SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - RAPID

CSM București a răspuns acuzațiilor dure ale Rapidului, dar a primit imediat replica: „Răutate, impostură și prostie”

Galeria CSM-ului la meciul cu Rapid // sursă foto: Raed Krishan, GSP
Galeria CSM-ului la meciul cu Rapid // sursă foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 18:01 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 18:16

CSM București a răspuns, prin intermediul unui comunicat, acuzațiilor lansate de Rapid în urma meciului direct de luni seara.

CONTEXT: 

După derby-ul dintre CSM București și Rapid, câștigat de „tigroaice” la limită, 27-26, Rapid a arătat cu degetul organizatorii partidei. Ce a acuzat echipa campioană? 

  • În primul rând, că CSM ar fi mințit atunci când a anunțat că s-au vândut toate biletele la meci, de teamă că tichetele de acces rămase ar ajunge la suporterii rapidiști. 
  • Apoi, că au „servit” galeria gazdă cu vuvuzele care să acopere cântecele fanilor rapidiști.
Pițurcă, replică golănească, după ce a fost jignit în serie la intrarea în sediul DNA: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!” + Fiul lui, reținut pentru 24 de ore
AUDIERI
Pițurcă, replică golănească, după ce a fost jignit în serie la intrarea în sediul DNA: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!” + Fiul lui, reținut pentru 24 de ore

CSM București a răspuns acuzațiilor venite dinspre Rapid

Referitor la locurile libere din sală, CSM a precizat că au existat „zone tampon solicitate și impuse de Jandarmerie”.

În continuare, comunicatul clubului lider în Liga Florilor:

Felicităm ambele echipe, CSM București si Rapid pentru spectacolul deosebit creat aseară în Sala Polivalentă! O arenă plină, cu zone tampon solicitate și impuse de Jandarmerie, zone care din fericire s-au dovedit inutile, pentru că suporterii ambelor formații s-au putut manifesta pașnic pe culoarele exterioare, dar și în tribune!

CSM București nu are galerie de fotbal, nici nu ar avea cum și de ce, dar CSM București are suporteri adevărați de handbal, un număr în creștere cu fiecare sezon parcurs, oameni care s-au atașat de club și de performanțele acestuia în cei 15 ani de existență! 

Indiscutabil susținătorii CSM au moduri diferite de a-și încuraja favorita, nu au împrumutat nimic din cultura stadionului de fotbal și suntem siguri că atunci când CSM București va aniversa 100 de ani de existență, suporterii vor fi mult mai numeroși, dar la fel de frenetici și își vor încuraja echipa cu sportivitate, așa cum au mai făcut-o în multe derby-uri de Liga Campionilor sau Liga Florilor! 

Aseară nu au fost injurii, fanii CSM nu au jignit pe nimeni, iar suporterii rapidiști din afara galeriei, răzleți printre suporterii CSM-lui, și-au putut încuraja liniștiți echipa, fără nici cea mai mică problemă, iar aceasta este un semn de normalitate. (...)

Socotim că declarațiile la cald, de după meci, de pe paginile publice ale Rapidului sunt doar rodul presiunii de rezultate care să justifice marile investiții la secția de handbal feminin în acest an centenar al clubului. Dar sub nicio formă nu ar trebui să umbrească performanțele din teren, pentru că în cele din urmă jucătoarele sunt personajele principale!

Clubului Rapid i-au fost puse la dispoziție 470 de bilete pentru suporteri si 24 bilete in loja VIP, față de 100 (80+20) de bilete de care a beneficiat clubul nostru, la partida tur, din sala Giulești! 

Dorim Rapidului un parcurs cât mai lung in Liga Campionilor și să ne reîntâlnim în Final 4 sau de ce nu, chiar în Finala Ligii Campionilor!

Președintele CS Rapid, Bogdan Vasiliu, a reacționat

Poziția clubului CSM București nu a rămas fără replică. Aceasta a venit de la Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid, care a ocupat în trecut funcția de director general la CSM.

Vasiliu a publicat o postare tăioasă pe contul de Facebook:

Nici nu știu ce să fac?! Să râd sau să plâng?! Revăd filmul evenimentelor de ieri de la Sala Polivalentă și, în același timp, citesc enormitățile debitate de angajații Primăriei Generale, care au făcut și fac în continuare tot posibilul pentru a-și justifica statutul de yesmeni. Sincer, mai degrabă aș râde!

Nu am crezut vreodată că sub paravanul unei performanțe sportive se ascund, laolaltă, atât de multă răutate, impostură și prostie. Dar ce pretenții să ai de la niște personaje care nu înțeleg nimic din ceea ce fac, pentru că doar execută, nu realizează deosebirea dintre un club de tradiție și unul de tranziție și pun pe tarabă explicații copilărești pentru trăsnăile pe care le fac. (...)

Dacă avem o presiune la nivelul rezultatelor, acea presiune nu vine din partea nimănui altcuiva decât din partea suporterilor. Și știți de ce? Pentru că nu dorim să îi dezamăgim. Nu avem alte presiuni. Asta ca să încheiem acest capitol.

Cu un buget la jumătatea celui al adversarului nostru de ieri, echipa noastră feminină de handbal a cucerit titlul de campioană sezonul trecut! Iar parcursul în Liga Campionilor a completat buletinul de vot de la Gala Sportivului Anului 2022, de săptămâna trecută.

În disperarea după păstrarea posturilor, după ani și ani de contraperformanțe, tocmai ei să vorbească de justificări și bani cheltuiți! Unor oameni care au dat dovadă de lipsă de respect față de partenerii de competiție, justificându-și pueril balamucul de toate felurile creat în sală, inclusiv cel al biletelor și al invitaților „la Cucurigu” acordate oaspeților, nu le poți cere să înțeleagă toate acestea. (...)

Legat de bilete - am oferit în tur celor de la CSM 20 de invitații la VIP. Într-o sala cu o capacitate de 5 ori mai mare, ni s-au oferit 24 de invitații, dintre care o parte în loja 7 din colț, randul 1, cât să nu se zică că nu ni s-a dat. Pe același principiu ni s-au oferit invitații pentru fetele noastre (câte 1 de căciulă), pe ultimul rând din sectoarele din colț.

În discuție a intervenit și Liviu Ungurean, liderul Peluzei Nord Rapid, printr-un comentariu la postarea lui Bogdan Vasiliu: „Echipa primăriei, rușinea României!!!!”

Mai multe știri din sporturi: 

Povestea celor 10 trofee câștigate de Novak Djokovic la Australian Open

Chris Evert, tweet emoționant: „Mă gândesc la Simona Halep, sper să se rezolve curând”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
hanbalist
hanbalist  •  01 Februarie 2023, 14:47

Mai oameni constat caci ura de la fotbal a ajuns si in hanbal.Sa vezi profesori cu teacuri de invitatii si cu elevi scosi de la ore sa mearga la meci oare o fi OK. Ce este mai important este ca lumea sa mearga si sa faca sport(priveasca meciuri).Noi nu vedem caci in Bucuresti avem 3echipe in liga Campionilor si nu avem o sala a sporturilor ca lumea si ne chinuim sa organizam meciuri de acest nivel. Eram campioni si la baieti si la fete acum este vai de mama noastra(apropo cine au prins vremuri vechi eram PROFESORI pentru SPANIA,FRANTA,OLANDA si alte forte ale hanbalului actual si noi nu facem nimic pentru noi,ne laudam cu handbalisti(ste) venite de afara.Apropo oare nu se poate face o sala in locul CASEI RADIO caci acolo este un teren parasit sau asteptam sa se intimple si acolo ceva rau.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  01 Februarie 2023, 09:36
Postat de laur_gr pe 31 Ianuarie 2023, 19:28

"răutate și prostie" este in declaratia oficialului de la Rapid. El este singurul care jigneste, cei de la CSM nu au jignit pe nimeni. Oameni frustrati care nu stiu sa piarda.

O declaratie care ar merita sanctiuni din partea FRH. Unde in sportul profesionist international mai vedem astfel de limbaj?

LaSubiect
LaSubiect  •  01 Februarie 2023, 06:07

Asa reacționează echipele mici, găsesc scuze pentru înfrângeri în curtea altora. Dacă erau încă 100 de suporteri rapidisti și nu erau acele vuvuzele, ce inventau ? La următorul meci pe care il oragnizeaza in confruntarea cu echipa Bucurestiului, ii rog pe cei de la "rapid" sa ne arate cât de civilizați sunt și sa acorde 50% din bilete suporterilor CSM-ului. Iar pe parcursul întâlnirii sa facă liniste în asa fel încât sa lase oaspeților posibilitatea de a încuraja echipa favorita. În legătură cu banii care susțin echipa.....e asemănător cu ce se întâmplă și la "rapid"....diferența este doar de conduita și caracter, adevărații campioni știu sa piardă.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close