatina 4
14. Activ Ploiești 3
15. U Cluj Napoca 0

Două naționale s-au retras chiar în ziua debutului Campionatului Mondial de handbal masculin » Cine le ia locul

Campionatul Mondial de handbal masculin începe azi! România, singura fostă câștigătoare absentă » Favoritele la trofeu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează