SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

EXCLUSIV Ținta e Liga Campionilor! Dinamo transferă noua speranță din handbal » La 19 ani a impresionat deja la națională

Daniel Stanciuc, numărul 41
Daniel Stanciuc, numărul 41

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 07:20 / Actualizat marti, 14 martie 2023 10:04

Tânărul internațional român Daniel Stanciuc, 19 de ani, își dorește să joace în competiția supremă europeană și din vară va veni la Dinamo.

A jucat sâmbăta trecută, la doar 19 ani, titular în naționala României în returul cu Insulele Feroe din preliminariile Campionatului European 2024 și a impresionat prin curajul, talentul și dezinvoltura sa. Este o promisiune conturată pentru un viitor mai bun al reprezentativei, cu mult spațiu în față pentru a progresa și a străluci. 

Cum a început însă totul și ce vrea tânărul Daniel Stanciuc? 

Coordonatorul de joc al echipei CSU Suceava a povestit pentru Gazeta Sporturilor de ce a lăsat fotbalul pentru handbal, cum s-a simțit ca titular în naționala de seniori a României, cine este idolul său, care este marele lui vis și din ce motiv în vară se va transfera la Dinamo.

Fostul selecționer, discurs acid după rușinea cu Feroe: „Pun și eu o întrebare, ei cum reușesc să facă asta?”
ROMÂNIA
Fostul selecționer, discurs acid după rușinea cu Feroe: „Pun și eu o întrebare, ei cum reușesc să facă asta?”

Daniel Stanciuc a lăsat fotbalul pentru handbal

Născut în urmă cu 19 ani la Suceava, Daniel este mezinul unei familii cu șapte copii, cinci fete și doi băieți. Puștiul bucovinean a jucat fotbal de la 6 la 10 ani, apoi a fost deturnat spre handbal de profesorul Vasile Boca.

3goluri din 6 aruncări a marcat Stanciuc în „dubla" cu Feroe

„Dânsul m-a descoperit întâmplător la ora de educație fizică, dar, sincer, la început nu prea mi-a plăcut, tot la fotbal mă gândeam. Apoi ușor, ușor mi-a plăcut și handbalul și am continuat", a declarat Stanciuc pentru Gazeta Sporturilor.

Produs al Centrului de copii și juniori din cadrul clubului CSU Suceava, unde a câștigat două medalii de aur, două de argint și una de bronz la diferite categorii de vârstă, el a progresat rapid și la 16 ani a semnat primul său contract de profesionist cu echipa de seniori.

Este o senzație specială să joci pentru echipa națională a României la seniori. Băieții m-au primit foarte bine, ne-am antrenat mult timp împreună, s-au creat și conexiuni de joc.

- Daniel Stanciuc, centru CSU Suceava

Șansa sa, CSU Suceava

Daniel consideră că a avut șansă să joace la Suceava, un club cu mare tradiție în formarea juniorilor, unde nu se pune presiune mare pe rezultate la seniori. Acesta este și motivul din cauza căruia mulți juniori se pierd odată cu trecerea la categoria de vârstă superioară: nu primesc minute la echipele de seniori deoarece acestea au obiective imediate.

„Soluția este simplă: e nevoie de oameni implicați, care iubesc acest sport. Sunt astfel de oameni, dar trebuie mai mulți. Trebuie atrași copiii la handbal prin diferite acțiuni, apoi este un drum lung, dar pe parcurs se cam pierde firul cu trecerea de la juniori la seniori, care este grea. 

Pentru mine la Suceava este un caz fericit, am debutat la 16 ani, mi s-au dat minute", a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor Daniel Stanciuc.

Ținta e Liga Campionilor! Dinamo transferă noua speranță din handbal » La 19 ani a impresionat deja la națională
Daniel Stanciuc // foto: facebook.com/CSUSuceava

Titular la 19 ani în naționala de seniori!

Căpitan la loturile de cadeți și juniori ale României, coordonatorul de joc a fost promovat de Xavi Pascual în lotul de seniori și după ce în meciul tur cu Insulele Feroe a intrat în locul lui Călin Căbuț, sâmbătă, în partida retur, a fost pentru prima dată titular.

„Este o senzație specială să joci pentru echipa națională a României la seniori. Băieții m-au primit foarte bine, ne-am antrenat mult timp împreună, s-au creat și conexiuni de joc. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera din sala Dinamo. Ne-am luat revanșa cu Feroe și abia aștept să jucăm cu Austria, pe care dacă o învingem, ne calificăm la EURO", a spus tânărul.

4ani mai are contract centrul cu CSU Suceava

Nu este vorba de bani, noi ne dorim ca băiatul să progreseze și să joace, pentru că are un potențial fabulos.

- Petru Ghervan, antrenor CSU Suceava

Din vară, Daniel Stanciuc vine la Dinamo

Chiar dacă idolul lui Stanciuc este Nikola Karabatic (românul poartă la Suceava același număr pe tricou ca și superstarul francez, 44), multă lume din handbal îl aseamănă cu slovenul Domen Makuc, jucător adus de la Celje la Barcelona în 2019 de Xavi Pascual. 

Acesta pare și unul dintre motivele pentru care din vară Daniel se va transfera la Dinamo, au confirmat pentru Gazeta Sporturilor surse din handbalul românesc.

„Transferul la Dinamo ar fi o confirmare a tot ce am făcut până acum, a muncii mele. Ar fi din nou incredibil să muncesc zi de zi cu Xavi Pascual, să mă pregătesc alături de jucătorii incredibili pe care îi are Dinamo. Ar fi un pas mare, care m-ar ajuta pe toate planurile", a declarat jucătorul.

30 de mii euroa oferit Dinamo pentru Stanciuc

Internaționalul român spune că s-a obișnuit cu handbalul modern pe care-l impune la națională catalanul Xavi Pascual și nu îi este teamă de Kukici sau Da Silva, cu care ar concura pentru postul de coordonator la Dinamo.

Stanciuc este sub contract cu CSU Suceava până în 2027, dar Dinamo a făcut o ofertă de aproximativ 30 de mii de euro clubului bucovinean pentru tânărul coordonator.

„Suntem în tratative avansate cu Dinamo pentru transferul lui Daniel. Nu este vorba de bani, noi ne dorim ca băiatul să progreseze și să joace, pentru că are un potențial fabulos

Dacă Dinamo garantează că-l poate ajuta în acest sens, din vară va fi la București. Dacă nu se vor îndeplini condițiile din contract, jucătorul se va întoarce la Suceava", a declarat pentru Gazeta Sporturilor antrenorul principal de la CSU Suceava și decanul Facultății de Sport, Petru Ghervan.

Citește și: 

„La început suntem cu toții puțin emoționați!” » Impresiile lui Kim Rasmussen la prima victorie pe banca Rapidului

Cristina Neagu, afectată de scandalul cu Rapid: „Nu se aștepta la așa ceva, v-o zic sigur”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
doublem
doublem  •  14 Martie 2023, 11:03

Minute pe teren primești când arăți că meriți la antrenamente. Nu în funcție de vârstă sau naționalitate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează