SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA

Florentin Pera, după succesul categoric din Liga Campionilor al lui SCM Rm. Vâlcea: „Când apărarea va juca așa cum eu îmi doresc, vom fi greu de învins!”

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 17:50

Florentin Pera spune că SCM Rm. Vâlcea este una muncitoare, nu una plină de vedete. ”Tot ce am făcut până acum am făcut prin muncă și modestie”, spune tehnicianul oltencelor.

SCM Rm. Vâlcea a obținut sâmbătă, în primul meci din grupa a doua principală, cea mai categorică victorie din Liga Campionilor, 31-16 cu Krim Ljubljana, fosta dublă câștigătoare a trofeului.

Campioana României a avut o evoluție entuziasmantă în fața unei echipe care și-a pierdut strălucirea de altădată. Vâlcea speră acum la calificarea în "sferturi", la revenirea în Liga Campionilor după o pauză de 6 ani. Antrenorul Florentin Pera explică evoluția jucătoarelor sale, dar și ce speranțe are de la partidele viitoare.
 

- Florine, un start așa cum vă doreați, dar nu cred că vă așteptați să câștigați la 15 goluri diferență, nu?
- Nu ne așteptam la o asemenea diferență, însă forma echipei înaintea acestui meci îmi dădea speranțe la un joc bun și la o victorie. Ne doream să obținem o victorie concludentă în vederea următoarelor partide. E o luptă în trei, noi, Krim Ljubljana și Savehof, pentru locul 4. În această competiție orice gol contează. Presiunea și-a spus însă cuvântul pe startul de meci, am făcut greșeli, dar e normal, am revenit și am jucat din ce în ce mai bine.

- Jucătoarele au arătat multă determinare, au intrat foarte montate pe teren. Aici, poate, s-a făcut diferența.
- Îmi felicit fetele pentru dăruire, pentru determinare! Am discutat cu fetele și înainte de meci, și la pauză. La vestiare le-am transmis să continuăm pe aceeași linie, să nu ne oprim, pentru că, le-am adus aminte, cu Bietigheim tocmai victoria noastră concludentă ne-a calificat mai departe. Așa poate să fie și acum.

- Ați plecat cu 0 puncte mai departe, dar acum șansele de calificare în "sferturi" sunt reale!
- Calcule facem mereu, dar după victoria asta trebuie să rămânem modești, să luăm lucrurile pas cu pas. Urmează meciul de la Savehof și o victorie în Suedia ne-ar aduce și mai aproape de sferturile de finală. Asta ne dorim, dar mai e mult de muncă.

- Vâlcea pare în creștere de formă, victoriile concludente din ultimul timp spun asta!
- Asta ne-am și dorit, să ajungem în startul meciurilor de Liga Campionilor într-o formă optimă. Mă bucur că am reușit acest lucru. Așa a fost și în toamnă, am jucat foarte bine în start, când le-am învins pe CSM București și Bietigheim, dar cel mai important e să avem continuitate și constanță. Să rămânem concentrați, să tratăm cu maximă seriozitate fiecare meci în parte.

"Toate jucătoarele își doresc să fie titulare"

- Îți e greu să trimiți în teren 7 jucătoare? Toate fetele arată că vor să fie pe parchet...
- Ăsta e un lucru pozitiv, în ultimele trei jocuri am dat tuturor fetelor posibilitatea să joace, prestația lor a fost convingătoare. E mai bine să am bătăi de cap decât să am doar câteva jucătoare care să fie în formă, să mă uit pe bancă și să nu am cu cine juca! Cred că avem jucătoare capabile să facă față la acest nivel. Cel mai important e să fim serioși și modești.

- Și-a găsit Vâlcea forța și încrederea din apărare arătate în sezonul trecut, atunci când cu defensiva ați câștigat titlul?
- Eu pun foarte mult accent pe faza de apărare. Ce am realizat am realizat în mare măsură datorită fazei defensive, suntem în creștere, dar tot nu suntem la nivelul pe care mi-l doresc.

- Ai gândit un vârf de formă la începutul lunii martie, atunci când veți juca împotriva Gyorului, dar și meciul decisiv din campionat cu CSM București?
- În primul rând, mi-am dorit ca acum să fim în formă, pentru că dacă nu câștigăm acum meciurile, degeaba arătăm atunci. Urmărim ca și atunci, la meciurile decisive să fim în formă. Important e să nu avem accidentări. Victoriile aduc victorii, încrederea va fi la cote înalte și rezultatele mulțumitoare în aceste condiții. 

Clasament Grupa 2

1. Gyor4m135-978p
2. Brest4m130-1078p
3. Buducnost5m134-1216p
4. SCM RM. VÂLCEA5m117-1232p
5. Savehof5m124-1522p
6. Krim Ljubljana5m114-1442p

* primele patru echipe se califică în "sferturi"
Etapa 1: Vâlcea-Krim 31-16, Buducnost-Savehof 30-25. Aseară: Gyor-Brest

FOTO: Marius Ionescu

Citește și:

Ca un tăvălug! Campioana României, debut entuziasmant în grupele principale

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  26 Ianuarie 2020, 20:42

bine era sa prindem Gyor acum....dar deseara(mai putin..aseara)le vedem daca si-au revenit....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează