SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - THW KIEL

Duel de gală pentru Dinamo în Liga Campionilor: vine cea mai titrată echipă din Germania!

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 08:50 / Actualizat marti, 21 martie 2023 09:07

Cea mai titrată echipă a Germanei, THW Kiel, joacă miercuri, în București, cu Dinamo în manșa tur din play-off-ul pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor

  • Dinamo - Kiel se joacă miercuri, de la ora 19:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct Digi Sport, Prima Sport, Orange Sport

THW Kiel este cea mai titrată echipă a Germaniei și una dintre cele mai iubite, ca notorietate în handbal se aseamănă cu Bayern Munchen în fotbal. De 4 ori câștigătoare a Ligii Campionilor, ultima dată în 2020, are o istorie de peste 90 de ani, timp în care a câștigat de 42 de ori titlul în Germania.

Porecliți „zebrele", jucătorii de la THW Kiel fac istorie în handbalul german din 1923, la clubul din nordul Germaniei înființat în 1904. 

De-a lungul timpului, Kiel a reușit câteva performanțe fantastice, memorabil fiind sezonul 2011-2012, când handbaliștii au realizat „tripla": campionat cu maximum de puncte, 68, Cupa și Liga Campionilor.

În 1993, echipa de handbal a intrat în era antrenorului croat Zvonimir Serdarusic, cu care a câștigat 11 titluri naționale, 5 Cupe ale Germaniei, 3 Cupe EHF și Liga Campionilor în 2007. Apoi, în intervalul 2008-2019, islandezul Alfred Gislason a contribuit la brandul THW Kiel, echipa câștigând, în cei 11 ani, 6 titluri naționale, 6 Cupe, 2 Ligi ale Campionilor și un trofeu Super Globe. șDe-a lungul timpului, la THW Kiel au jucat superstaruri precum: Wislander, Lovgren, Ahlm, Omeyer, Karabatic sau Jicha.

Landin, Sagosen și Duvnjak în Sala Polivalentă

Adversara lui Dinamo de miercuri este pregătită de cehul Filip Jicha, câștigător de 2 ori al Ligii Campionilor ca jucător cu Kiel, în 2010 și 2012, și o dată ca antrenor, în 2020. Jicha a fost desemnat în 2010 cel mai bun jucător din lume.

În acest sezon din Liga Campionilor, Kiel s-a clasat în grupa sa pe locul 4, cu 15 puncte, obținând 6 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri. 

Are în componență cel mai bun portar din lume, danezul Niclas Landin, care a câștigat în carieră toate titlurile importante. Linia de 9 metri este formată din superjucători precum: Duvnjak, Sagosen, Bilyk, Johansson sau Reinkind, iar la 6 metri: Ekberg, Wiencek, Pekeler, Dahmke sau Magnus Landin.

Un „7" posibil THW Kiel: Niclas Landin, Magnus Landin, Sagosen, Duvnjak, Reinkind, Ekberg, Wiencek

Citește și: 

SCM Râmnicu Vâlcea, pas important spre Final Four-ul EHF European League! Când se joacă manșa decisivă contra lui Nykobing

Rapid a pierdut pe terenul lui Krim, în turul play-off-ului pentru „sferturile” Ligii Campionilor » Totul se decide în returul de la București

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează