SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM BUCUREȘTI // EXCLUSIV Totul pleacă de la bani? Explicațiile colapsului incredibil de la CSM

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 18:45

CSM București traversează cea mai gravă criză din istorie. Este al doilea sezon în care poate rata Final Four-ul Ligii Campionilor. 

CSM București a pierdut sâmbătă, la Budapesta, 23-33 cu Ferencvaros, primul meci din grupa 1 principală a Ligii Campionilor. Este cea mai drastică înfrângere suferită de "tigroaice" în istoria participărilor în Liga Campionilor. Niciodată până acum CSM nu pierduse un meci la 10 goluri diferență!

Criza lui CSM București: cum s-a ajuns aici? 

În toamnă, CSM a început bine evoluțiile din Ligă, dar ușor-ușor prestațiile vicecampioanei României au scăzut în randament. Culmea, asta în condițiile în care pe teren a revenit Cristina Neagu! Ca aproape întotdeauna, am putea spune, CSM a schimbat și antrenorul. Tomas Ryde a plecat și a fost avansat, cu drepturi depline, secundul Adrian Vasile. 

Au fost semnale de alarmă vizavi de jocul CSM-ului, dar nimeni nu le-a luat în seamă. Înfrângerile cu Team Esbjerg, la București, și cea de la Rostov au fost urmate de victorii chinuite în Liga Florilor. Când bați Slatina cu doar două goluri, Bistrița și Zalăul la trei lungimi distanță, e clar că lucrurile nu se îndreaptă spre direcția dorită. 

Asta în ciuda faptului că, în afara Norei Mork, CSM are acum toate jucătoarele valide la linia de 9 metri. Sunt probleme pe extrema dreaptă, acolo unde lipsesc și Carmen Martin și Laura Moisă, dar de aici până la înfrângerea la scor de la Budapesta e drum lung. 

Fanii CSM București: „O adunătură de vedete și echipă zero!" 

Fanii CSM, aceia puțini care s-au alăturat proiectului Primăriei Capitalei, sunt și ei revoltați de ceea ce se întâmplă la CSM. "O adunătură de vedete, dar joc de echipă zero!", au comentat câțiva pe rețelele de socializare după prestația lamentabilă de la Budapesta. 

Sunt voci ce spun că tensiunea mocnește în club, asta pentru că, de la începutul sezonului, fetele au avut mereu restanțe financiare

Pentru a nu se aduna trei luni restanță și pentru ca jucătoarele să nu poată depune memorii pentru a deveni libere de contract, se vorbește că oficialii CSM s-au împrumutat și au oferit fetelor, în ultimele zile ale anului trecut, un salariu restant. Starea aceasta de incertitudine a dus la aceste prestații din ultimul timp? 

Jucătoarele par blazate, fără vlagă și fără determinare. E greu de spus ce va aduce echipa pe linia de plutire în condițiile în care nu se întrevede rezolvarea problemei banilor. Șansele CSM-ului de a ajunge în Final Four rămân intacte, dar atitudinea și prestația echipei trebuie să se schimbe radical.

  • Sursă foto: Lendvaifoto.com
CSM BUCUREȘTI // EXCLUSIV Totul pleacă de la bani? Explicațiile colapsului incredibil de la CSM
  • Primele patru echipe se califică în "sferturi"
    Etapa 1, azi: Kristiansand-Esbjerg 31-35, Metz-Rostov Don 23-20, Ferencvaros -CSM București 33-23

Vezi și: 

FERENCVAROS - CSM BUCUREȘTI 33-23 // VIDEO » UMILITE în Ungaria! Cristina Neagu&co. au fost de nerecunoscut și au o situație extrem de complicată

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
446194735563038
Cony Nick  •  28 Ianuarie 2020, 23:28

Cine poate sa-mi spuna cum se alege în handbal cel mai bun jucator sau jucatoare???....... sau dupa ce criterii: 1. sa faca numai faza de atac.... 2. sa faca numai aparare * 3. sa le faca pe amândoua 4...... 5......

ceaiuri
ceaiuri  •  28 Ianuarie 2020, 15:38

multe jucatoare la final de cariera(nu sunt dispuse la noi accidentari)nu mai pun osul la bataie(baietii de la Vardar au jucat fara bani mai multe luni si stiau ca finantarea clubului de rus se opreste dar au facut un F.F. perfect si au castigat)cred ca acest an e deja compromis...banii pierduti

2615033698594709
Romi Fotolescu  •  27 Ianuarie 2020, 16:23

D-le Marian Ursescu, faceti anazile despre CSM București și nu știți că nu este campioana Romaniei. CSM Râmnicul Vâlcea este campioana. Ați zis in titlu : "Este al doilea sezon în care campioana României poate rata Final Four-ul Ligii Campionilor. "

Vezi toate comentariile (21)
Comentează